25/11/18

Το Mαξίμου κάνει προσλήψεις, οι Βρυξέλλες απλώς σημειώνουν…


Με το κόλπο των συμβασιούχων του Δημοσίου που ήδη αγγίζουν τους …80.000 (!) αλλά και με χιλιάδες προσλήψεις σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που όμως ελέγχονται απόλυτα από την Κυβέρνηση, το μισθολογικό κόστος που καταβάλει ο Προϋπολογισμός έχει ξεπεράσει ήδη τα 17 δις Ευρώ.
Σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, η λύση ΣΥΡΙΖΑ είναι μία: Προσλήψεις ημετέρων. Το χειρότερο είναι ότι μόλις το 10% των δημοσίων υπαλλήλων που προσλήφθηκαν φέτος διαθέτει πτυχίο ΑΕΙ και φυσικά εγείρονται ερωτήματα, για το τι είδους Δημόσια Διοίκηση «χτίζει» η κυβέρνηση.
Από την άλλη πλευρά, η Τρόικα παρακολουθεί το πάρτι των προσλήψεων και σε αντίθεση με το πρόσφατο παρελθόν απλώς καταγράφει τους αριθμούς και …σιωπά…
Δύο πυκνογραμμένες σελίδες και 3 αναλυτικούς πίνακες χρησιμοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να περιγράψει την ανησυχία της για την υπερφόρτωση του Δημόσιου Τομέα, με νέες προεκλογικές προσλήψεις και ιδιαίτερα για την (κατά)χρηση του μέτρου των συμβασιούχων δημοσίων υπαλλήλων. 

Για τη συνέχεια Liberal

1 σχόλιο:

  1. 1958 – 2018: Αύξηση πληθυσμού κατά 35% και δημόσιων υπαλλήλων κατά 800%!

    Ελπίζει κανείς ότι αυτό το κράτος έχει σωτηρία; Μα ήταν χαμένο από χέρι. Αντί να στρέψει τα όνειρα των νέων στον ιδιωτικό τομές παραγωγής και την έρευνα, τα περιόρισε στο τεμπελχανείο τού Δημοσίου. Τώρα οι προσλήψεις δίνουν και παίρνουν και σύντομα η Ελλάδα θα χρειασθεί και πάλι δανεικά. Θα βγει στις αγορές με επιτόκια 4-5%, ή θα ζητήσει και πάλι από τούς "τοκογλύφους" με ~ 1%, ... βρίζοντάς τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.