7/5/13

OI.OM.KΩ: Εβδομαδιαία Ενημέρωση Δραστηριοτήτων (29/4-7/6/2013)

Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών
Εβδομαδιαία Ενημέρωση Δραστηριοτήτων
(29/4-7/6/2013)
Χριστός Ανέστη
Πολλές Ευχές για Υγεία, Ευτυχία και Δύναμη από τον Θεό
   Δραστηριότητες:

·         Το Τμήμα Μη-Κυβερνητικών Οργανισμών (NGO) της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ECOSOC) του Ο.Η.Ε. αποδέχθηκε (2/5/2013) εισήγηση της Οι.Ομ.Κω με περιεχόμενο «την Αξιοποίηση των Σύγχρονων  Τεχνολογιών για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης διεθνώς». Στην εισήγηση που υποβλήθηκε από την Οι.Ομ.Κω (5/4/2013) γίνεται ευρεία αναφορά στην μακραίωνη παράδοση της Οικουμενικής Ελληνικής παιδείας της Κωνσταντινούπολης. Η Εισήγηση θα μεταφραστεί στις 6 επίσημες γλώσσες του ΟΗΕ και θα σταλεί σε όλα τα κράτη μέλη  και θα συμπεριληφθεί στο συνέδριο της ECOSOC High Level Segment onScience, technology and innovation, and the potential of culture, for promoting sustainable development and achieving the Millennium Development Goals- 1-4 July 2013-Palais des Nations in Geneva” (Επιστήμη, τεχνολογία και καινοτομία, και το δυναμικό του πολιτισμού για την προώθηση της  αειφόρου ανάπτυξης και επίτευξη των Στόχων Ανάπτυξης της Χιλιετηρίδας). Η μετάφραση στα Ελληνικά θα δημοσιευτεί στο επόμενο μηνιαίο δελτίο του Μαΐου 2013.
·         Η Οι.Ομ.Κω εξέδωσε ανακοίνωση καταδίκης για τους βανδαλισμούς την 28/4/2013 στην εκκλησία του Αγίου  Ιωάννη της νήσου Αντιγόνης από νεαρά άτομα (δείτε www.conpolis.eu).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

·     Ο Σύλλογος Πριγκηπιανών «Άγιος Γεώργιος Κουδουνάς» Σας προσκαλεί στην εκδήλωση με θέμα: «Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑ» Αφιερωμένη στον Ι. Ναό των Εισοδίων της Παναγίας Σταυροδρομίου Στις 16 Μαΐου 2013, Πέμπτη, ώρα 18,30-Στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών (Δη­μη­τρί­ου Σού­τσου 46 Α­θή­να. Στά­ση Με­τρό Α­μπε­λό­κη­ποι).
 560η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΑΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ
Πρόγραμμα εκδηλώσεων:
Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου Καπνικαρέας, Κυριακή 26 Μαΐου, ώρα 9.30 και στη συνέχεια καταθέσεις στεφάνων στον Ανδριάντα του Κ. Παλαιολόγου και Άγνωστο Στρατιώτη.

Τετάρτη  29/5/2013, ώρα 19.00,   Εκδήλωση Μνήμης στον Ανδριάντα
του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στο Παλαιό Φάληρο
σε συνεργασία με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου
Πρόγραμμα:
·      Χαιρετισμός εκ μέρους του Δ.Σ.
·      Τρισάγο υπέρ των πεσόντων
·      Ομιλία του Καθ. (ΕΚΠΑ) Μιχάλη Ψαλιδόπουλου : «H πτώση αυτοκρατοριών και εθνών: Σκέψεις ενός οικονομολόγου».
·      Συναυλία αφιερωμένη στον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης μέσα από την μουσική και τα
  τραγούδια της. Θα ακουσθούν θρήνοι της Άλωσης και έργα Ρωμιών συνθετών της Πόλης από την Ορχήστρα του Τμήματος Ελληνικής Μουσικής Παράδοσης του Ωδείου Αθηνών. Επιμέλειά διεύθυνσης της ορχήστρας   Ανδρέας  Τσεκούρας Θρήνων της Άλωσης και Μουσική Ρωμιών της Πόλης υπό την διεύθυνση του Χρήστου Τσιαμούλη και του Ανδρέα Τσεκούρα του Ωδείου Αθηνών.
Συνεδριακές Εκδηλώσεις στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών

·       Ημερίδα για την «Το Μέλλον της Κοινής Δράσης των Κωνσταντινουπολιτών»,
Παρασκευή  24 Μαΐου 2013, ώρα 18.00.
·      Συνέδριο : «Η Καθημερινή Ζωή στην Κωνσταντινούπολη Σήμερα»  σε συνεργασία με την Εταιρία Μελέτης της καθ’ ημάς  Ανατολής, 25  Μαΐου 2013, ώρες 10.00-17.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.