16/12/09

Εξεταστικές Επιτροπές αμέσως μετά τις γιορτές


Τη σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών για παρελθούσες υποθέσεις που απασχόλησαν την κοινή γνώμη, αμέσως μετά τις γιορτές, προανήγγειλε με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 989 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής.
«Αμέσως μετά τις γιορτές θα μπορούμε να εξειδικεύσουμε ποιες εξεταστικές μπορούν να συσταθούν, ώστε να συσταθούν και άμεσα γιατί θα πρέπει να υπάρχει διαφάνεια σε υποθέσεις πολιτικές που έχουν αφήσει σκιές και για τις οποίες έχουμε δεσμευτεί να μην αφήσουμε σκιές εμείς», ανέφερε, ενώ όπως εκτίμησε, προτεραιότητα θα δοθεί στην υπόθεση της Siemens.
«Η υπόθεση της Siemens θα μπορούσε να είναι μια υπόθεση στην οποία θα μπορούσε να υπάρχει συναίνεση για να συσταθεί εξεταστική. Έχουμε ανοικτές υποθέσεις όπως η τύχη των ομολόγων και άλλες υποθέσεις όπου εμείς είμαστε ανοικτοί να τις εξετάσουμε προκειμένου να μην υπάρχει τίποτα κρυμμένο από τον ελληνικό λαό».
Όσον αφορά εξάλλου την πρόταση του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, να συσταθεί εξεταστική για το ΧΑΑ, ο κ. Πεταλωτής απάντησε πως ο πρωθυπουργός δεν θα είχε καμία αντίρρηση. «Εμείς ως ΠΑΣΟΚ έχουμε πει και στο παρελθόν ότι δεχόμαστε να υπάρξει εξεταστική και για το ΧΑΑ προκειμένου να μην υπάρχει τίποτα πια κρυμμένο», τόνισε.

«Χάλκευση στοιχείων στο θέμα Ρόβλια»
Αναφορικά τέλος, με την παραίτηση Ρόβλια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρκέστηκε να πει πως «χρειάζονταν να γίνει κάτι τέτοιο δυστυχώς για να υπάρχει και ένα πλαίσιο δεοντολογίας, ώστε ακόμα και αυτά τα ανώδυνα ρουσφέτια να σταματήσουν να υπάρχουν».
Όσο για το αν ο ίδιος ο κ. Ρόβλιας αφήνει και κάποιο υπαινιγμό για συντροφικό μαχαίρωμα, ο κ. Πεταλωτής απάντησε: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει αιχμή. Εκείνο που μπορώ να σας πω με βεβαιότητα, επειδή έχω μιλήσει με τον κ. Ρόβλια, είναι ότι ο κ. Ρόβλιας βεβαιώνει ότι αυτά δεν εστάλησαν ποτέ, υπήρχε μια εσωτερική επικοινωνία μεταξύ των γραφείων του και υπάρχει μια χάλκευση στοιχείων που φαίνεται ότι εστάλησαν».
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

2 σχόλια:

  1. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ:Εξταστικές; Τώρα θα τα μάθουμε όλα! Όπως πάντα! Εκτος αν υπάρξει συναίνεση (κορυφής)ώστε να υπάρξει εκκαθαριση και απαλλαγή από ορισμένους ανεπιθύμητους (για αμφοτέρους τους αρχηγούς)οι οποίοι(οι ανεπιθυμητοι) ρέπουν ενδεχομενως προς τη συνομωσία.Πχ Το Βήμα έγραφε προ ημερών ότι αφού η λαΊκή ή λαϊκίστικη πλειοψηφία εκλέγει αρχηγούς (θα πρέπει)οι μειοψηφίες (των μηχανισμών)να οργανωθούν σε (νέο)κόμμα. Όσο για τον κ. Ρόβλια π'ηγε από συντροφικο μαχαίρωμα-όπως υποστηρίζει.Μάχαιρα έλαβε μάχαιρα θα ανταποδώσει-μόλις μπορέσει. Ο χορός των σπαθιών, ωραιότατη σύνθεση του Χατσατουριάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.