22/11/18

Ρωσικός τύπος: Ο αγωγός φυσικού αερίου "Τουρκικό Ρεύμα" θα περάσει από Βουλγαρία και όχι από Ελλάδα

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας Kommersant, η εταιρεία Gazprom αποφάσισε ο αγωγός φυσικού αερίου "Τουρκικό Ρεύμα" από την Τουρκία να μην περάσει στην Ελλάδα αλλά στη Βουλγαρία και από κει, μέσω Σερβίας, Ουγγαρίας και Σλοβακίας να φθάσει στην Ευρώπη.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η ροή φυσικού αερίου στη Βουλγαρία και τη Σερβία θα ξεκινήσει το 2020 και στην Ουγγαρία το 2021, οπότε οι χώρες αυτές θα σταματήσουν να προμηθεύονται φυσικό αέριο μέσω Ουκρανίας.

Το δρομολόγιο του αγωγού είναι παρόμοιο με εκείνου του "South Stream", που ακυρώθηκε το 2014.
Όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή και η λειτουργία του νέου αγωγού, η Gazprom θα σταματήσει τη μεταφορά φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας.
Πάντως υπάρχουν δημοσιεύματα στον τουρκικό τύπο που φέρουν την ελληνική κυβέρνηση να καταβάλλει προσπάθειες να αλλάξει το δρομολόγιο του αγωγού και να περάσει από ελληνικό έδαφος.

7 σχόλια:

  1. Η Βουλγαρια δεν ειναι στο ΝΑΤΟ ?? Ειναι....Δεν ειναι υπο Αμερικανικη επιροη .?? Ειναι....Κατι δεν παει καθολου καλα..Γιατι δεν εξοργιζονται οι Αμερικανοι οπως με ...μας ..? Γιατι δεν ανατρεπουν κυβερνησεις εκει ? Θα παιρνει τελη διελευσεως φανταζομαι η Βουλγαρια..Γιατι να μην τα παρουμε εμεις ?? Κατι δεν παει καλα εδω....αν ειναι ετσι....Καθολου καλα.Η δεν θα περασει καθολου αγωγος...η αν περασει...γιατι να παρει τα λεφτα η Βουλγαρια ??? Πρεπει να απαντηθει αυτο..διοτι βρωμαει το παραμυθι φουλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. My friend Dimitri. We are asking these naive questions because we don't want to accept it. WE ARE THE TARGET. Greece will have zero benefit from the energy games played on our back.

      Διαγραφή
    2. Παντως εγω δεν εχω καμμια ορεξη ναμαι στοχος.Τωρα σν βρησκουν αυτοι ανοητους ...και κακοποιους εδω...θα τοχω υπ οψιν μου παντα.Και μην κανουν καμμια γκαφα..διοτι στην πρωτη ευκαιρια..θα παγωσουν χαμογελα συγκαταβασης...Και νασαι σιγουρος οτι θα κανουν γκαφα...Παντα κανουν...κι αυτοι και οι Γερμανοι ...και αλλοι....

      Διαγραφή
    3. Δημητράκι Κ. όπως φαίνεται το ξανθό γένος θα χαρίσει Κων/Πολη στην Βουλγαρία. γι' αυτό μη χτυπιέσαι άδικα

      Διαγραφή
    4. Δεν πρόκειται να ξαναυπάρξει ποτέ καμμιά συνεργασία.Είμαστε ανταγωνιστές.
      Όταν γίνεται (ή σχεδιάζεται να γίνει)σταθμός επαναεριοποίησης φυσικού αερίου που θα "ταξιδεύει" έως και Πολωνία και Ουκρανία και Βαλτικές χώρες, στην Αλεξανδρούπολη τι περμένετε να κάνει η Ρωσσία;Τι δεν καταλαβαίνετε;
      Επιπροσθέτως, βασική προμήθεια του σταθμού Αλεξανδρούπολης θα είναι Αμερικάνικο αέριο.Στο μετοχικό κεφάλαιο θα συμμετάσχουν και Αμερικανοί παραγωγοί.
      Η Ρωσσία θα χάσει το μονοπώλιο που απολαμβάνει στην Ευρώπη,βοηθούσης και της Ελλάδος.

      Διαγραφή
    5. Κοσμακο...
      Εναι ηδη χαρισμενη απ τους Δυτικους στην Τουρκιουλα απο χρονια..Απ τους κολητους σου..και δεν φαινεται να σε ενοχλει αυτο ..οσο μην τυχει και παει στην Βουλγαρια....και την χασουν οι ..δικοι σου απ το Τεξας..Εθνικοφρων ειπες εε ?? Αφρων καλυτερα...Το Τεξας ειχε γελαδια εκει...και μπροκολα εδω για να τα ταιζει...

      Διαγραφή
  2. αν ΘΑ (το θα το'σπειραν και δε φυτρωσε) περάσει από Βουλγαρία, να με το πείτε.....
    ή τουλάχιστον θυμηθείτε γιατί δεν προχώρησε παλιος αγωγος South Steam και ποιος δημιουργουσε προβληματακια τελευταία ώρα??
    Ωπαλακια θυμήθηκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.