3/12/09

Ευρωπαϊκή περιοδεία για την προώθηση λύσης του Κυπριακού


Ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής της περιοχής Σκάρμπορο του Τορόντο κ. Τζίμ Καρύγιαννης αναχώρησε για 8ήμερη επίσκεψη στην Ευρώπη, όπου μαζί με άλλους πολιτικούς εκπροσώπους θα ζητήσουν δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.
«Έχω προασπιστεί επί μακρόν μια βιώσιμη λύση για την Κύπρο, όπου το 37% του νησιού είναι κατεχόμενο από του Τούρκους», δήλωσε ο Τζίμ Καρύγιαννης. «Οι Κύπριοι ζητούν να επαναπατρισθούν στους τόπους τους και να διαφυλαχθεί η πολιτιστική κληρονομιά τους».
Ο Ελληνοκαναδός ομοσπονδιακός βουλευτής μαζί με εκπροσώπους των οργανισμών «Λόμπι για την Κύπρο», «Άγιος Αμβρόσιος» και άλλα μέλη κοινοβουλευτικών ομάδων θα συναντηθούν με κυβερνητικά στελέχη της Κυπριακής Δημοκρατίας για να συζητήσουν περί του επαναπατρισμού των Ελληνοκυπρίων προσφύγων και της καταστροφής θρησκευτικών μνημείων από τα τουρκικά στρατεύματα εισβολής και κατοχής. Η αντιπροσωπεία θα συζητήσει τα επίμαχα ζητήματα με αντιπροσωπείες των Ηνωμένων Εθνών στις Βρυξέλλες και το Παρίσι.
«Οι συζητήσεις μας με αξιωματούχους της UNESCO και με την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες στον ΟΗΕ θα είναι πολύ σημαντική» σχολίασε ο κ. Καρύγιαννης. «Η αποστολή θα παρουσιάσει σπουδαίες πληροφορίες που μπορεί να βοηθήσουν στη διαμόρφωση μιας βιώσιμης λύσης του Κυπριακού η οποία θα ωφελήσει την ελληνοκυπριακή και την τουρκοκυπριακή κοινότητα».
Στη Λευκωσία ο Τζίμ Καρύγιαννης θα συμμετάσχει στην ειρηνική πορεία που διοργανώνει ο σύλλογος «Άγιος Αμβρόσιος» εναντίον της τουρκικής κατοχής του βορείου τμήματος της Κύπρου.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.