19/7/17

Κυπριακό - Κέρδη βλέπει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ από τις συνομιλίες στην Ελβετία

Περισσότερες από δύο ώρες διήρκεσε η ενημέρωση των μελών του Σ.Α. του ΟΗΕ από τον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ για την Κύπρο, Έσπεν Μπαρθ Έιντε και την ειδική αντιπρόσωπο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, στη διάρκεια της οποίας οι δύο αξιωματούχοι απάντησαν σε ερωτήσεις και άκουσαν τις παρεμβάσεις των μελών.
Τα μέλη του ΣΑ προέτρεψαν  τις πλευρές να διατηρήσουν τα κέρδη που επετεύχθησαν στο Κραν Μοντάνα.
Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης – που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών – ο Κινέζος πρόεδρος του Σ.Α. πρέσβης Liu Jieyi, περιστοιχισμένος από τον κ. Έιντε και την κ. Σπέχαρ προέβη σε δήλωση προς τους δημοσιογράφους. Ο κ. Λιου συνεχάρη εκ μέρους των μελών του Συμβουλίου την ηγεσία των Ηνωμένων Εθνών στη διάσκεψη για την Κύπρο στο Κραν Μοντανά, σημειώνοντας ιδιαίτερα τον προσωπικό ρόλο του ΓΓ και τους δύο συνεργάτες του, οι οποίοι εργάστηκαν ακούραστα προσπαθώντας να επιτύχουν συμφωνία.

«Τα μέλη του Σ.Α. θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις καλές του υπηρεσίες», είπε, προσθέτοντας ότι παράλληλα «επαναβεβαίωσαν τη συνεχή τους δέσμευση προς υποστήριξη των δύο πλευρών στις προσπάθειές τους να φτάσουν σε μία συνολική και διαρκή διευθέτηση του κυπριακού, βασισμένη στα σχετικά ψηφίσματα του Σ.Α.».

Ταυτόχρονα τα μέλη του Σ.Α. προτρέπουν τις πλευρές «να διατηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για μία διευθέτηση και να διατηρήσουν τα κέρδη που επετεύχθησαν και να προβληματιστούν για τον καλύτερο τρόπο να επαναρχίσουν τη διαδικασία».

Τέλος, τα μέλη του Σ.Α. εξέφρασαν τις προθέσεις τους να ανανεώσουν την εντολή της ΟΥΝΦΙΚΥΠ για περαιτέρω 6 μήνες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.