28/3/14

Η Ρωσία αναπτύσσει δικό της σύστημα πιστωτικών καρτών

Καταργεί “Visa” και “MasterCard”

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε, χθες, ότι η Ρωσία θα δημιουργήσει ένα εθνικό σύστημα πιστωτικών καρτών λαμβάνοντας υπόψη τα παραδείγματα της Ιαπωνίας και της Κίνας.

Ο Πούτιν προέβη στην ανακοίνωση αυτή κατά τη συνεδρίαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, μετά την απόφαση των οικονομικών φορέων της “Visa” και “MasterCard”- την περασμένη εβδομάδα- να διακόψει τις σχέσεις τους με την ρωσική τράπεζα «Ρωσσία», εξαιτίας των αμερικανικών κυρώσεων, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ότι χώρες όπως η Ιαπωνία και η Κίνα έχουν δικό τους σύστημα πιστωτικών καρτών και λειτουργούν με μεγάλη επιτυχία, πρόσθεσε ακόμη, ότι το ιαπωνικό σύστημα είχε συσταθεί ως εθνικό σύστημα και τώρα έχει επεκταθεί και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 200 χώρες.

Ο ΟΗΕ καταδίκασε την προσάρτηση της Κριμαίας
Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο κηρύσσεται άκυρη η προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Το ψήφισμα ψηφίστηκε από 100 μέλη, ενώ 11 ψήφισαν κατά και 58 απείχαν. Από τα Δυτικά Βαλκάνια ψήφισαν υπέρ του ψηφίσματος η Κροατία, η Σλοβενία, το Μαυροβούνιο και η Αλβανία, ενώ κατά ψήφισαν η Σερβία και η Βοσνία – Ερζεγοβίνη.
--
 © Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

4 σχόλια:

  1. χαχαχαχα!
    το αλλο με τον Τοτο το ξερετε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο αποκλεισμός των Ρώσσων από την Master και Visa σημαίνει περαιτέρω ζημιά για τα μαγαζιά της χώρας μας, τα οποία περιμένουν να κινηθούν με Ρώσσους την σαιζόν που μάς έρχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ σωστό το σχόλιο σου Nativist .
    Σαν αντιστάθμισμα δε γίνεται να φτιάξει τράπεζες η ρωσία στην ελλάδα;
    Πως έχουμε ή είχαμε αμερικανικές, γαλλικές, ολανδικές κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.