28/3/14

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Ο Μπαράκ Ομπάμα θα τιμήσει την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, θα τιμήσει και φέτος ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, με ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Λευκό Οίκο, την ερχόμενη Παρασκευή 4 Απριλίου, στις 4:30 το απόγευμα (τοπική ώρα).
Ο Μπαράκ Ομπάμα θα τιμήσει την επέτειο της 25ης Μαρτίου
Εκτός από τον πρόεδρο Ομπάμα, στην τελετή αναμένεται να μιλήσει, όπως κάθε χρόνο, εκ μέρους της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.
Την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, θα τιμήσει την προηγούμενη μέρα και ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, με την καθιερωμένη δεξίωση στη δημαρχιακή κατοικία.

Εν τω μεταξύ, οι εκδηλώσεις της Ομογένειας για την εθνική επέτειο, κορυφώνονται την Κυριακή 30 Μαρτίου με τη μεγάλη ελληνική παρέλαση στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν.

Φετινοί τελετάρχες θα είναι ο Δημοκρατικός γερουσιαστής της Νέας Υόρκης, Τσαρλς Σούμερ και ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στη Νορβηγία, ομογενής Γιώργος Τσούνης.

Την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην παρέλαση και στην πανηγυρική δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν, καθώς και σε άλλες εκδηλώσεις, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Κυριάκος Γεροντόπουλος.

Αύριο το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με δείπνο σε ξενοδοχείο του Μανχάταν, όπου θα τιμηθούν οι χορηγοί και οι τελετάρχες της παρέλασης και θα απευθύνει χαιρετισμό ο κ. Γεροντόπουλος. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην Αυστραλία, ο υφυπουργός Εξωτερικών ξεκινά από σήμερα στο Σικάγο τετραήμερη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα παραστεί στις εκδηλώσεις εορτασμού της εθνικής επετείου και θα έχει σειρά επαφών με στελέχη και εκπροσώπους ομογενειακών φορέων.

Ανάμεσα στις εκδηλώσεις που έχουν γίνει για την 25η Μαρτίου 1821, ήταν η καθιερωμένη δεξίωση στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, με οικοδεσπότες το γενικό πρόξενο, Γιώργο Ηλιόπουλο και τον πρόξενο Μάνο Κουμπαράκη. Δεξίωση για την εθνική μας επέτειο διοργανώθηκε επίσης στην ελληνική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, με οικοδεσπότη τον πρέσβη Χρίστο Παναγόπουλο.

Στο Δημαρχείο της Νέας Υόρκης, επανήλθε φέτος ο εορτασμός της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, μετά από πρωτοβουλία του πρώτου εκλεγμένου ομογενή στο Δημοτικό Συμβούλιο, Κώστα Κωνσταντινίδη. Κατά την εκδήλωση, τιμήθηκαν ομογενείς που διαπρέπουν στον εκπαιδευτικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό τομέα.

Παρόμοιες τελετές για την εθνική επέτειο του Ελληνισμού, πραγματοποιήθηκαν σε περιφέρειες της Νέας Υόρκης, όπως στο Δημοτικό Μέγαρο του Μπρούκλιν και του Κουίνς, καθώς και σε άλλες πολιτείες, όπως στο Νιου Τζέρσεί, στο Ιλινόις, στη Μασαχουσέτη και στο Ροντ 'Αιλαντ.
Έθνος

2 σχόλια:

  1. Πως να μη την τιμήσει, θα έχει ακόμα πιο πολιτικό αέρα με μια συμμαχία της Ελλάδας με τους λεγεωνάριους των ΗΠΑ, το Ισραήλ.

    Άκου εκεί πολιτικός, κάτω από ένα καλάθι του μπάσκετ έμαθε ότι η Κύπρος είναι θύμα της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ για τα ενεργειακά αποθέματα της Μεσογείου, για τον ίδιο σκοπό όπως και επί Χίτλερ.

    Και τώρα τι βγαίνει και προστάτης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Κωνσταντινος Ν.Αθανασιαδης
    Αγαπητε Κωνσταντινε,

    sour grapes οπως λεμε στην Αμερικη, η' πρασινα ξυνα σταφυλια οπως λετε στην Ελλαδα.
    Δειξε μου καμια αλλη χωρα της οποιας ο προεδρος υποδεχεται ΚΑΘΕ χρονο εκπροσωπους της Ελληνικης ομογενειας και εκδιδει και επισημη ανακοινωση με την οποια χαιρετιζει και τιμα την επανασταση του 1821.
    Οσο για το Ισραηλ (το οποιο δεν καταλαβα πως κολλαει εδω), θα πρεπει να αποφασισετε στην Ελλαδα αν οι Αμερικανοι δουλευουν για τους Εβραιους η' οι Εβραιοι για τους Αμερικανους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.