31/3/14

Σόιμπλε: Χίτλερ θυμίζει η προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία

Παραλληλισμός με την προσάρτηση της Σουδητίας στη ναζιστική Γερμανία
Ο Γερμανός υπουργός επισήμανε ότι το σημαντικότερο ζήτημα είναι αποτροπή της χρεοκοπίας της Ουκρανίας (φωτογραφία αρχείου).                                                      REUTERS/CHARLES PLATIAU
Με την επεκτατική πολιτική του Χίτλερ στην Σουδητία παρομοίασε την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
«Ο Χίτλερ υιοθέτησε τέτοιες μεθόδους στην Σουδητία. Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουμε όλοι από την ιστορία», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, μιλώντας σε μαθητές που επισκέφθηκαν το υπουργείο του στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την «Ημέρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το εάν η κρίση στην Κριμαία είναι πιθανόν να επιδεινώσει την κατάσταση στην Ευρωζώνη.
Ο Γερμανός υπουργός επισήμανε ακόμη ότι το σημαντικότερο ζήτημα είναι αποτροπή της χρεοκοπίας της Ουκρανίας. Εάν η κυβέρνηση του Κιέβου δεν είναι σε θέση να πληρώσει τις δυνάμεις ασφαλείας της, «τότε βεβαίως κάποιες ένοπλες συμμορίες θα επιδιώξουν να πάρουν την εξουσία» και κάτι τέτοιο θα χρησίμευε ως πρόσχημα για μια ρωσική παρέμβαση. «Οι Ρώσοι θα έλεγαν τότε ότι δεν μπορούν να το δεχτούν και ότι απειλείται ρωσικός πληθυσμός, άρα πρέπει τώρα να τους προστατεύσουμε και αυτός είναι ο λόγος που εισβάλουμε», τόνισε ο κ. Σόιμπλε.
Εξηγώντας στους μαθητές πώς φθάσαμε στην «κατοχή της Κριμαίας», ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε: «Σε κάποιο σημείο η κατάσταση κλιμακώθηκε και τότε ο Πούτιν είπε: Ούτως ή άλλως πάντα ήθελα την Κριμαία», μεταδίδει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο.
Επισήμανε παράλληλα ότι ο Ρώσος πρόεδρος αιτιολόγησε την πράξη του με την παρουσία εκεί του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας. «Ο Πούτιν θα πρέπει να είπε στον εαυτό του "αυτή η ευκαιρία είναι η σωστή, προκειμένου να δείξω ότι μπορώ να εγγυηθώ την τάξη, εάν χρειαστεί"», είπε ο κ. Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι για την κατάσταση ανησυχούν ιδιαίτερα οι συνάδελφοί του από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία ήταν παλαιότερα μέλη του Ανατολικού Μπλοκ, κυρίως από την Ουγγαρία, την Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής.
«Είναι αρκετά τρομαγμένοι», δήλωσε χαρακτηριστικά και επισήμανε ότι οι ομόλογοί του από αυτές τις χώρες τον έχουν ενημερώσει για τα σχέδιά τους να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες. Ο ίδιος απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο αμυντικός προϋπολογισμός της Γερμανίας, καθώς κάτι τέτοιο «δεν θα είχε νόημα»

4 σχόλια:

  1. Σκέψου να ήταν αυτός ο Καγκελάριος του Τρίτου Ράιχ, αντί για το Χίτλερ, σήμερα δε θα υπήρχε Ρωσία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν εννοεί τον Χίτλερ ως Πατριώτη διότι υποστήριξε τον λαό του στην Μεγάλη Ύφεση που υπέστη η χώρα του λόγο της Κομισιόν, τότε ορθά τον συγκρίνη τον Πούτιν με τον Χίτλερ. Αλλά επειδή ως συνήθως η αναφορά και μόνο στο όνομα Χίτλερ έχει προοθηθεί από τους Σόιμπλε αυτού του κόσμου ως το "ανώτατο κακό του 20 αιώνα" νομίζουν ακόμα ότι μας ρίχνουν "σκόνη στα μάτια" για να μήν βλέπουμε τα γεμάτα αίματα χέρια αυτών από Νιγηρία, Χιλή, Ν. Αφρική, Πολωνία κτλ. εως Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θύμα ήταν κι αυτός των ιδιωτών τραπεζιτών, και των ενεργειακών αδελφών αυτών, γιατί αν ήταν μόνο για την υποστήριξη του λαού της Γερμανίας στην Μεγάλη Ύφεση, λόγο της Κομισιόν, δεν θα στόχευε στα γρήγορα για τη Μέση Ανατολή, που ΑΝ όντως προλάβαινε, παρά και κόντρα στο Γοργοπόταμο (διο και η εμπλοκή της Αγλεταίρας), αλλά και στον κάλο για δόξα των στρατηγών του να φτάσουν μέχρι την Κασπία μέσω Ρωσίας κομίζοντας αλεξανδρινές δόξες, μιας και η αλεξιπτωτιστές που ήταν ειδικά για γρήγορη επέμβαση ελέγχουν ενέργειας εγκλωβίστηκαν στην Κρήτη, αν τα κατάφερνε, μετά από ένα τέτοιο γεγονός ένα είναι το ΣΙΓΟΥΡΟ, αφού θα τους έκανε πρώτα το Ισραήλ, μετά θα βγάζαν στην άκρη, πριν τους τη βγει στα χρηματοοικονομικά, αλλά Λίνκολ

    Αλλά το να πει κανείς όταν η έννοια πολίτης έχει καταντήσει ευτελέστερη του ιδιώτης, πολίτης=συμμετέχω στα κοινά ιδιώτης=σκέφτομαι μόνο την πάρτι μου, ηλίθιος εξ ου και το idiot

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μιλάνε οι Γερμανοί για τον Χίτλερ;;;

    Αυτοί που αποδέχτηκαν την ναζιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας;

    Αυτοί που ξαναβρήκαν την ευκαρία να βρίζουν λαούς; (π.χ. Οι τεμπέληδες και διαφθαρμένοι Ελληνες)

    Ρε τι έχουμε πάθει, να ακούμε μαθήματα ειρήνης απο τους Γερμανούς!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.