31/3/14

Μεντβέντεφ: Ειδική Οικονομική Ζώνη η Κριμαία

Επίσκεψη του Ρώσου πρωθυπουργού στην προσαρτημένη ουκρανική χερσόνησο
Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ (αριστερά) συναντάται με τον πρωθυπουργό της Κριμαίας Σεργκέι Ακσιόνοφ στη Συμφερόπολη.                                   REUTERS/RIA Novosti
Η Μόσχα σχεδιάζει να μετατρέψει την Κριμαία σε ειδική οικονομική ζώνη, προσφέροντας φοροαπαλλαγές και μειώνοντας τη γραφειοκρατία σε μια προσπάθεια να προσελκύσει επενδυτές, επισήμανε τη Δευτέρα σε δηλώσεις του στη Συμφερόπολη, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη και όπου συνεδρίασε το ρωσικό υπουργικό συμβούλιο σε στενή σύνθεση, ο πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
«Στόχος μας είναι να κάνουμε τη χερσόνησο όσο πιο ελκυστική είναι δυνατόν για τους επενδυτές, ώστε να μπορεί να δημιουργήσει επαρκή έσοδα για την δική της ανάπτυξη», είπε ο κ. Μεντβέντεφ μιλώντας σε μέλη της κυβέρνησής του στην πόλη της Μαύρης Θάλασσας, την οποία η Μόσχα προσάρτησε από την Ουκρανία.
Ο κ. Μεντβέντεφ είναι ο πρώτος Ρώσος ηγέτης ο οποίος επισκέπτεται την επαρχία μετά την προσάρτηση, επικεφαλής αντιπροσωπείας κυβερνητικών στελεχών, περιλαμβανομένου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ιγκόρ Σουβάλοφ.
Αφού επισκέφθηκε ένα νοσοκομείο και ένα σχολείο, ο κ. Μεντβέντεφ προήδρευσε κυβερνητικού συμβουλίου αφιερωμένου στην «κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της Κριμαίας και της πόλης της Σεβαστούπολης», με τη συμμετοχή του αυτοανακηρυχθέντος πρωθυπουργού της Δημοκρατίας της Κριμαίας Σεργκέι Ακσιόνοφ και του προέδρου της τοπικής βουλής Βολοντίμιρ Κονσταντίνοφ.
Οι πολίτες της Κριμαίας πρέπει να αισθάνονται πλέον ότι «ανήκουν σε μια ισχυρή χώρα», είπε ακόμη ο κ. Μεντβέντεφ στη συνάντηση, τονίζοντας ότι ούτε ένας άνθρωπος εκεί «δεν πρέπει να χάσει όσα είχε».
Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας αναφέρθηκε στις λύσεις που εξετάζονται για την τροφοδοσία της περιοχής με ενέργεια και την υδροδότησή της. Έως σήμερα η χερσόνησος εξαρτάται για την κάλυψη βασικών της αναγκών από την Ουκρανία.
Ο κ. Μεντβέντεφ αναμένεται να μεταβεί επίσης στη Σεβαστούπολη, όπου βρίσκεται η βάση του στόλου της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.