31/3/14

Κίεβο: «Αποσύρονται σταδιακά» τα ρωσικά στρατεύματα από τα σύνορα με την Ουκρανία

Επίσκεψη Μεντβέντεφ στην Κριμαία
Για σταδιακή απόσυρση των στρατευμάτων τα οποία είχε συγκεντρώσει η Ρωσία στα σύνορά της με την Ουκρανία κάνει λόγο η κυβέρνηση του Κιέβου, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.
Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ έφθασε εξάλλου τη Δευτέρα στην Κριμαία για επίσκεψη η οποία θα επικεντρωθεί στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χερσονήσου της νότιας Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα, η οποία προσαρτήθηκε από τη Ρωσία, όπως μετέδωσαν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
«Βρίσκομαι στη Συμφερόπολη», έγραψε ο κ. Μεντβέντεφ στο λογαριασμό του στο Twitter μετά την προσγείωση του αεροσκάφους του στη μεγαλύτερη πόλη της περιοχής. «Σήμερα η κυβέρνηση θα συζητήσει εδώ για την ανάπτυξη της Κριμαίας».
Ο Ρώσος πρωθυπουργός συνοδεύεται από αντιπροσωπεία μελών της κυβέρνησης, μεταξύ τους ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ίγκορ Σουβάλοφ, για συνεδρίαση με θέμα την «οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Κριμαίας και της πόλης της Σεβαστούπολης», σύμφωνα με ανακοίνωση της ρωσικής κυβέρνησης.
REUTERS/RIA NOVOSTI
Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ (δεύτερος από δεξιά, μπροστά) κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε νοσοκομείο παίδων στη Συμφερόπολη της Κριμαίας.
Ο κ. Μεντβέντεφ θα επισκεφθεί επίσης τη Σεβαστούπολη, όπου έχει τη βάση του ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti.
Είναι η πρώτη επίσκεψη τόσο υψηλόβαθμου Ρώσου αξιωματούχου μετά την ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία.
Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου βρέθηκε στη χερσόνησο την περασμένη εβδομάδα και επιθεώρησε στρατεύματα, ενώ επισκέφθηκε και τοπικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έχει μεταβεί ακόμη στην Κριμαία.
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.