4/7/19

Σόιμπλε: Ο Τσίπρας συμπεριφέρθηκε σαν μεγάλος πολιτικός άνδρας με τα Σκόπια

Σύμφωνα με την Die Zeit ο Τσίπρας είναι «υπερβολικά επιτυχημένος για τους Έλληνες»
«Το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας ξεμπλόκαρε τη σχέση με τη Βόρεια Μακεδονία είναι μια αξιοσημείωτη επίδοση ενός statesman. 
Ειδικά αφού υποχρεώθηκε να υποστεί την εσωτερική αντίδραση».
Η δήλωση του πρώην υπουργού Οικονομικών και νυν προέδρου της γερμανικής Βουλης, W. Schaeuble, φιλοξενείται σε αφιέρωμα της εφημερίδας Die Zeit στις ελληνικές εκλογές με τίτλο «Υπερβολικά επιτυχημένος για τους Έλληνες. 
Ο Αλέξης Τσιπρας οδήγησε τη χώρα του έξω από την κρίση. 
Οι ψηφοφόροι του όμως δεν του συγχωρούν τα μέσα που μετήλθε».Το άρθρο κάνει μια ιστορική αναδρομή από το 2015 ως σήμερα, θεωρεί ολέθριο λάθος την ανάθεση του υπουργείου Οικονομικών στον Γιάννη Βαρουφάκη, μιλάει για τον ενθουσιασμό των ερασιτεχνών που επικρατούσε στην αρχή στο Μαξίμου και κάνει ειδική μνεία στο Όχι που έγινε Ναι μετά το δημοψήφισμα.
Αναφέρεται στον «ερωτισμό της σύγκρουσης με την Ευρώπη» κατά την πρώτη θητεία του ΣΥΡΙΖΑ, το Νιετ (Όχι) της Μόσχας όταν η Αθήνα απευθύνθηκε στη Ρωσία για βοήθεια και την μετέπειτα αθέτηση των υποσχέσεων.
«Του Τσίπρα του είναι εύκολο να μιλάει αριστερά, όχι όμως και να ενεργεί αριστερά», σημειώνει το άρθρο. 
Έμαθε γρήγορα και κατάφερε να εξαγάγει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα από το μνημόνιο, συμπληρώνει. 
Ολοκλήρωσε τις ιδιωτικοποιήσεις, αύξησε τους φόρους της μεσαίας τάξης, οδήγησε την χώρα του σε πλεονάσματα και αποκατέστησε την πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές.
Το τίμημα όμως είναι βαρύ: χάθηκε το 25% του ΑΕΠ, η μεσαία τάξη εξαθλιώθηκε και 500.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τη χώρα.

www.bankingnews.gr

26 σχόλια:

  1. Όταν σε επαινούν οι εχθροί της Ελλάδος ισχυριζόμενοι φωναχτά ότι τους εξυπηρέτησες ως καλό και υπάκουο cannis στα...4!!!! τι να σχολιάσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς! Για τους ισχυρούς, "μεγάλοι πολιτικοί" είναι τα κάθε λογής προδοτικά τσιράκια τους...

      Διαγραφή
  2. Βρε τι μας λέει κύριε Ταξίαρχε..... ο Γερμαναράς εθνικίσταρος Deutschland ueber Alles, Dr. Schäuble, να τον έχουν υπ΄όψιν τους οι (υποτιθέμενοι,...... "προοδευτικοί" .... τρομάρα τους) δικοί μας δήθεν αριστεροί, διότι οι ίδιοι δεν θεωρούν εαυτούς ως Έλληνες και να φροντίσουν να του μοιάσουν όσον αφορά τα εθνικά συμφέροντα της Πατρίδας των

    «Το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας ξεμπλόκαρε τη σχέση με τη Βόρεια Μακεδονία είναι μια αξιοσημείωτη επίδοση ενός statesman.

    Herr Dr. "das Zitat von Goetz von Berlichingen" von Goette, naemlich ...... sie konnen mich am Arsch lecken!

    Hochatungsvoll
    Ihr ergebener

    Ευμένης Καρδιανός

    Υ.Σ. Διαβάστε Φίλοι μου το βιβλίο του Μπρεζίνσκι "Η Μεγάλη Σκακιέρα" για να μάθετε ποιός είναι ο Χερ Ντόκτορ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. >Διαβάστε Φίλοι μου το βιβλίο του Μπρεζίνσκι "Η Μεγάλη Σκακιέρα" για να μάθετε ποιός είναι ο Χερ Ντόκτορ!<

    Wer scheißt schon drauf! Auf alle Fälle, soweit sind wir, die ihm den Arsch lecken, mein lieber Freund!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατ' αρχήν δεν είμαι "αγαπητός σου φίλος".

      Σου υπενθυμίζω το σχόλιό σου, όσον αφορά την Argentinierstrasse 14 και τον αείμνηστο Ιπποκράτη Ζαφειράκη, εξαίρετο κύριο και Έλληνα διπλωματικό συνεργάτη (δεν του πάει η λέξη "υπάλληλος") όλων των Ελλήνων πρέσβεων, του εν Βιέννη προξενείου και πρεσβείας μας!

      Τόσο άσχημου και προσβλητικου σχολίου, που αναγκάστηκε Έλληνας Συνάδελφος που ζεί και εργάζεται στην Βιέννη και συμμετέχει διαβάζοντας το Ισολόγιο, να σου απαντήσει δεόντως βάζοντάς σε στην θέση σου.

      Κατά δεύτερο λόγο, ο Σμπίνιεφ Μπρεζίνσκι τον θεωρούσε τότε που ο περί ου λόγος ήταν αρτιμελής, εθνικιστή!

      Κατά τρίτο λόγο, είμαι υπερήφανος ως Έφεδρος Αξιωματικός Μηχανικού του Ελληνικού Στρατού, προσπαθώ να κάμνω το καθήκον μου και προσωπικά δεν συναλάσσομαι και δεν κάμνω χατήρια στις εκφράσεις μου, σε άτομα όπως ο Χερ Ντόκτορ Σώϋμπλε! Αν οι συμπατριώτες μου (των ... "προοδευτικών"..) δεν θέλουν να σταθούν στο ύψος της δικής τους αξιοπρέπειας, δεν του οφείλω τίποτε!

      Ευμένης Καρδιανός

      Διαγραφή
    2. Κατ' αρχάς, δεν θυμούμαι καθόλου το σχόλιο που γράφεις, ούτε την Argentinierstrasse 14, ούτε κανέναν Ιπποκράτη Ζαφειράκη και ούτε κάποιον να με βάζει "στην θέση" μου. Ίσως κάνω λάθος, γι αυτό θα σε παρακαλούσα να μού το βρεις, ή να μού θυμίσεις, τέλος πάντων, περί τίνος επρόκειτο. Βεβαιώσου ότι δεν με μπερδεύεις με άλλον.

      Κατά δεύτερο λόγο, σού έγραψα ότι ουδόλως μ' ενδιαφέρει ο Σόιμπλε και πιστεύω ότι θυμάσαι ακόμη τα γερμανικά σου. Εκτός κι αν δεν κατάλαβες τι έγραψα. Αναφέρθηκα στην γνωστή φράση που έγραψες παραπάνω.

      Το "κατά τρίτο λόγο" δεν βλέπω σε τι με αφορά και τι σχέση έχει με το σχόλιό μου. Επαναλαμβάνω, αν δεν κατάλαβες τι έγραψα, πες μου να σού το μεταφράσω.

      Εν αναμονή διευκρινίσεων, παραμένω, όπως από παλιά, καλός σου φίλος.

      Διαγραφή
    3. Ευμένη, βρήκα έναν διάλογο εδώ, στο οποίο αναφέρεις την "Αργκεντίνιερστρασσε 14" και κάποιον "Ιπποκράτη Ζαφειράκη", αλλά δεν βλέπω να έχω γράψει κάτι γι αυτό, ούτε κανέναν "να με βάζει στη θέση μου", αφού δεν έγραψα κάτι γι αυτόν. Είσαι βέβαιος ότι δεν κάνεις λάθος;

      Διαγραφή
    4. Κι εδώ υπάρχει σχετική αναφορά σου, σε πειράζω κι από κάτω ο φίλος Ξενοκράτης επιβεβαιώνει την πληροφορία σου, μού δίνει πληροφορίες για την πρεσβεία μας στην Βιέννη, αλλά κατά κανέναν τρόπο δεν με "βάζει στην θέση μου", διότι δεν έγραψα κάτι απρεπές.
      Περιμένω τώρα την δική σου εξήγηση, για την ξαφνική αυτήν επίθεση. Πριν από λίγο καιρό ανταλλάσσαμε απόψεις, χωρίς να μού πεις ποτέ το παραμικρό. Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω.

      Διαγραφή
    5. Ευμένη, από άνθρωπο σοβαρό, όπως εσύ, περίμενα ν' ακούσω κάτι για τις κατηγορίες, που άδικα μού εξακόντισες. Εγώ έψαξα, όπως είδες, και δεν βρήκα το περιστατικό που αναφέρεις. Εσύ;

      Διαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ὀρθή Ἐπανάληψις
    Τό «Ὄχι» πού ἔγινε «Ναί» ἀπό τόν Τσίπρα, στίς 5 Ἰουλίου 2015, πρέπει νά ἦταν σχέδιο τοῦ Σόϊμπλε.
    Ἀπό τή ἀρχή φαινόταν, πόσο πολύ μισεῖ ὁ Σόϊμπλε τήν Ἑλλάδα.
    Κατάλοιπα ναζιστικῆς Γερμανίας πού δέν παραδέχθηκε τήν ἤττα της στόν Β Παγκόμσιο Πόλεμο, καί βάλθηκε νά ἀνακτήσει, ὑπόγεια, παγκόσμια ἰσχύ- Μισώντας παράλογα Ἑλλάδα, Ρωσία, Σερβία.....
    καί θυσιάζοντας μιά ἀληθινή Εὐρὠπη, στόν βωμό μιᾶς βάρβαρης Εὐρώπης.

    Ἡ λεγόμενη "ἀριστερά τοῦ ΝΑΤΟ",
    (ἔκφραση πού χρησιμοποιήθηκε κατά τή διάρκεια τῶν πολέμων κατά τῆς Σεβίας, γιά νά περιγράψει τούς τάχα "προοδευτικούς" τῆς Εὐρώπης πού προσυπέγραφαν καθετί τό ἐμπράκτως ἀντι-ὀρθόδοξο),
    τοῦ φάνηκε πολύ χρήσιμη τοῦ Σόϊμπλε στήν περίπτωση τῆς Ἑλλάδας τῶν Τσίπρα-Βαρουφάκη.

    Ἄν μποροῦσαν Σόϊμπλε-Τσίπρας-Βαρουφάκης, θά εἶχαν ἀφίσει τήν Ἑλλάδα μισή, γιά τό "φτωχή" φρόντισαν μέ τό Ὄχι τοῦ Ἐλληνικοῦ Λαοῦ τῆς 5ης Ιουλίου 2015, πού ἔγινε "Ναί" τό ἴδιο βράδυ ἀπό τόν Τσίπρα.
    Ποιός θά σκεφτόταν νά μᾶς βάλη τούς Ἕλληνες νά ποῦμε « Ὄχι» σέ ξένη κατοχή, οἰκονομικήν αὐτήν τή φορά, ὥστε νά μπορέσῃ νά μᾶς ἀφαιρέσῃ τό «Ὄχι» διά μιᾶς ἡγεσίας «συκέ», τάχα Ἑλληνική; Ὄχι ὁ Τσίπρας πάντως. Ὁ Σόϊμπλε μᾶλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πώς διάολο χρειάζεσαι συνεχώς ορθές επαναλήψεις, αφού τα γράφεις πρώτα στο word, αδυνατώ να καταλάβω.

      Η Γερμανία αγαπά μόνο την Γερμανία και κοιτάζει τα συμφέροντά της. Ούτε αγαπά, ούτε μισεί κανέναν, διότι απλούστατα δεν υπάρχουν αισθήματα στην εξωτερική πολιτική. Άλλωστε, είναι αφελέστατα υπεραπλουστευμένο εκείνο το "η Γερμανία μισεί..." Ποια Γερμανία, ο γερμανικός λαός και ποιοι απ' αυτούς; Και γιατί είναι "βάρβαρη" Ευρώπη; Δεν σού ό,τι έχει να παρουσιάσει σε όλους τούς τομείς τού πνεύματος; Κουβέντες καφενείου, Νικολάκη, κουβέντες καφενείου.

      Διαγραφή
    2. Μισοῦν ἄνθρωποι στίς ἡγεσίες. Ἐμπράκτως. Καί διαχέουν τό μίσος. Ἀπό κόμπλεξ κατωτερότητος ὅσον ἀφορᾶ τούς Γερμανούς-ὄχι φυσικά ὅλους.
      Πάντως ἀρκετούς γιά νά εἴμαστε κουμπωμένοι.

      Διαγραφή
    3. Οι άνθρωποι στις ηγεσίες αλλάζουν και δεν τρέφουν όλοι τα αυτά αισθήματα. Έχω πολλούς και αγαπητούς φίλους στην Γερμανία, δεκαετίες τώρα και μπορώ να έχω άποψη. Κόμπλεξ ανωτερότητος(*), μπορεί να έχουν κάποιοι. Κατωτερότητος με τίποτε. Διαπιστώνω για μία κόμη φορά, ότι δεν ξέρεις καθόλου την Γερμανία και τούς Γερμανούς.

      (*) Επ' ευκαιρία, επαναλαμβάνω συμπληρωμένη μία φράση από το το πρώτο μου σχόλιο: "Δεν σού φθάνει ό,τι έχει να παρουσιάσει σε όλους τούς τομείς τού πνεύματος;" (επιστήμες, φιλοσοφία, φιλολογία, τέχνες και ιδίως μουσική). Δεν έχουν λόγο να έχουν σύμπλεγμα κατωτερότητος.

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. Απεργία έχουν πάλι τα απορριμματοφόρα τού Δήμου; Γέμισαν τα πρόπερ και η οσμή ... εμετική!

      Διαγραφή
    6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  6. Ε τόν αθεόφοβο τόν Τσίπρα μέχρι και τόν Σόιμπμλε έκανε να υποκλιθεί μπροστά στίς προδοτικές τους ικανότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀντίθετα, ὁ Σόϊμπλε ἔκανε νά ὑποκλιθῆ μπροστά του ὁ Τσίπρας -καί νά ἐκτελῆ ὅσα τοῦ ὑπεδείκνυε. ... Τοῦτο, ὄχι μόνο στά οἰκονομικά ἀλλά καί στήν χειραγώγηση τοῦ Ἑλληνικοῦ Λαοῦ, ἀπό τήν μετατροπή τοῦ Ὄχι σέ Ναί, λέω παραπάνω.
      Καί τό λέω, διότι ἡ ἰδέα τῆς ἀντιστροφῆς τῆς ἱστορίας τοῦ Ὄχι, πού ἐλέχθη καί πρός τούς Ἰταλούς (28η Οκτ. 1940) καί πρός τούς Γερμανούς (Μάρτιος 1941), εἶναι προϊόν κάποιου κομπλεξικά ἀνθέλληνα μᾶλλον, παρά κάποιου ὅπως ὁ Τσίπρας.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Σε ποιο σχόλιό μου απαντάς και γιατί δεν βάζεις την απάντηση στην θέση της, ώστε να καταλάβω; Αλλά από άτομα τού επιπέδου σου δεν πρέπει να περιμένει κανείς και πολλά.

      Διαγραφή
    4. Νativist ...εσύ και ο Μπάμπης ο μεταγραφεις από τον sky δίδυμη σιαμαία κεφαλή ο Σόιμπλε σας λείπει για να κάνετε τριο

      Διαγραφή
  7. Αμήν και Πότε??? περιμένουμε την εξεταστική για το 7μηνο βαρουφάκη,άλλη μία για την NONARTIS, και άλλη μία για την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών...... αυτά και βλέπουμε. Μη ξεχνάτε ότι περίμεναν όλοι εκτός Ελλάδας να λύσουν και τα θέματα αιγαίου με τον τσίπρα, αλλά δεν τους "βγήκε" γιατί θα έχει κάτι μικροπροβλήματα με την Δικαιοσύνη!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξεταστικές μπορεί να γίνουν αλλά οπως και του Τσιπρα δε βγάζουν τιποτα...Ο καθένας δουλεύει τον κόσμο του.Τα θέματα του Αιγαίου δε τα λύνουν με τον Τσιπρα.Με το Μητσοτακη θα τα λύσουν.Ενα ενα το πανε οι Αμερικανογερμανοι,ενα μνημόνιο και μια προδοσία ο καθένας και παραδίδεται στον επόμενο η σκυτάλη.Το πολιτικό μέλλον του Τσιπρα θα ειναι οτι του Σαμαρα και του Γιωργακη.Αποσυρση μετ ευφυμνου μνείας και προστασίας .Ο ΣΥΡΙΖΑ φυσικά θα μείνει για να αποτελέσει τον πόλο που θα αναδείξει τον επόμενο μειοδότη και θα πάρει την λαικη αντίδραση σε κανένα εξάμηνο διότι η Φωφώ μας δεν τραβάει..

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  8. Αντε ψοφα εσυ και το φυλαρακι σου να γινει ο κοσμος ωραιοτερος , μιασματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.