7/5/13

Συρία: Κυανόκρανους κρατεί ομάδα ανταρτών στο Γκολάν


Ισχυρίζεται ότι τους προστατεύει λόγω των μαχών στην περιοχή
Οι αντάρτες σημειώνουν ότι κρατούν τους άνδρες της ειρηνευτικής δύναμης «για την δική τους ασφάλεια». (Φωτογραφία αρχείου)
Ομάδα κυανόκρανων του ΟΗΕ, οι οποίοι επιτηρούν την διαχωριστική ζώνη μεταξύ Ισραήλ και Συρίας στα Υψώματα του Γκολάν, δήλωσε ότι κρατεί η Ταξιαρχία των Μαρτύρων του Γιαρμούκ, ανταρτική ομάδα η οποία μάχεται κατά του καθεστώτος Άσαντ.
Οι αντάρτες σημειώνουν, σε σημερινή ανακοίνωσή τους, ότι κρατούν τους άνδρες της ειρηνευτικής δύναμης «για την δική τους ασφάλεια» μετά από συγκρούσεις οι οποίες έλαβαν χώρα εντός της διαχωριστικής ζώνης.
Φωτογραφία η οποία συνοδεύει τη δήλωση των ανταρτών, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, εμφανίζει τέσσερις άνδρες της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ με μπλε τζάκετ στα οποία αναγράφεται η λέξη «Φιλιππίνες».
Για τέσσερις κυανόκρανους οι οποίοι κρατούνται από «άγνωστη ομάδα ενόπλων» είχε κάνει νωρίτερα λόγο και η εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης Παρατήρησης της Απεμπλοκής στην περιοχή (UNDOF), Ζοζεφίν Γκερέρο, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Οι τέσσερις, σύμφωνα με την κ. Γκερέρο, περιπολούσαν στην περιοχή Αλ Τζαμλά.
Η ειρηνευτική δύναμη σταθμεύει στην περιοχή από το 1974 και διαθέτει περίπου 1000 σε στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό.
Οι άνδρες της, οι οποίοι προέρχονται από την Αυστρία, την Ινδία, τις Φιλιππίνες, το Μαρόκο και τη Μολδαβία, φέρουν μόνον ελαφρύ οπλισμό.
Το Ισραήλ, το οποίο βρίσκεται τυπικά ακόμη σε εμπόλεμη κατάσταση με τη Συρία, έχει καταλάβει 1200 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους στα Υψώματα του Γκολάν, από το 1967.
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.