25/11/18

Έσκο Άχο: Πώς Η Φινλανδία Δημιούργησε Μια Οικονομία Βασισμένη Στην Καινοτομία

Kυρίες και κύριοι, κατ' αρχήν να εκφράσω την ικανοποίησή μου που βρίσκομαι εδώ στην Αθήνα, στην Ελλάδα. Έχω μια ιδιαίτερη σχέση με τη χώρα σας, από ένα περιστατικό που συνέβη 24 χρόνια πριν. Ήμασταν στην Κέρκυρα και υπογράφαμε τη Συνθήκη σύνδεσης της Φινλανδίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μια ιστορική στιγμή που θα τη θυμάμαι πάντοτε.
Θα σας μιλήσω για την οικονομία, αλλά όχι μόνο. Περισσότερο θα δω πώς κάποιοι παράγοντες μπορεί να επηρεάσουν την οικονομική ανάπτυξη. Εντυπωσιάστηκα διαβάζοντας αυτά που έχει γράψει ο Άντι Χαλντέιν, επικεφαλής οικονομολόγος της Τράπεζας της Αγγλίας για τους παράγοντες επιτυχίας. Ένας κατάλογος από στοιχεία, τα οποία είναι απαραίτητα για τη γρήγορη οικονομική ανάπτυξη, για τις καλές οικονομικές επιδόσεις μιας χώρας, ή μιας εταιρείας. Όλοι αυτοί οι παράγοντες είναι απαραίτητοι για να υπάρξει η επιτυχία. Σε αυτόν τον κατάλογο υπάρχουν πολλοί παραδοσιακοί παράγοντες όπως η επένδυση στην εκπαίδευση και τα λοιπά, αλλά το τελευταίο στοιχείο στον κατάλογο θεωρώ ότι συνήθως ξεχνιέται. Η λέξη που είναι γραμμένη στο τελευταίο στοιχείο του καταλόγου είναι η "υπομονή".

Για τη συνέχεια dianoesis

2 σχόλια:

  1. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ.ΤΗΝ ΔΙΑΛΕΞΗ ΑΥΤΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ Κ Υ Ν Ο Β Ο Υ Λ Ι Ο. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΦΡΟΝΙΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥΣ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΧΩΡΑ. ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ.ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ.ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.