29/3/14

Στρατός Συρίας: Προς ανάκτηση της πόλης του Χαλεπίου

Γι’ αυτό οι γενοκτόνοι της τουρκίας ετοίμαζαν την προβοκάτσια…

Αντάρτες στην περιοχή της Σεΐχ Ναγιάρ- φωτό από το ‘Ας Σαφίρ’
Ο συριακός στρατός  έχει περικυκλώσει τη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, το Χαλέπι.
Δυτικοί διπλωμάτες, δήλωσαν ότι ο στρατός ο οποίος υποστηρίζεται από την Χεζμπολάχ και μερικά ιρανικά τμήματα, κινείται σταθερά στο Χαλέπι. Είπαν, ότι οι πιστές στον Άσαντ δυνάμεις προελαύνουν στο Χαλέπι από τρεις κατευθύνσεις και έχουν φθάσει στο τετράγωνο της παλιάς πόλης.

«Η εμπροσθοφυλακή του Στρατού προχωρά με αργούς ρυθμούς, για να αποφύγει απώλειες, καθώς και καταστροφές στο εσωτερικό της πόλης», είπε ένας διπλωμάτης.

Οι διπλωμάτες ανέφεραν ότι οι αντάρτες, πολλοί από τους οποίους χρηματοδοτούνται από τη Σαουδική Αραβία, βρίσκονται, καθαρά, στην άμυνα.
Είπαν ότι οι αντάρτες, επίσης, παρεμποδίστηκαν από επιθέσεις της Αλ Κάιντα του «Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε» και πιστεύουν,  κατά συνέπεια, ότι εργάζονται με το καθεστώς του Άσαντ.

«Η πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε περιοχές στον οικισμό  της βιομηχανικής πόλης Σεΐχ Ναγιάρ», σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, όπως ανακοίνωσε στις 27 Μαρτίου.

«Το Ισλαμικό κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε, ανατίναξε την οικία ενός γνωστού ηγέτη των ανταρτών,  στην περίμετρο της πόλης Σουρίν, κοντά στην πόλη  Γιαράμπλες».

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να πιστεύεται ότι το καθεστώς ελέγχει σχεδόν το 80 τοις εκατό της περιοχής του Χαλεπίου.

Οι διπλωμάτες ανέφεραν ότι το καθεστώς κατόρθωσε  να κινητοποιήσει  χιλιάδες σουνίτες από την περιοχή του Χαλεπίου προς τις πολιτοφυλακές, οι οποίες χρηματοδοτούνται  από το κυβερνών κόμμα Μπάαθ.

«Η όλη εκστρατεία έχει ως στόχο να προλειάνει την πόλη για την τελική επίθεση,  η οποία, πιθανώς, προγραμματίζεται  για το άμεσο διάστημα», είπε άλλος διπλωμάτης.

Το καθεστώς  του Άσαντ έχει σφυροκοπήσει τους αντάρτες σε διάφορες γειτονιές με τις λεγόμενες βόμβες –βαρέλι,  πετώντας τες από -τα ρωσικού τύπου- ελικόπτερα Mi-17.

Οι ‘βόμβες – βαρέλι’ είναι από βαρέλια πετρελαίου γεμάτα με εκρηκτικά και βόμβες, το οποίο σημαίνει ότι κατορθώθηκε να εκδιωχθούν οι  αντάρτες από τα οχυρά τους.

«Οι επιθέσεις από αέρος είχαν ως αποτέλεσμα να μετακινηθεί ένα μεγάλο μέρος των άμαχων πολιτών από τις περιοχές που κατείχαν οι αντάρτες», σημειώνει και η αμερικανική οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

--
 © Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.