30/3/14

«Ο ανθρωπιστικός πόλεμος» στη Συρία: Η σημαία της Αλ-Κάιντα κυματίζει σήμερα στη Μεσόγειο, κάτω από αυτή του ΝΑΤΟ

Brad Hoff*         (μτφ. Κριστιάν)

Μήπως γινόμαστε μάρτυρες μιας νέας Αρμενικής Γενοκτονίας μέσω μισθοφόρων;


 Ο Δρ Joshua Landis, διεθνώς αναγνωρισμένος εμπειρογνώμονας για τη Συρία και ιδρυτής του Syria Comment , συνδέθηκε  σήμερα (29/3) με την παραπάνω φωτογραφία στο λογαριασμό του στο Twitter. 
Ο Landis σχολίασε: «η σημαία της Αλ-Κάιντα κυματίζει  πλέον στη Μεσόγειο Θάλασσα»-  προφανώς σε αναγνώριση του ιστορικού προηγούμενου που θέτει αυτό το γεγονός.

Οι αντάρτες της Συρίας είναι στη μέση μιας νέας παράκτιας επίθεσης στη βορειοδυτική Συρία  -μια περιοχή που ιστορικά υπήρξε προπύργιο της κρατικής στήριξης. Αυτή η επίθεση έχει την πλήρη υποστήριξη της Τουρκίας και άλλων χωρών του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η διέλευση της Κασάμπ (Kassab) στα σύνορα με την Τουρκία, που τέθηκε πρόσφατα υπό τον έλεγχο των ανταρτών, έγινε ένα ανοιχτό σημείο πρόσβασης για την Αλ-Νούσρα και άλλοι τρομοκράτες. Ένα πρόσφατο βίντεο , που επιβεβαιώθηκε ως αυθεντικό από πολλούς εμπειρογνώμονες της Συρίας, δείχνει τους τρομοκράτες θυγατρικοί της Αλ-Κάιντα να ρέουν ελεύθερα στη Συρία από την τουρκική πλευρά των συνόρων.

Δεν είναι απλώς ότι οι τουρκικές αρχές δεν έχουν καταφέρει να σφραγίσουν τα σύνορα, αλλά ότι η Τουρκία έχει εμπλακεί ενεργά σε μια οπίσθια υποστήριξη για επιχειρήσεις της Αλ Κάιντα στη Συρία. Την περασμένη εβδομάδα, ο Δρ Landis τόνισε επίσης τα εξής στο λογαριασμό Twitter του: η παρακάτω φωτογραφία που δημοσιεύτηκε από τον Τούρκο δημοσιογράφο  Αλί Ορνέκ  με τη λεζάντα, «τραυματίες μαχητές διασχίζουν τα σύνορα και μεταφέρονται στο νοσοκομείο με αυτοκίνητα που φέρονται ότι ανήκουν στην τουρκική υπηρεσία πληροφοριών».
Σύμφωνα με τη διαρροή για Τούρκους αξιωματούχους που συζητούν σχέδια πολέμου κατά της  Συρίας, της περασμένης εβδομάδας, η Τουρκία τέθηκε σε δυνητική κατάσταση εισβολής στο συριακό έδαφος με το πρόσχημα της καταπολέμησης του ISIS και άλλων ομάδων της Αλ-Κάιντα. 
Εν ολίγοις, η Τουρκία θα επέμβαινε για μια δήθεν τρομοκρατική επίθεση που θα ξεκινούσε από τη Βόρεια Συρία από αντάρτες που σήμερα αφήνονται να πλημμυρίσουν τη Συρία μέσω συνοριακών διαβάσεων, όπως η Κασάμπ.

Ενώ η συζήτηση που διέρρευσε αναγνωρίστηκε ως αυθεντική από την κυβέρνηση Ερντογάν, και αυτή η ανοιχτή αποδοχή της προγραμματισμένης επίθεσης  false flag βρίσκεται παντού στο τουρκικό τύπο και της Μέσης Ανατολής, αυτή η είδηση θάφτηκε με αφηρημένες αναφορές στις ειδήσεις του τέλους της εβδομάδας στις ΗΠΑ   -τα περισσότερα άρθρα απλώς τόνισαν την απαγόρευση του YouTube που επέφερε η Τουρκία ως αποτέλεσμα της διαρροής.

Η παρακάτω φωτογραφία είναι η όμορφη αρμενική χριστιανική πόλη της Κασάμπ (Kassab), που πρόσφατα, «απελευθερώθηκε» από την Αλ Κάιντα και συνδεδεμένες δυνάμεις, με την υποστήριξη των χωρών του ΝΑΤΟ.

Πολλαπλές εκθέσεις και φωτογραφίες κυκλοφορούν με τους αποκεφαλισμούς, βεβηλωμένες εκκλησίες, και την ανάρτηση των σημαιών της Αλ Κάιντα πάνω από τις εκκλησίες και δημόσια κτίρια. 
Οι κάτοικοι της Κασάμπ λένε στους διεθνείς δημοσιογράφους ότι οι αρχικοί βαρείς βομβαρδισμοί, οι οποίοι κάλυπταν την επιχείρηση των ανταρτών, προήλθαν από την τουρκική πλευρά των συνόρων.

Οι Αρμένιοι Χριστιανοί κάτοικοι κατηγορούν επίσης την Τουρκία για πλήρη συνεργασία με τους αντάρτες. Η πόλη έχει πλέον εκκαθαριστεί πλήρως από τους χριστιανούς κατοίκους της. 
Το MSN UK αναφέρει :

Οι συγκρούσεις οδήγησαν τους περισσότερους από τους περίπου 2.000 κατοίκους της Kassab να φύγουν περίπου 35 χιλιόμετρα μακριά, στη πόλη της Λαττάκια, αδειάζοντας ένα χωριό που διαθέτει  Καθολικό, Ορθόδοξό και Προτεσταντικό ναούς.

Πρόκειται για γενοκτονία όπως περιγράφεται στα βιβλία. 
Οι Αρμένιοι κάτοικοι της περιοχής αυτής δεν είναι πολιτικά ενεργοί  -είναι κατά μία έννοια μακροπρόθεσμοι πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στη Βόρεια Συρία, ως αποτέλεσμα της διαβόητης  Γενοκτονίας των Αρμενίων το 1915 από τα χέρια των Τούρκων. 
Μήπως γινόμαστε μάρτυρες μιας νέας Αρμενικής Γενοκτονίας μέσω μισθοφόρων;

Τουλάχιστον, αυτή η ημέρα, 29 Μαρτίου 2014, θα μείνει στην ιστορία ως η ημέρα που η Αλ Κάιντα ανέμιζε τη νικηφόρα σημαία της στη Μεσόγειο Θάλασσα υπό τον έλεγχο του ΝΑΤΟ.

Ο *Brad Hoff υπηρέτησε ως Marine από την περίοδο 2000-2004 στην έδρα του τάγματος, Quantico. Μετά από τη στρατιωτική θητεία του, έζησε, σπούδασε, και ταξίδεψε σε όλη τη Συρία για την περίοδο 2004-2010. Διδάσκει αυτήν την περίοδο στο Τέξας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.