31/3/14

Τα 152 «ναι», η διαγραφή Κακλαμάνη και η σύγκρουση Βενιζέλου - Παπανδρέου

Με ψήφους 152 ψηφίστηκε το άρθρο 1 του πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει τις διατάξεις για το κοινωνικό μέρισμα και την λεγόμενη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Κατά ψήφισαν 135 βουλευτές και «παρών» ένας.

Με 151 ψήφους υπέρ, 136 κατά και ένα «παρών» ψηφίστηκε και το άρθρο 2 του πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει τις διατάξεις για τις τράπεζες και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Κατά την ονομαστική ψηφοφορία, που διεξήχθη μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην πρωθυπουργός, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου καταψήφισε το άρθρο 2 ενώ ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης δήλωσε «παρών».

Εξάλλου, ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε «παρών» στο άρθρο 1 του νομοσχεδίου.

Οι διαφοροποιήσεις αυτές προκάλεσαν τριγμούς στα κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση.

Η διαγραφή Νικήτα Κακλαμάνη
Τη διαγραφή του βουλευτή της Α' Αθήνας Νικήτα Κακλαμάνη από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ έκανε γνωστή ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς με επιστολή του προς το προεδρείο της Βουλής.
Η επιστολή δόθηκε αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας επί του πολυνομοσχεδίου κατά την οποία ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε «παρών» στο άρθρο 1 για το κοινωνικό μέρισμα και την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.
Ο πρωθυπουργός κατευθύνθηκε προς το προεδρείο, έγραψε εκείνη την ώρα την δήλωση διαγραφής του βουλευτή, την παρέδωσε στον γενικό διευθυντή της Βουλής, ο οποίος την παρέδωσε με την σειρά του στον Ιω. Τραγάκη για να την αναγνώσει στην Ολομέλεια.

Τριγμοί στο ΠαΣοΚ
Σε δήλωση αποδοκιμασίας της στάσης που τήρησαν κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, προχώρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπανδρέου ψήφισε κατά του άρθρου για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών και ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε «παρών».

Ο κ. Βενιζέλος κατηγορεί, έμμεσα τους δύο, για προσωπικά πολιτικά παιχνίδια, τα οποία η παράταξη πλήρωσε στο παρελθόν και πρόκειται για πρακτικές που πρέπει να ανατραπούν. Επίσης, πάλι έμμεσα, τους κατηγορεί ότι θέλουν να εμφανίζονται πιο ευαίσθητοι από τους βουλευτές που σηκώνουν το βάρος, χωρίς να έχουν το ηθικό δικαίωμα να το κάνουν.

Λίγο μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Βουλής ο κ. Βενιζέλος είχε συνομιλία τόσο με τον κ. Παπανδρέου, όσο και με τον κ. Κακλαμάνη, στις οποίες, σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη, χαρακτήρισε «ντροπή» τη στάση τους, από την οποία, ειδικά από αυτή του πρώην προέδρου της Βουλής, φάνηκε να αιφνιδιάζεται.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες ο κ. Βενιζέλος πήγε στο γραφείο του κ. Παπανδρέου, στον οποίο καταλόγισε ότι δεν ζήτησε να ενημερωθεί πως έχει το θέμα των Τραπεζών, ενώ θα μπορούσε να τηλεφωνούσε στον ίδιο για να έχει ενημέρωση. Επισήμανε, επίσης, στον κ. Παπανδρέου ότι δεν πήγε στη συνεδρίαση της Κ.Ο., δεν έκανε τίποτε απ΄ όλα αυτά και στο τέλος καταψήφισε .

Στον κ. Κακλαμάνη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είπε ότι με τη στάση του προσβάλει όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του παρατήρησε ότι δεν πήρε τον λόγο στη συνεδρίαση της Κ.Ο. στην οποία ήταν παρών, ότι δεν είπε τίποτα για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών και τελικά δεν ψήφισε το σχετικό άρθρο.

Ειδικότερα, στη δήλωσή του, ο κ. Βενιζέλος αναφέρει:

«H K.O του ΠΑΣΟΚ ενεργώντας συλλογικά και υπεύθυνα, υπερψήφισε συνολικά το νομοσχέδιο με το οποίο συντελείται η τελική στροφή προς την έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο.

Το νομοσχέδιο απέκτησε την τελική του μορφή, χάρις στις τεράστιες προσπάθειες και τις βελτιωτικές παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ.

Η ρύθμιση, ειδικότερα, για την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος, αποτυπώνει το αποτέλεσμα μίας σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα, δηλαδή με τους εταίρους και δανειστές μας και ιδίως με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που επέμενε στην τήρηση συγκεκριμένων κανόνων του Ευρωπαϊκού δικαίου του ανταγωνισμού, όπως τους διατύπωσε αναλυτικά σε έγγραφό του ο αρμόδιος επίτροπος κ. Αλμούνια.

Κανένα άλλωστε μέλος της Κ. Ο. του ΠΑΣΟΚ δεν έθεσε ζήτημα σχετικά με τη ρύθμιση αυτή, ούτε στη προχθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ούτε στη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Δεν έχει συνεπώς κανείς το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να εμφανίζεται ως δήθεν πιο ευαίσθητος στα θέματα αυτά από τους σημερινούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που σήκωσαν και σηκώνουν το βάρος της κρίσης, χωρίς να κατέχουν καμία θέση ευθύνης και δεν ανέχονται ούτε άμεσες ούτε έμμεσες προσβολές.

Οι υποκρισίες και τα προσωπικά πολιτικά παιχνίδια είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση. Αυτές τις πρακτικές είναι που οφείλουμε να ανατρέψουμε.

Όλοι κρινόμαστε, από την παράταξη και τον ελληνικό λαό».

Η απάντηση Παπανδρέου
Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου απαντάει, με δήλωσή του, ως εξής σε όσα αναφέρονται σε δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου:
"Πράγματι, οι υποκρισίες και τα προσωπικά πολιτικά παιχνίδια είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση.
Αυτές τις πρακτικές είναι που οφείλουμε να ανατρέψουμε.
Πράγματι, ουδείς έχει το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να εμφανίζεται ως δήθεν πιο ευαίσθητος από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - που από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κρίση, σήκωσαν και σηκώνουν ένα βάρος που δεν τους αναλογεί.
Όλοι κρινόμαστε από την παράταξη και τον Ελληνικό λαό".


News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ
Κέρδος online   31/3/2014 9:01

9 σχόλια:

  1. Τι Τσιπρανδρεου και ξεφτιλα, και τι ψεκα(σ)μμενοι Τσυριζαβγητες.

    - Στουπας, Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα...
    http://www.capital.gr/stoupas/Article.aspx?id=1984347

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλιστα τώρα οι προύχοντες και κοτζαμπάσηδες της διαπλοκής, θα αρχίσουν ΑΠΌ ΤΗ ΜΙΑ να μετράνε τα κέρδη από τις αυτοκτονίες των πολιτών, κι από την άλλη να το παίζουν και πάγκαλοι γενναιόδωροι με τα δισεκατομμύρια του πακέτου στήριξης της ΕΕ, εν όψι των εκκλογών, οι χορτονομάκιδες να επεκτείνουν και να κατοχυρώνουν τα όρια των καταπατημένων Δημόσιων και Κοινοτικών βοσκότοπων στο κτηματολόγιο, στη δε Σκύρο οι μικρογεωργοί θα γίνουν κολίγες των παθιασμένων, τοπικά και μη, πολιτικοδικονομικά διεφθαρμένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΑΣΙΣΜΟΣ! Βιώνουμε τον Φασισμό στο πετσί μας κι ακόμα δέν θέλουμε να το πιστέψουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι μπροστινοί του εθνομηδενισμού προσπαθούν να αποδείξουν ότι είναι διαφορετικοί από "Τσιπρανδρέου" "ψεκα(σ)μμένους Τσυριζαβγήτες" ενώ εφαρμόζουν ακριβώς το ίδιο πρόγραμμα...

    Γελάνε και τα κράσπεδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. >>Ο/Η Anaconda είπε...
    Οι μπροστινοί του εθνομηδενισμού προσπαθούν να αποδείξουν ότι είναι διαφορετικοί από "Τσιπρανδρέου" "ψεκα(σ)μμένους Τσυριζαβγήτες" ενώ εφαρμόζουν ακριβώς το ίδιο πρόγραμμα...
    Γελάνε και τα κράσπεδα...
    31 Μαρτίου 2014 - 11:30 μ.μ.<<

    Ε βεβαια, οι τρανοι Τσυριζαβγητες δεν διαφερουν σε τιποτα απο καποιους αλλους και "εφαρμόζουν ακριβώς το ίδιο πρόγραμμα...".

    Και ακομα γελανε βεβαια, και φταει η Μερκελ για την προοδευτικη μας ηλιθιοτητα.

    - Άδωνις Γεωργιάδης - Πολυνομοσχέδιο & Μεγαλοκεφαλαιούχοι Αριστεροί 29Mar14
    https://www.youtube.com/watch?v=5SnLFfhF-tk&list=UUq0v2E0c0AXRcmnNZi4uqOA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Τσιπρανδρέου", "ψεκα(σ)μμένοι Τσυριζαβγήτες" και οι κυβερνητικοί εθνομηδενιστές δεν διαφέρουν ως προς το πρόγραμμα που εφαρμόζουν / θέλουν να εφαρμόσουν αν εκλεγούν.

    Η σύγκρισή τους ενίοτε αφορά τα ζητήματα επί προσωπικού. Παρακαλείται όποιος υποστηρίζει κάτι τέτοιο να αφήσει ΣΗΜΕΡΑ τα στοιχεία του στη διεύθυνση του ιστολογίου για να μην τον χάσουμε στην απίθανη περίπτωση που αποδειχθεί το αντίθετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "και οι άλλοι είναι εθνομηδενιστές, αλλά τα δικά μας παιδιά είναι πιο καλά παιδιά"...

    Πόσο τελειωμένη δήλωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δημόκριτε σού είπα σε άλλη ανάρτηση ότι οι θέσεις σου είναι εθνικά επικίνδυνες.

    Τελικά δεν είναι μόνο οι θέσεις σου.
    Συνολικά ο ρόλος σου είναι εθνικά επικίνδυνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. >> Ο/Η Anaconda είπε...
    "Τσιπρανδρέου", "ψεκα(σ)μμένοι Τσυριζαβγήτες" και οι κυβερνητικοί εθνομηδενιστές δεν διαφέρουν ως προς το πρόγραμμα που εφαρμόζουν / θέλουν να εφαρμόσουν αν εκλεγούν.
    Η σύγκρισή τους ενίοτε αφορά τα ζητήματα επί προσωπικού. Παρακαλείται όποιος υποστηρίζει κάτι τέτοιο να αφήσει ΣΗΜΕΡΑ τα στοιχεία του στη διεύθυνση του ιστολογίου για να μην τον χάσουμε στην απίθανη περίπτωση που αποδειχθεί το αντίθετο.
    1 Απριλίου 2014 - 8:43 π.μ.<<

    Σιγουρα δεν ειναι ολοι το ιδιο,

    >>Ο/Η Anaconda είπε...
    "και οι άλλοι είναι εθνομηδενιστές, αλλά τα δικά μας παιδιά είναι πιο καλά παιδιά"...
    Πόσο τελειωμένη δήλωση...
    1 Απριλίου 2014 - 8:44 π.μ.<<

    οπως θελουν να πιστευουν οι υποστηριχτες του οποιου μηδενισμου.

    >>Ο/Η Anaconda είπε...
    Δημόκριτε σού είπα σε άλλη ανάρτηση ότι οι θέσεις σου είναι εθνικά επικίνδυνες.
    Τελικά δεν είναι μόνο οι θέσεις σου.
    Συνολικά ο ρόλος σου είναι εθνικά επικίνδυνος.
    1 Απριλίου 2014 - 8:48 π.μ.<<

    Για πες μου και την δικη σου θεση και ενναλακτικη λυση κυβερνησης, που αποφευγεις να προβαλεις, οπως εδω , και εδω ,
    διοτι διαφορετικα, με το συμπαθιο, μαλλον μπουρδολογουμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.