27/11/18

Δημοσιογράφοι, σταματήστε τον εκβαρβαρισμό - Δεν υπάρχει Μαύρη Θάλασσα, Εύξεινο Πόντο τον λένε

Η παρακμιακή πορεία του Ελληνισμού εκφράζεται με διάφορους τρόπους. Ένας είναι η χρήση και φτωχοποίηση της γλώσσας, που γίνεται πολλές φορές σκόπιμα από εκείνους που μισούν και μάχονται οτιδήποτε Ελληνικό.
Με αφορμή την κρίση που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, στον Κιμέριο Βόσπορο, που συνδέει τον Εύξεινο Πόντο με την Μαιώτιδα Λίμνη, τα ελληνικά ΜΜΕ, στην συντριπτική τους πλειονότητα, αντί να χρησιμοποιούν τους γεωγραφικούς όρους που θεσπίστηκαν από τους Έλληνες και ίσχυαν για αιώνες και χιλιάδες χρόνια, χρησιμοποιούν κατά κόρον τους γεωγραφικούς όρους που καθιέρωσαν οι Τούρκοι και οι Ρώσοι, που εμφανίστηκαν στην περιοχή τα τελευταία χίλια χρόνια.
Για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους λοιπόν:
Το Κερτς είναι το Παντικάπαιον
Τα Στενά του Κερτς είναι ο Κιμμέρειος Βόσπορος
Αζοφική θάλασσα είναι η Μαιώτιδα Λίμνη
Μαύρη Θάλασσα είναι ο Εύξεινος Πόντος
Κριμαία είναι η μυθική Ταυρίδα.
Ας βάλουμε τέλος στον εκβαρβαρισμό των Ελλήνων, που επιχειρείται με διάφορους τρόπους, ένας από τους οποίους η υιοθέτηση γεωγραφικών όρων και τοπωνυμίων που καθέρωσαν οι βάρβαροι, εκτοπίζοντας τα αντίστοιχα ελληνικά.
Ας πούμε ένα ηχηρό όχι στον εκβαρβαρισμό.
Σ.Κ.

9 σχόλια:

  1. Μαζι σου με χιλια..!!
    Μια αλλη κουτοπονηρια ...που παπαγαλιζουν ολοι σαν ανοητοι ειναι η απιστευτη ανοησια που εχει στοχο την.συγκινηση μας ψυχικα...και την λενε σαν ηχω οι ασκεφτοι μια μπουρδα κουφια.
    .""" Θα γινουμε...η γιναμε....αποθηκη ψυχων " !!!!!!! Ειναι να τρελαθεις τι θα πει για τον ..οικτο μας !!!!! Απο ποτε η χωρα ..ο κοσμος πεθανε και περπατουν στην Γη.....ψυχες ??? Εγινε η χωρα των ..πνευματων η δικη μας ????? Αποθηκη ..ψυχων και της γιαγιας μου ...το χαιμαλι !!!! Ψυχανωμαλοι !!!! Οχι δεν μας ....συγκινησατε !!!! Τα πηραμε στο κρανιο κιολας !!! Ταχα οι ...καημενουλες οι ...ψυχουλες ....χωρις ...σωμα...χωρις Μωαμεθ....χωρις βιτσια...χωρις αναγκη φαγητου...γιατρου..γκομενας...κλπ...!! Αν πεθαναν κι ειναι ψυχες...το ΑΤΜ και το κινητο τι τα θελουν ?? Κι απο ποτε αποθηκευονται οι ψυχες αφου περνανε τους τοιχους !! Λογικα ουτε γιατρους θελουν παθολογους.Θελουν ...ψυχιατρους !!! Ειναι να σπαρταρας απ την βλακεια....Εξαπατουν καιτον Θεο.!! Αυτος σαν ψυχες τις περιμενει πανω...κι αυτες την κοπανανε κι ερχονται εδω....με εξωλεμβιο !!! Αι σιχτιρ....ψυχες .....που σας πιανει η ....βαρυτητα της Γης !!! Σαν τα μηλα του Νευτωνα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ακουσετε δημοδιογραφο να το λεει αυτο....στειλτε του σπιτι...Ταβορ !! Την ψωνισε βαρυα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στον Πόντο ζουν πολλοί Πόντιοι (τούρκοι πολίτες εξισλαμισμένοι)που γνωρίζουν την ρίζα τους και μιλούν την Ελληνοποντιακή γλώσσα
    Αυτοί αποκαλούνται καρά ντενίζ μιλετί.(έθνος της μαύρης θάλασσας)
    Τι μας προτείνει ο άγνωστος αρθρογράφος Σ,Κ για ους ανθρώπους αυτούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. It is no so much of how we can the Black Sea, but what is our strategy with that forgotten, Greek región.
    Am I less Greek when I use Instanbul and not Constantinople? The essense is Greek, so what do we do about It?

    Many times I have written that we need a strong military presence in that región. It is the key to our national security.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαύρη θάλασσα τη λένε οι Τούρκοι και παγκοσμιοποιησαν τον όρο ως αντιδάνειο περασε μετα στην Ελλαδα .kara Deniz.και τη Μεσόγειο τη λένε Λευκή Θάλασσα Ak Deniz.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά τα λέτε ομως στους χάρτες της ΥΥΝ (π.χ. 1:175.000) φιγουράρει ως "Μαύρη Θάλασσα" και απο κάτω Kara Deniz...Απο την στιγμή που - οπως στην Αεροπλοία - δεχόμεθα τους ορους των ICAO - IMO αναγκαστικά μιλούμε για Μαύρες Θάλασσες και "Ισταμπούλ"...Και στα δελτία καιρού, και στο NAVTEX παντού υπερισχύει η..."Διεθνής Κοινότητα" και η γλώσσα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για να λειξει η νεοελληνικη βλακεια προτεινω να βαλουμε στα βιβλια ..οτι οι Ελληνες ειναι φυλη της Εξωτερικης Μογγολιας..βοσκουσαν προβατα στις στεπες..διπλα στην Ουλαν Μπατορ...κι ειχαν μια θρησκεια που την λεγαν ..."αριστερα"....προσκυνουσαν εναν αξυριστο χοντροκεφαλο με γενια...μιλουσαν μισα Αγγλικα μεταξυ τους ..και τα αλλα μισα ηταν απ το Τουρκμενισταν διπλα...και μπερδευαν την λεξη ...πρεστιζ....με την λεξη ..ντενιζ στους χαρτες... Τα ανατολικα φυλα που εισβαλουν αυτη την στιγμη στην χωρα...ειναι οι συγγενεις τους που ειπαν να πεταχτουν μια βολτα για επισκεψη στους συγγενεις...να πιουν κανενα κρασακι...και να εθισουν τους εδω συγγενεις στο κλιμα της στεπας ...οπου θα επιστρεψουν συντομα μαζι τους....Και δωστου ψαλμοι και θυμιαμα στον ..χοντροξεφαλο θεο που τους περιμενει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.