30/3/14

Ο εκατομμυριούχος Αν. Κίσκα νικητής των εκλογών στη Σλοβακία

Σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές ο Κίσκα μίλησε στο συναίσθημα των ψηφοφόρων κυρίως της δεξιάς, ενώ καρπώθηκε τη μεγάλη δυσαρέσκεια του εκλογικού σώματος προς τα κύρια πολιτικά κόμματα.
Ο φιλάνθρωπος εκατομμυριούχος και πρώην επιχειρηματίας, Αντρέι Κίσκα, είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών στη Σλοβακία, κερδίζοντας με ποσοστό 59,4% τον αντίπαλό του κεντροαριστερό πρωθυπουργό, Ρόμπερτ Φίκο, ο οποίος έλαβε το 40,6% των ψήφων.

Ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίκο παραδέχτηκε την ήττα του συγχαίροντας τον αντίπαλό του, ενώ δήλωσε ότι θα συνεχίσει να διατηρεί τη θέση του πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές ο Κίσκα μίλησε στο συναίσθημα των ψηφοφόρων κυρίως της δεξιάς, ενώ καρπώθηκε τη μεγάλη δυσαρέσκεια του εκλογικού σώματος προς τα κύρια πολιτικά κόμματα, λόγω των σκανδάλων, της διαφθοράς, αλλά και του υψηλού ποσοστού ανεργίας.



Ο Αντρέι Κίσκα έκανε περιουσία εκατομμυρίων δολαρίων μέσα από εταιρείες που πίστωναν καταναλωτές και πριν από μια δεκαετία πούλησε τις εταιρείες τους για να συστήσει μια φιλανθρωπική οργάνωση που βοηθά οικογένειες με άρρωστα παιδιά.

ναυτεμπορική  Πηγή: Reuters/ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.