30/9/11

Τάδε έφη Ζαρατούστρα...

«Προφητεία» Χάρυ Κλυν, Μπουάτ «Διαγώνιος», Παράσταση «Αλλαγή και πάσης Ελλάδος», 1983
«Aν οι μισοί Έλληνες ξέρανε πώς ζουν οι άλλοι μισοί, θα ήταν κι αυτοί απατεώνες. Tι να πεις για τους Έλληνες. Κάθονται δυο ολόκληρες ώρες, για να πιουν στιγμιαίο καφέ! Στην Ελλάδα την άγνοια τη λέμε ψυχραιμία. O νεοέλληνας είναι το άτομο εκείνο που έχει δυο τηλεοράσεις στο σπίτι του, δυο αυτοκίνητα στο πεζοδρόμιό του, και δυο κατοστάρικα στην τσέπη του. Τα δυο μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Έλληνας, είναι πώς θα χάσει δέκα κιλά και πού θα βρει πάρκινγκ. 
Με αυτοκόλλητο στο κούτελο θα κυκλοφορούμε όλοι, για να φαίνεται ποιος έκανε φορολογική δήλωση και ποιος όχι. Εδώ και δύο χρόνια (εννοεί το 1981) έχει αρχίσει το μεγάλο κακό, που θα μετατρέψει σιγά-σιγά τους Έλληνες σε λαό πιθήκων, σε λαό ψηφοφόρων, δημοσίων υπαλλήλων, καταναλωτών, κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, κομπιναδόρων και συνδικαλισταράδων. Σε είκοσι-τριάντα χρόνια από σήμερα Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί να μην υπάρχει. Θα υπάρχει όμως μια Ελλάδα πτωχευμένη κι ένας λαός στα όρια της οικονομικής και της ηθικής εξαθλίωσης».

6 σχόλια:

  1. Ο Ανδρέας Παπανδρέου προκάλεσε περισσότερες συμφορές στην Ελλάδα κι από τον Κεμάλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι συμβαίνει με όσους προφητεύουν: οι άλλοι γελάνε μαζί τους λέγοντας "τί λέει ρε, δε γίνονται αυτά τα πράγματα..."

    Ο ΧΤ τουλάχιστον έβγαζε τα προς το ζειν λέγοντάς τα, ενώ ο Ινφογνώμων είναι τζάμπα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα υπάρχει όμως μια Ελλάδα πτωχευμένη κι ένας λαός στα όρια της οικονομικής και της ηθικής εξαθλίωσης».




    Πότε σατυρικός λήφθηκε σοβαρά υπόψη ;Από την εποχή του Αισχύλου οι Ελληνες γελούσαν με τα χάλια τους , αντί να προβληματιστούν.
    Το αυτονόητο θεωρείτο ακόμα και σήμερα πράξη ηρωισμού και η επανάσταση καθήκον που πρέπει να γίνει από κάποιους άλλους.
    Όταν η κυβέρνηση οδηγεί ένα λαό στην καταστροφή απ’ όλους τους δρόμους, η επανάσταση αποτελεί όχι πια δικαίωμα των πολιτών, αλλά καθήκον.
    Αδόλφος Χίτλερ, 1889-1945, Γερμανός δικτάτορας
    Τελικά αναρωτιέμαι ο Χίτλερ ήταν επαναστάτης ή ό Αγαπούλης είναι δικτάτορας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια ζωη προοδευτικοι!

    - Ελληνικη Μπανανια
    http://radar-gr.blogspot.com/2011/09/blog-post_5623.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο χειρότερος Έλληνας πολιτικός τού 20ου αιώνα υπήρξε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Χρεωκόπησε οικονομικά καί ηθικά τήν Ελλάδα καί άλλα πολλά πού τά έχουμε χιλιογράψει. Τό θέμα όμως είναι ότι αυτός ο πολιτικός ήταν στά μέτρα τού ελληνικού λαού. Ψηφίζαμε τέτοιον πολιτικό γιατί μάς ταίριαζε. Μπουρδολόγος, απατεώνας, ψεύτης, πονηρός, φιγουρατζής, διπλοπρόσωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απορώ τι το έχουνε το άγαλμα του Ανδρέα Παπανδρέου ακόμα στο Φοίνικα Θεσσαλονίκης; Με προτεταμένα τα χέρια είναι σα να λέει: "Σας μάμησα σας έδειρα σας τα 'φαγα σας σας σας και σεις καραγκιόζηδες μου στήνετε κι άγαλμα. Ε τότε είστε άξιοι της μοίρας σας". Δεν πέφτει καμμιά πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για απόσυσρη του αγάλματος του παραλυμένου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.