31/3/14

«Μετρ» της προβοκάτσιας οι Τούρκοι

«Μετρ» της προβοκάτσιας οι Τούρκοι
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Η χρήση παράνομα μαγνητοφωνημένων συνομιλιών είναι χωρίς την παραμικρή αμφιβολία μία εγκληματική πράξη. Και καλώς ο νομοθέτης φρόντισε να συμπεριλάβει «απαγορευτικό» στη δικαστική εξουσία στην οποία δεν επιτρέπει να παρουσιάζει ως αποδεικτικό στοιχείο τις μαγνητοφωνημένες συνομιλίες, είτε πρόκειται για πολιτικούς είτε αφορούν τους απλούς ανθρώπους.

Από την άλλη πλευρά, εάν δεν υπήρχαν αυτές οι παράνομα μαγνητοφωνημένες συνομιλίες, που βεβαίως γίνονται από μυστικές υπηρεσίες ή εγκληματικά στοιχεία, δεν θα πληροφορούμασταν ποτέ για τα σκάνδαλα των πολιτικών, για τα στημένα διπλωματικά παιχνίδια χωρών, ούτε για τις προβοκάτσιες που στήνουν κράτη, με στόχο είτε να αποπροσανατολίσουν τους λαούς τους, είτε για να ξεκινήσουν πολέμους.

Την Πέμπτη διέρρευσε στην Τουρκία ένα ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ακούγονται ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών και στενός φίλος του Τούρκου πρωθυπουργού, Χακάν Φιντάν, ο υφυπουργός Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλίογλου και ο αναπληρωτής αρχηγός του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Γιασάρ Γκιουρέλ. Συζητούν για το στήσιμο προβοκάτσιας που θα πρόσφερε στο πιάτο στους Τούρκους τη δικαιολογία για εισβολή στη Συρία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το πολιτικο-στρατιωτικό κατεστημένο της Τουρκίας σχεδίασε παράνομες και εγκληματικές ενέργειες εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου. Δεν αποκαλύπτω κάποιο μυστικό, εάν αναφέρω ότι για πολλά χρόνια οι εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις γνώριζαν πως ήταν έργο Τούρκων πρακτόρων οι φωτιές, που συνήθως ξεκινούσαν στην αρχή της τουριστικής περιόδου, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Κατόπιν συζητήσεων με πολιτικούς και στρατιωτικούς παρά­γοντες στην Αθήνα, είμαι πεπεισμένος ότι ειδικά οι φωτιές του 2007 τοποθετήθηκαν στη βάση σχεδίου της Αγκυρας. Τα γεγονότα του 1964, στην Κύπρο, ήταν αποτέλεσμα της πλέον χείριστης τουρκικής προβοκάτσιας, η οποία δυστυχώς παρουσιάστηκε από ελληνόφωνους πράκτορες της Τουρκίας στη Λευκωσία ως έργο Ελληνοκυπρίων φανατικών. Μόλις πριν από μερικά χρόνια πληροφορηθήκαμε την αλήθεια.

Η Τουρκία είναι ένας γείτονας, με τον οποίο πρέπει να βρούμε τρόπο να ζούμε σε καθεστώς ειρήνης. Ομως, πρέπει να μην ξεχάσουμε ποτέ ότι οι Τούρκοι επιχειρούν πάντα «εξαγωγή» των προβλημάτων τους στην ευρύτερη γειτονιά μας… Την περασμένη εβδομάδα το έπραξαν στη Συρία καταρρίπτοντας ένα μαχητικό αεροπλάνο του Ασαντ. Αύριο μπορεί να στοχεύσουν το Αιγαίο, τη Θράκη και την Κύπρο.

ΠΗΓΗ: Το κείμενο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014, www.ethnos.gr
mignatiou.com

3 σχόλια:

  1. "...Η χρήση παράνομα μαγνητοφωνημένων συνομιλιών είναι χωρίς την παραμικρή αμφιβολία μία εγκληματική πράξη..."

    Όταν ξεκινάει τόσο, μα τόσο λάθος ένα άρθρο, τι να κάτσω και να συνεχίσω να διαβάζω.Αλλά βλέπεις εδώ στην Ελλάδα οι αποκαλύψεις των σκανδάλων των..."συνταγματικών τοξοτών" μέσω βίντεο έπρεπε κάπως να την διαστρέψουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενας τρόπος υπάρχει για να βρούμε τρόπο να ζούμε ειρηνικά με τον γείτονα που λέγεται Τουρκία και συνέχεια - καθημερνά μας προκαλεί.
    ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ!!
    (όπως θα κάναμε καί σε προσωπικό επίπεδο με τον γείτονα μας κατόπιν συστηματικών κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση παρενοχλήσεων)
    Γι αυτό λοιπόν είναι καλοδεχούμενη η όποια προβοκάτσια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. υγ
    Ευκαιρία θα είναι, να έχουμε κι εμείς άλλοθι...................

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.