30/3/14

Ήττα Ολάντ, θρίαμβος Λεπέν

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑΉττα Ολάντ, θρίαμβος Λεπέν
Για μεγάλη ήττα των κυβερνώντων Σοσιαλιστών και προσωπικά του Φρανσουά Ολάντ κάνουν λόγο τα περισσότερα ΜΜΕ, μετά τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στη Γαλλία. Λόγω και της πολύ χαμηλής συμμετοχής, οι Σοσιαλιστές έχασαν σημαντικό έδαφος, με αποτέλεσμα η Κεντροδεξιά να κερδίζει και σε ποσοστά και σε αριθμό δήμων.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μετακίνηση περίπου 100 δήμων με περισσότερους από 10.000 κατοίκους προς την Κεντροδεξιά – αν και το Παρίσι είναι πιθανό να μείνει στους Σοσιαλιστές.
Την ίδια στιγμή, η Ακροδεξιά της Μαρίν Λεπέν πανηγυρίζει. Ολοκληρώνοντας τις πολύ καλές επιδόσεις του πρώτου γύρου, οι υποψήφιοι του Εθνικού Μετώπου φέρονται να κερδίζουν τουλάχιστον οκτώ δήμους (είχαν κερδίσει άλλο ένα από την πρώτη Κυριακή), αλλά και να εκλέγουν εκατοντάδες συμβούλους σε όλη τη χώρα. Έτσι, μοιάζει να επιβεβαιώνεται η δυναμική του κόμματος, τη στιγμή που οι δημοσκοπήσεις το φέρνουν στην πρώτη θέση ενόψει των ευρωεκλογών του ερχόμενου Μαΐου. Όσο για την ίδια τη Λεπέν, δικαιούται να ελπίζει ότι στις προεδρικές εκλογές του 2017 μπορεί να κάνει τη μεγάλη έκπληξη, καταφέροντας ό,τι δεν πέτυχε ο πατέρας της το 2002.
Τώρα, θα πρέπει να αναμένεται η αντίδραση του Ολάντ, τα ποσοστά δημοτικότητας του οποίου έχουν υποχωρήσει στο ιστορικό χαμηλό του 20%. Οι φήμες κάνουν λόγο για σχέδιο ανασχηματισμού της κυβέρνηση, με πιθανή απομάκρυνση και του πρωθυπουργού Ζαν-Μαρκ Ερό. Ακόμη κι έτσι, ωστόσο, ο πρόεδρος δεν μοιάζει ικανός να αναστρέψει το κλίμα, που είναι ιδιαιτέρως βαρύ για τον ίδιο και το κόμμα του.

Ημερησία

2 σχόλια:

  1. Από την "ΗΜΕΡΗΣΙΑ", αυτή την ξεφτιλισμένη εφημερίδα, αντιγράφεις, Κριστιάν;

    "Την ίδια στιγμή, η Ακροδεξιά της Μαρίν Λεπέν πανηγυρίζει".

    Δεν μπορούν κάποιοι να ξεκολλήσουν από τις κενές περιεχομένου ταμπέλες. Τι πάει να πει "ακροδεξιά";

    Το FN είναι κόμμα ευρωσκεπτικιστικό, εθνικό και πατριωτικό. Κερδίζει, όπως θα κερδίσουν και τα αδελφά κόμματά του σε όλη την Ευρώπη, τουλάχιστον στις ευρωεκλογές.

    Στην Ελλάδα, φρόντισαν να ξεκάνουν την ΧΑ, αλλά και πάλι ευελπιστώ ότι οι πουλημένοι που μάς κυβερνούν και τάζουν λαγούς με πετραχήλια, θα αποδοκιμαστούν δεόντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι καιρός να συγκροτηθεί στην Ελλάδα ένας σοβαρός πατριωτικός εθνικός σχηματισμός απαλλαγμένος από ναζιστικά ή χουντικά σύμβολα ρητορικές υπόβαθρο κραυγές τάγματα εφόδου κλπ. Ένα σύγχρονο κόμμα που θα είναι και φαινομενικά και κυρίως ουσιαστικά μακρυά από όλα αυτά τα βαρύδια!! Κόμματα με ακραίες πρακτικές και ρητορικές δεν έχουν τύχη όπως απέδειξε η περίπτωση της ΧΑ και κατά δεύτερο λόγο κόμματα κωλοτούμπες όπως ο ΛΑΟΣ. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν υπάρχουν στην Ελλάδα άνθρωποι που δεν θα γίνει δυνατόν να κατηγορηθούν ως ναζί ή κάτι παρόμοιο και δεν μπορούν να συγκροτήσουν κάτι πραγματικά σοβαρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.