31/3/14

Συρία: Εκατοντάδες Κούρδοι και Άραβες εντάχθηκαν στην ‘Κουρδική Άμυνα’

Άραβες διάφορων φυλών, ζήτησαν να ενισχύσουν τη μονάδα κουρδικής άμυνας
DIRBÊSIYÊ -
Μετά τις επιθέσεις του «Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε» στην κουρδική πόλη Kobanê [ Άιν αλ Αράμπ], δραστηριοποιήθηκε η Μονάδα Λαϊκής Άμυνας- YPG, των Κούρδων και υπήρξαν άγριες συγκρούσεις μεταξύ αυτής και της ισλαμικής ομάδας, κοντά στην πόλη.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, όπως αναφέρει το κουρδικό πρακτορείο Χάουαρ, οι ισλαμιστές που σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις αυτές είναι πάνω από 300.

Για την υπεράσπιση της πόλης εντάχθηκαν στις ομάδες της Λαϊκής Άμυνας εκατοντάδες κάτοικοι, αφού πρώτα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία των Μαρτύρων της πόλης και δήλωσαν την υποστήριξή τους προς τις  μονάδες της YPG.

Αναφέρεται ότι οι συγκεντρωμένοι ήταν από διάφορες αραβικές φυλές μαζί με τους Κούρδους πολίτες, οι οποίοι επιθυμούσαν να σταματήσουν οι επιθέσεις  στη Ροτζάβα [βόρεια Συρία].

«Όλοι εμείς παρά τις διαφορές μας, ήρθαμε εδώ να μοιραστούμε τον αγώνα για μια ειρηνική περιοχή. Για αυτό θα υποστηρίξουμε τον αγώνα της Λαϊκής Άμυνας στην Kobanê και όλες τις επαρχίες της Ροτζάβα», τόνισε ένας Άραβας πολίτης.

Ο επικεφαλής της κουρδικής Λαϊκής Άμυνας, Reşîd Umer, στην ομιλία του στην πλατεία δήλωσε ότι η YPG χρειάζεται την υποστήριξη αυτή και κάλεσε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στην υπεράσπιση της Kobanê.
--
 © Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.