16/12/09

Μπράουν: «Ευπρόσδεκτη η Τζ. Λίβνι στη Βρετανία»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπράουν διαβεβαίωσε την ισραηλινή πρώην υπουργό Λίβνι ότι είναι «ευπρόσδεκτη» στη Βρετανία.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν διαβεβαίωσε σήμερα την ισραηλινή πρώην ΥΠΕΞ Τζίπι Λίβνι ότι είναι «πάντα ευπρόσδεκτη» στη Βρετανία, σε μία κίνηση κατευνασμού έπειτα από την πολεμική που είχε ξεσπάσει μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος της από βρετανικό δικαστήριο.
Ο Μπράουν τηλεφώνησε σήμερα στην πρώην υπουργό Εξωτερικών για να της πει ότι είναι «πάντα ευπρόσδεκτη» στη Βρετανία, αναφέρει η Ντάουνινγκ Στριτ χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.
Σύμφωνα με τον Τύπο το ένταλμα σύλληψης κατά της Λίβνι ανακλήθηκε τη Δευτέρα, όμως καμία επίσημη επιβεβαίωση δεν είχε δοθεί μέχρι στιγμής από την δικαιοσύνη.
Οι βρετανικές αρχές διαβεβαίωσαν χθες, Τρίτη, ότι προσπαθούν να αλλάξουν τη νομοθεσία τους, έπειτα από την κατακραυγή που προκάλεσε στο Ισραήλ το ένταλμα σύλληψης κατά της πρώην υπουργού.
Η Λίβνι--η οποία είναι πρόεδρος του κόμματος Καντίμα, του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης--εκτιμά ότι εκτός από την ίδια, η βρετανική νομοθεσία απειλεί «κάθε πολιτικό ηγέτη, κάθε αξιωματούχο, κάθε στρατιώτη από το Ισραήλ ή από οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου που είναι αναγκασμένος να μάχεται κατά της τρομοκρατίας».
Το Ισραήλ επέκρινε έντονα τη Βρετανία και την απείλησε ότι θα την εξαιρέσει από την διαδικασία ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή, αν δεν πάρει τα αναγκαία μέτρα για να εμποδίσει τη βρετανική δικαιοσύνη να διώκει ποινικά τους ισραηλινούς αξιωματούχους.
Το γραφείο της Τζίπι Λίβνι ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι ακύρωσε την επίσκεψη της στο Λονδίνο μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης εναντίον της, εξαιτίας του κυβερνητικού της ρόλου κατά τη διάρκεια της ισραηλινής εισβολής στη Λωρίδα της Γάζας τον περασμένο Δεκέμβριο.
Το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε επίσης γνωστό ότι ο πρωθυπουργός αντιμετωπίζει το συμβάν «με εξαιρετική σοβαρότητα».
Κατά την ισραηλινή επιχείρηση, η οποία είχε ως στόχο, σύμφωνα με το Ισραήλ, τον τερματισμό της εκτόξευσης ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του ισραηλινού εδάφους, σκοτώθηκαν 1.400 Παλαιστίνιοι.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

11 σχόλια:

  1. Χριστινα! Χριστινα! θα παθης και τη πλακα σου!
    Διαβασε τον Ελληνοφωνο "ελληνα".

    http://balkandemocrasy.blogspot.com/

    Ρε μπας και ειναι αυτος ο Αφρισμενος σ' αυτον τον ιστοτοπο;
    Σαν τον Καρλος το Τσακαλι μοιαζει. Το εβραϊκο τσακαλι να ακριβολογουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εεεε!
    Αφου το λεει ο Αλαφουζος ετσι θαναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί δεν βγάζουν ένταλμα συλλήψεως για τον Μπλερ που τους έμπλεξε στους τυχοδιωκτισμούς των Αμερικανών κι έγινε αιτία θανάτου περισσοτέρων από ... "1.400" Αφγανών, Ιρακινών και Βρετανών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο πελατης στο μπακαλη:
    "Σε παρακαλω βαλε μου μισο κιλο φετα".

    Ο πονηρος τσιφουτο-μπακαλης κοβει παραπανω τυρι και λεει στο πελατη:
    "Ειναι 750 γραμμαρια να τ' αφησω";

    Και ο πελατης:
    "Αστο, και βαλε μου μισο κιλο φετα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα επόμενα εντάλματα θα είναι για τον Ετσεβίτ,Τσιλέρ, Μπούς, Κοντολίζα Ράις, Μασαάλ και τον ηγέτη της Χεζμπολάχ........

    Και οι Θεοί τρελλάθηκαν......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Opos euprodektos itan kai o aimiostagis Pinochet?
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ήνταν θρύβ’ς ’ς σο πινάκι σ’, θα έρται ’ς σο χουλάρι σ’.Αυτό θα πω στους φίλους μας τους Εγγλέζους.
    Επίσης θα τους πω ότι δεν περίμενα κάτι περισσότερο απο αυτούς ίσα ίσα μετις αποφάσεις τους απλά και μόνοα αποδεικνύουν περίτρανα σε όσους μπορούν να δουν ότι λόγο δεν έχουν , σταθεροί στις απόψεις τους δεν είναι όπου φυσάει ο άνεμος πάνε και κατα το δοκούν κοιτάνε.
    Αλλά είπαμε αδερφές ψυχές και μη μου τους κύκλους τάραττε.
    Σούζα είναι όλοι σούζα.
    Και μη μου πει κανείς περί δικαίου και αδίκου γιατι το δίκαιο είναι ένα και δεν εναλάσσεται ανάλογα με τις πιέσεις και τα συμφέροντα και τις απειλές γι αυτό και εγώ θα χρησιμοποιήσω μια προσφιλή μου έκφραση από την ταινία Η δε γυνή να φοβείται τον άντρα.
    Στρατηγος:''ΑΑΑ εγώ είμαι στρατηγός και τα λέω τσεκουράτα''
    Σύζηγος : ''Εσυ μπούλη ρούφα τ'αυγό σου''

    Ανώνυμε 16/12 7:02 θα το δω σήμερα ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμε 16/12 7:02

    Πάντα έλεγα ότι ο εχθρός είναι εντός των πυλών και όχι εκτός.
    Πάντα θα λέω ότι το ξε-καθάρισμα πρέπει να γίνει εκ των έσω για να είμαστε σίγουροι ότι θα ελαχιστοποιήσουμε τους εφιάλτες που θα βρούμε μπροστά μας όταν χρειαστεί να βγούμε μπροστά για να υπερασπιστούμε τα σύνορα μας την ταυτότητά μας τον πολιτισμό μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δηλαδη Χριστινα παραδεχεσαι αυτα που ελεγε "προχθες" ο Κικερωνας!

    "Ένα Έθνος μπορεί να επιβιώσει με τους αγαθούς του, ακόμα και με τους φιλoδοξους του. Αλλά δεν μπορεί να επιβιώσει από προδοσία εκ των έσω. Ο εχθρός έξω από τις πύλες (του Έθνους) μας φοβίζει λιγότερο, γιατί φαίνεται και σηκώνει την σημαία του ψηλά. Αλλά ο Προδότης κινείται μεταξύ αυτών (των πολιτών) εντός των πυλών, ελεύθερα, οι πανούργοι ψίθυροι του θροΐζουν μέσα σ όλα τα μονοπάτια, και ακούγονται μέχρι στις αίθουσες της ίδιας της Κυβέρνησης.
    Ο Προδότης εμφανίζεται όχι σαν Προδότης’ μιλάει με τόνους γνώριμους στα θύματα του, εξομοιώνεται μ' αυτούς και με τις ανησυχίες τους, κάνει έκκληση στην ανηθικότητα που υπάρχει στο βάθος της ψυχής όλων των ανθρώπων.
    Σαπίζει την ψυχή του Έθνους, δουλεύει μυστικά και ανώνυμα την νύχτα για να διαβρώσει τα υποστηρίγματα της πόλης, διαφθείρει τους εκλεγμένους ηγέτες, ώστε να μην μπορούν άλλο πια να αντισταθούν.

    Έναν δολοφόνο, είναι να τον φοβάσαι πολύ λιγότερο".


    Μάρκος Τούλλιος Κικέρων (106-43 πΧ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ακριβώς ανώνυμε 17/12 5:01.
    Οταν έπιασα την πρώτη μου δουλειά πριν αρκετά χρόνια το πρώτο που μου έμαθαν είναι :
    Χριστίνα να περπατάς μπροστά και ευθεία, να κοιτάς πίσω σου πάντα, και να φροντίζεις να πηγαίνεις τοίχο τοίχο εν έτη 1991 σε μια από τις μεγάλες Ελληνικές Βιομηχανίες.Στο ερώτημά μου γιατι έλαβα την απάντηση.
    Εχεις τρια είδη εχθρών:
    Τους εντός που δεν τους ξέρεις απ αρχής αλλά θα τους δεις στην πορεία αν έχεις καλυμένα τα νώτα σου ώστε να προλάβεις να μη τους ''νιώσεις''
    Τους εκτός που τους αντιμετωπίζεις συνολικά με το τμήμα σου
    Και τους κατα το δοκούν που είναι και εκτός και εντός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.