17/5/13

Πρωτοβουλία «για να βγει η Ευρώπη από τον μαρασμό» αναλαμβάνει ο Ολάντ

«Εάν η Ευρώπη δεν προχωρήσει, θα αποτύχει, θα σβηστεί από το χάρτη» λέει ο γάλλος Πρόεδρος
 Πρωτοβουλία «για να βγει η Ευρώπη από τον μαρασμό» αναλαμβάνει ο Ολάντ
Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε σήμερα ότι η χώρα του θα αναλάβει πρωτοβουλία ώστε «να βγάλει την Ευρώπη από το μαρασμό» τονίζοντας ότι το Παρίσι θέλει να δημιουργηθεί μια «πολιτική ένωση» μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Ένα χρόνο μετά την εκλογή του στην προεδρία, ο Ολάντ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην οποία ζήτησε να ενισχυθεί η οικονομική διακυβέρνηση στην ευρωζώνη η οποία, όπως είπε, θα πρέπει να έχει το δικό της προϋπολογισμό, το δικαίωμα να εκδίδει ομόλογα και ένα εναρμονισμένο φορολογικό σύστημα.

«Εάν η Ευρώπη δεν προχωρήσει, θα αποτύχει, θα σβηστεί από το χάρτη (...). Καθήκον μου είναι να βγάλω την Ευρώπη από το μαρασμό και να περιορίσω την αποξένωση των λαών που θέτει σε κίνδυνο το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε.

Ο Ολάντ ανακοίνωσε μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία «τεσσάρων σημείων» διευκρινίζοντας ότι οι άξονές της θα περιστρέφονται γύρω από την οικονομική διακυβέρνηση της ευρωζώνης, τη νεολαία, την ενέργεια και ένα νέο βήμα προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Μεταξύ άλλων, πρότεινε την εγκαθίδρυση μιας «οικονομικής κυβέρνησης που θα συναντιέται κάθε μήνα υπό την προεδρία ενός επικεφαλής διορισμένου για μακρό χρονικό διάστημα».

«Στα καθήκοντά της θα είναι να συζητά τις κυριότερες αποφάσεις της οικονομικής πολιτικής των χωρών-μελών, να εναρμονίσει τη φορολογία (...) και να θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής», εξήγησε.

Όσον αφορά το δεύτερο σημείο του σχεδίου του, ο Ολάντ εξέφρασε την ελπίδα να αποδεσμευτεί άμεσα ένα μέρος των ευρωπαϊκών πόρων (6 δισ. ευρώ) που προορίζονται για τους νέους, ούτως ώστε να στηριχθούν «όλοι οι νέοι της Ευρώπης που σήμερα δυσκολεύονται να βρουν εργασία»

Πηγή

1 σχόλιο:

  1. Με το μήνυμα αυτό ο Γάλλος πρόεδρος μας διευκρίνισε ότι επιθυμεί μια ενωμένη Ευρώπη χωρίς όμως την Μεγάλη Βρετανία.
    Νομίζω είναι απλό: Η Γαλλία θα βαδίσει στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από τη Μ. Βρετανία. Η Γαλλία προς την ένωση και η Μ. Βρετανία προς την «Ευρώπη των πατρίδων».
    Πως μετά από τα παραπάνω να μην έχουμε αύξηση των ευρωσκεπτικιστών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.