29/9/11

Τα καλά να τα λέμε. Συγχαρητήρια στον κ. Νικητιάδη που φείσθηκε του δημοσίου χρήματος!

Δραστικά μειωμένο το κόστος έναντι του 2008
Στα 12,3 εκατ ευρώ η δαπάνη για την προβολή του τουρισμού το 2010
Σε 12.333.476,69 ευρώ ανήλθε για το 2010 η δαπάνη για την προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, όπως προκύπτει από έγγραφο που κατέθεσε στη Βουλή ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης. Η αντίστοιχη δαπάνη το 2008 είχε ξεπεράσει τα 70 εκατ. ευρώ.

Σε 12.333.476,69 ευρώ ανήλθε για το 2010 η δαπάνη για τις εγκεκριμένες διαφημιστικές ενέργειες και εκστρατείες του ΕΟΤ με σκοπό την προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, όπως προκύπτει από έγγραφο που κατέθεσε στη Βουλή ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, προς απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κωστή Αϊβαλιώτη.
Εξ αυτών 1.386.168,24 ευρώ δαπανήθηκαν σε ΜΜΕ του εσωτερικού και 10.947.308,45 ευρώ σε ΜΜΕ του εξωτερικού.
Σύμφωνα πάντα με τον κ. Νικητιάδη, η αντίστοιχη δαπάνη το 2008 ανήλθε σε 74.320.269,09 ευρώ (20.144.437,19 ευρώ για προβολή σε ΜΜΕ του εσωτερικού και 54.175.831,90 σε ΜΜΕ του εξωτερικού).
Όπως διευκρινίζει ο κ. Νικητιάδης, στις διαφημιστικές ενέργειες του 2010 εμπεριέχεται και η διαφημιστική δράση με τίτλο "you in Greece" χωρίς κόστος για το δημιουργικό του μέρος στο πλαίσιο της απόφασης του ΕΟΤ να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί για τη χώρα και τον τουρισμό το 2010.
Παράλληλα, διαβεβαιώνει ότι το υπουργείο και ο ΕΟΤ έχουν εκπονήσει και εγκρίνει γενικό πλαίσιο στρατηγικής προώθησης και προβολής του ελληνικού τουρισμού για την περίοδο 2011-2013.
Οπως σημειώνεται, ο σχεδιασμός της νέας επικοινωνίας και στρατηγικής marketing δίνει έμφαση στην "στοχευμένη πολιτική" για την προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, ανά χώρα και σύμφωνα με συγκεκριμένες κατηγορίες τουριστών, αξιοποιώντας κυρίως το διαδίκτυο (visitgreece.gr, social media) και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.
Μεταξύ άλλων, προτείνεται η υλοποίηση προγραμμάτων επικοινωνίας στους χρόνους που οι τουριστικοί πράκτορες προωθούν τα πακέτα τους (π.χ. περίοδος προκρατήσεων, περίοδος που οι καταναλωτές αποφασίζουν τις διακοπές τους κ.ο.κ.), η συμμετοχή του ΕΟΤ σε εκθέσεις σε νέες αγορές και σε εξειδικευμένες διοργανώσεις, ώστε να παρουσιαστεί εμπλουτισμένο εθνικό προϊόν σε νέες αγορές.

5 σχόλια:

  1. και εγώ, ως ένας απλός Έλληνας πολίτης, ρωτώ τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο: υπάρχει κάποιος άλλος φορέας που θα μπορούσε να βοηθήσει αξιοποιώντας κοινοτικά κονδύλια;

    Για να τον βοηθήσω, μήπως ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ εδώ και 2 χρόνια Υπουργική Απόφαση που συγκεκριμενοποιεί τη σχετική δράση;

    ΥΓ. Μήπως γνωρίζει κανείς αναγνώστης τί σημαίνει ο όρος "πολιτιστική διπλωματία"; Είμαι ένας απλός πολίτης, δεν έχω κάνει (ακόμα) ΥΠΕΞ για να ξέρω από αυτά τα περίπλοκα πράγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ποιός ήταν ο υπουργός που ξόδεψε το 2008 70 εκ.;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπουργός τουρισμού ήταν ο Μαρκόπουλος και πριν απ' αυτόν ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να ξεκαθαρίσω ότι ο μόνος λόγος που δεν συγχαίρω τον κο Νικητιάδη είναι γιατί θεωρώ ότι ήταν το λιγότερο που πρέπει να κάνει ένας πολιτικός που ασκεί εξουσία,είναι αυτονόητη υποχρέωση τους.

    Ωφείλω όμως να του αναγνωρίσω ότι κάνει καλά τη δουλειά του σε σύγκριση με τους περισότερους συναδέλφους και προισταμένους του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.