18/12/09

*Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Συζήτηση και κριτική για το συμβούλιο αρχηγών


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης δέχτηκε την κριτική του Αλέξη Τσίπρα καθώς πριν από τρεις ημέρες χωρίς να συνεννοηθεί τόσο με τον ίδιο τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και με τον αρμόδιο βουλευτή για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Αμυνας Θεόδωρο Δρίτσα, έκανε ερώτηση στη Βουλή με αποδέκτες τους υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας.

Του ΘΩΜΑ ΤΣΑΤΣΗ

Μία ερώτηση του Παν. Λαφαζάνη στη Βουλή, προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, και η διαφωνία του συντονιστή της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνη Νταβανέλου στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών ανέβασαν προς στιγμήν το θερμόμετρο στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του πολιτικού σχηματισμού της Αριστεράς χθες.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης δέχτηκε την κριτική του Αλέξη Τσίπρα καθώς πριν από τρεις ημέρες χωρίς να συνεννοηθεί τόσο με τον ίδιο τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και με τον αρμόδιο βουλευτή για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Αμυνας Θεόδωρο Δρίτσα, έκανε ερώτηση στη Βουλή με αποδέκτες τους υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας. Δηλαδή τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Επιπλέον, όπως σχολίαζαν πηγές της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, η ερώτηση που κατέθεσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης όπως διατυπώθηκε απηχούσε τις προσωπικές του απόψεις για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στην ερώτηση που κατέθεσε, ζητεί να μάθει: «Γιατί εδόθη, σχεδόν, άνευ προϋποθέσεων, διαβατήριο για τη συνέχιση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αγκυρας; Πώς διασφαλίζεται η χώρα μας από τυχόν κλιμάκωση των προκλήσεων της Αγκυρας το επόμενο διάστημα; Γιατί δεν κατεβλήθη προσπάθεια να τεθούν συγκεκριμένοι δεσμευτικοί όροι προς την Τουρκία για τη συνέχιση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, οι οποίοι να αφορούν τις σχέσεις καλής γειτονίας και την τήρηση των ευρωπαϊκών κανόνων προς την Κύπρο, ώστε να μην εκλαμβάνονται οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ως επιβράβευση απαράδεκτων στάσεων, προκλήσεων και αυθαίρετων συμπεριφορών της Αγκυρας;».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

16 σχόλια:

  1. Να ανέβει το εκλογικό όριο στο 5% και να πεταχτούν έξω από την βουλή οι SYRIZA-Tremopoyloi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ayto poy den katalabaino einai giati
    den einai arxhgos sto syriza o Kyrios Lafazanhs

    pisteyo oti to koma toy tha diplasiaze ta pososta toy... sths ekloges

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 18 Δεκεμβρίου 2009 1:20 μ.μ.
    \μιλησαν τα 300δισ χρεοσ
    και 800.000 δημοσιοι υπαληλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και πολύ άργησε αυτή η εσωτερική κόντρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παναγιώτη(Λαφαζάνη) συνέχισε δυνατά και Ελληνικά, όπως κάνεις χρόνια τώρα ώστε να μάθουν κάποιοι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μόνο ΄΄κότες΄΄ αλλά και Πατριώτες.
    Την απάντησή μου στο Κο που ζήτησε να ονομάσω τις αντίθετες τάσεις απο αυτές του Κου Λαφαζάνη στο ΣΥΡΙΖΑ την έδωσε ο Τσιπρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΣΟΥ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ. ΕΙΧΕΣ ΑΦΗΣΕΙ ΣΚΙΕΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΤΡΙΔΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΣΕΙΣ.ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΛΑΣΠΗ.ΕΧΕΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΙ ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΦΙΛΕ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ...
    ΜΕΣ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΟΛΥΜΠΑΣ. ΜΑΛΛΟΝ ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΕΙΣΑΙ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λαφαζάν στα Αρβανίτικα σημαίνει " ΦΑΦΛΑΤΑΣ,ΠΟΛΥΛΟΓΑΣ".
    Άσπρο πρόβατο, μαύρο πρόβατο και τα δυο τρώνε χόρτο και μάλιστα μυρικάζουν.
    Ό,τι και να κάνει, ό,τι και να πεί στο "δια ταύτα" μια ζωή ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ θα είναι.
    Άν ήταν όλοι οι "Πατριώτες" σαν το Λαφαζάν θα έψελναν τον Εθνικό μας Ύμνο ως εξής:
    "Κικιρίκου...κο...κο...κό"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΔΩ ΑΝΑΡΤΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ. ΧΟΥΝΤΙΚΕΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΠΡΙΝ ΚΑΜΙΑ 35ΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΨΑΧΝΑΝΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΓΙΝΑΝΕ ΚΟΤΕΣ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ. ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΨΥΧΗ ΝΑ ΠΡΟΤΑΞΟΥΝ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΥΣ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΒΛΕΠΩ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
    ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΟΚΟΡΙΖΕΤΕ, ΚΛΑΨΤΕ. ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ. ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΕΔΑΦΗ, ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΙΟΝΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΜΠΑΝΑΝΟΦΛΟΥΔΑ.
    ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΛΙΣΘΗΣΟΥΝ ΩΣ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ.
    ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ Ε;
    ΣΚΟΤΑΔΙ ΠΑΝΤΟΥ ΠΑΙΔΙΑ. ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το να μην αρέσει σε κάποιον η αριστερά είναι δικαίωμά του (το να κακαρίζει επίσης). Και τα δύο είναι θέμα επιλογής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμε 19 Δεκεμβρίου 2009 2:00 μ.μ.

    ΜΗΝ περιμένεις από τους ακροδεξιούς να βάλουν μυαλό.
    Πάντοτε στερούνταν πολιτικής σκέψης και μόρφωσης ακόμη και σε σχέση με την δική τους ιδεολογία.

    π.χ. ταυτίζουν το Έθνος με το Κράτος και δεν καταλαβαίνουν πως έτσι είναι πιστοί στο Κράτος ακόμη κι όταν αυτό σκοτώνει το Έθνος που υποτίθεται πως υπερασπίζουν.
    Σιγά μην γνώριζαν τί έχει γράψει σχετικά ο Ίων Δραγούμης!

    Το σύμφυρμα μοναρχικών, χουντικών, 12θειστών, νεοναζιστών, απολιθωμένων εθνικοφρόνων και απογοητευμένων νεοδημοκρατών που λέγεται ΛΑΟΣ, αποδεικνύει στην πράξη το ρητό του Λένιν ότι "ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των αγυρτών".

    Το μόνο που έχουν καταφέρει είναι χάρις στο ζεύγος Μπουμπούκου να συνδυάσουν επιτυχημένα το lifestyle και την τηλε-ελλαδεμπορία με τις αντιλαικές κορώνες του πνευματικού τέκνου του μητσοτακέικου, του Καρατζαφύρερ...

    Κατά τα άλλα η Αριστερά με τη μεγάλη ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ και δημοκρατική αγωνιστική παράδοσή της τούς φταίει και θα της επιρρίπτουν ευθύνες ακόμη κι όταν το ίδιο το πολιτικό σύστημα που στηρίζουν, θα δίνει "γην και ύδωρ" στην ιμπεριαλιστική Τουρκία και τους αμερικανούς πάτρωνές της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Oι χιλιάδες μέλη, φίλοι και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με τον σ. Λαφαζάνη. Οι σκοταδιστές βέβαια ομαδοποιούν όσους βρίσκονται στο χώρο μας για να καλύψουν τα δικά τους άπλυτα. Οι αγωνιστές της Αριστεράς, πάντα ήταν στην πρώτη γραμμή των εθνικών αγώνων. Μικρασία, Αλβανία 1940, αντίσταση στους κατακτητές, Κύπρος, αντίσταση στη Χούντα κλπ. Αντίθετα οι επίσημοι "πατριώτες". οι πολιτικοί πρόγονοι της ΝΔ και ΛΑΟΣ, εξαγόρασαν τη θητεία τους στους Βαλκανικούς και τη Μικρασιατική εκστρατεία, βρίσκονταν στα μετόπισθεν το '40, συνεργάστηκαν με τους κατακτητές ή κρύφτηκαν στη Μέση Ανατολή, πρόδωσαν την Κύπρο και στήριξαν τους Συνταγματάρχες (πριν) ενώ εμφανίστηκαν ως Δημοκράτες (μετά).
    Σταματήστε τη λάσπη και σοβαρευτείτε. Δεν παρακολουθούν το site μόνο ανιστόρητοι.
    Τ. (μέλος της κεντρικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ - μέλος "μικρής" συνιστώσας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ: Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει σε μικρογραφία όλες τις τάσεις που υπάρχουν σε όλα (σχεδόν)τα άλλα κόμματα. Και εκσυγχρονιστές (στον ΣΥΝ τους λένε "ανανεωτικούς")και πατριώτες (βλ Λαφαζάνης και όχι μόνο)και ότι άλλο υπαρχει. Μερικοί τυφλοί, κουφοί και ανόητοι (και προβοκάτορες;)εμφανίζονται ως εισαγγελείς κατά της αριστερας. Δεν αξίζουν. Αντίστροφα, ο Τ (μέλος, λεει της Κ.Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ)δεν καταλαβαίνει τι τρέχει. Θα του πως μόνο τούτο: Ο Κύρκος ( η "δεξιά άποψη)θέλει να διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και πάντως να χωρίσει απότον ΣΥΝ. Αυτό ακριβώς το έργο ανέλαβε να υλοποιησει ο κ. Αλαβάνος(θεωρητικώς η "αριστερή" 'αποψη). Αλλά μετράει το αποτέλεσμα, όχι η άποψη. Επί πλέον: Τα παιδιά που βολτάριζαν στα Σκόπια υπέρ του διακιώματος του αυτοπροσδιορισμού του ήταν του ΣΥΡΙΖΑ και δεν είδα κανέναν (πλην Λαφαζάνη)να αποδοκιμάζει ρητά- η με το ζόρι εκ των υστέρων ανακοίνωση ψέλλιζε δεν καταδίκαζε. Ο Αλαβάνος πρώτος μίλησε εναντίον του Μπουργκάς-Αλεξανδρουπολη για "λόγους περιβάλλοντος"), επιχειρημα του (σοσιαλιστή...)κ. Παπανδρέου και του καραδεξιού Βουλγαρου πρωθυπουργου κ. Μπορίσοφ γιανα ματαιωθεί ο αγωγός. Ουδεμία διαμαρτυρία από τη "μικρή συνιστώσα" του κ. Τ. Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται-ή όπως γράφεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Σύντροφοι" του ΣΥΡΙΖΑ σας αφιερώνω την παρακάτω ρήση του Άρη Βελουχιώτη:
    "Καλή αντάμωση στα γουναράδικα!"
    Aν ζούσε σήμερα, θα σας έγδερνε ζωντανούς, ως "τακίμια" της πλουτοκρατίας και των αστικών κομμάτων που εξυπηρετείτε.
    Μόνο ένα κόμμα είναι τροχοπέδη στην ακατάσχετη λαιμαργία σας, φαταούλες της "μάσας" και της "ξάπλας".
    Το ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ψυχή Βαθειά
    "Και εμείς κακό χερόβολο και σείς κακό δεμάτι"
    "Εκεί που κρεμούσαν οι καπεταναίοι τ'άρματα βαρούν οι γύφτοι τα νταούλια"
    "Ποιός είναι αυτός;Αυτός όταν θα μας κρεμάνε θα μας κοιτάει και δεν θα μιλάει (για τον Φλωράκη)"

    Ο Λέων το πε καλά "κάνετε μια ολομέλεια, τραβάτε μια αποκατάσταση και καθαρίσατε"
    Ψυχή Βαθειά 9:20 και συγνωμη αν σε πίκρανα μα και εγω ερχομαι απο τα γουναράδικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ψυχή Βαθειά,
    Δεν μας είπες για τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας στην Τυποεκδοτική, τις κρατικές επιδοτήσεις που παίρνει διαρκώς με αντάλλαγμα από μέρους του ΚΚΕ το "καπέλωμα" των κινητοποιήσεων
    στους εργασιακούς χώρους.

    Δεν μας είπες ούτε και για τις παράκτιες εταιρείες που έχει το ΚΚΕ ή την απλήρωτη, δήθεν "εθελοντική" εργασία των μελών του.

    Δεν μας είπες όμως ούτε για τους μεγαλοεργολάβους του ΚΚΕ στις οικοδομές, στα έργα και στο λιμάνι, που απαιτούν πιστοποιητικό νομιμοφροσύνης προς τον Περισσό για να δώσουν κανένα ψωρομεροκάματο στους πεινασμένους εργάτες και λιμενεργάτες.

    Το "Κ"ΚΕ είναι το κόμμα-υπερασπιστής της αστικής νομιμότητας, η φωνή του αστικού λεγκαλισμού ενάντια στην εξέγερση του Δεκέμβρη, ενάντια στον ξεσηκωμό της άγρια εκμεταλλευόμενης νεολαίας.

    Δεν είστε μόνο ηττοπαθείς ή συμβιβασμένοι, έχετε περάσει στην αντιπέρα όχθη.

    Τουλάχιστον στο ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν αρκετοί σε συνιστώσεις ή ανένταχτοι που παραμένουμε πιστοί
    στις αρχές των Μαρξ-Ένγκελς-Λένιν-Μάο και μαχόμαστε τους "δεξιούς" ρεφορμιστές, τους Εφιάλτες τύπου Κύρκο-Κωνσταντόπουλο.

    Αντίθετα, το "Κ"ΚΕ θα έπρεπε να μετονομαστεί σε Κόμμα της Δικτατορίας των Εργολάβων και των Γραφειοκρατών.

    Άντε σεχταριστές, στις επόμενες εκλογές να συνεργαστείτε με τους λεγκαλιστές της ακροδεξιάς του ΛΑΟΣ.

    ΥΓ.Κι άσε ήσυχο τον Άρη Βελουχιώτη που ΕΣΕΙΣ προδώσατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ρε φίλε Γιώργο απο τη Πάτρα δεν γνωρίζεις την Ελληνική;
    Δεν διάβασες στο παρόν ιστολόγιο, ότι ο Τσίπρας επέπληξε το Κο Λαφαζάνη γιατί υπέβαλε ερώτηση χωρίς την άδεια του κόματος και ότι εκφράζει προσωπικές απόψεις;
    Εάν δυσκολεύεσαι στο διάβασμα θα βρώ τίς δηλώσεις όλων των μπουμπουκιών του ΣΥΡΙΖΑ σε εθνικά θέματα και θα αναρτήσω τα ονόματά τους.Βέβαια τέτοια μπουμπούκια υπάρχουν και στα άλλα κόματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.