22/12/09

Στο τραπέζι η στρατιωτική επιλογή εναντίον του Ιράν

Μια προσπάθεια για την επίλυση του ζητήματος των πυρηνικών του Ιράν με επίθεση στις εγκαταστάσεις της θα οδηγήσει σε "φρικτό αποτέλεσμα με απρόβλεπτες συνέπειες,δήλωσε ο πρώην Ρώσος πρωθυπουργός Yevgeny Primakov


Τα πολιτικά μέσα προτείνει ο αρχηγός των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Συνεχίζουν να απασχολούν τη διεθνή επικαιρότητα οι συζητήσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Ο αρχηγός του Μεικτού Γενικού Επιτελείου των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ναύαρχος Μάικ Μούλεν, είπε ότι θα είναι περιορισμένα τα αποτελέσματα στρατιωτικής επέμβασης στο Ιράν.Ο ναύαρχος Μούλεν στην ετήσια ομιλία που έκανε για τους κινδύνους των ΗΠΑ είπε τα παρακάτω " η στρατιωτική επιλογή πρέπει να παραμείνει στο τραπέζι. Αλλά τα αποτελέσματα αυτής θα είναι περιορισμένα. Πιστεύω ότι τα πολιτικά μέσα είναι το καλύτερο εργαλείο για την εξασφάλιση της περιφερειακής ασφάλειας".

Ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ από την άλλη, υποστήριξε πως είναι αναπόφευκτη πλέον η εφαρμογή νέων κυρώσεων κατά του Ιράν που δεν κάνει πίσω βήμα στο θέμα του πυρηνικού προγράμματος.

Ενώ ο πυρηνικός διαπραγματευτής του Ιράν Σαέντ Τζαλιλί επισκέπτεται την Ιαπωνία που έζησε τις καταστροφές της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι.Ο Τζαλιλί είπε ότι όλες οι χώρες έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν πυρηνική ενέργεια αλλά ότι πρέπει να απαγορευτούν τα πυρηνικά όπλα.

Ο Ιρανός διαπραγματευτής δήλωσε επίσης ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συνεργαστεί για ένα κόσμο πυρηνικά αφοπλισμένο.Η διοίκηση Αχμεντινετζάντ την οποία κατηγορούν οι δυτικές χώρες και το Ισραήλ για προσπάθεια κατασκευής πυρηνικών όπλων, συνεχίζει το πυρηνικό της πρόγραμμα έναντι των απειλών περί νέων κυρώσεων."Φωνή της Τουρκίας-ΤRT"

Συνέπειες της επίθεσης στο Ιράν θα ήταν απρόβλεπτες
Μια προσπάθεια για την επίλυση του ζητήματος των πυρηνικών του Ιράν με επίθεση στις εγκαταστάσεις της θα οδηγήσει σε "φρικτό αποτέλεσμα με απρόβλεπτες συνέπειες,δήλωσε ο πρώην Ρώσος πρωθυπουργός Yevgeny Primakov . "Στην περίπτωση αυτή, το Ιράν θα μπορούσε να θεωρήσει ότι είναι απολύτως απαραίτητο να έχει πυρηνικά όπλα," Μια τέτοια επίθεση θα προκαλούσε μια αναβολή στην ανάπτυξη των πυρηνικών όπλων από το Ιράν όχι περισσότερο από δύο χρόνια.Το Ιράν έχει αναδειχθεί πλέον σε περιφερειακή δύναμη.

Νωρίτερα, η Τεχεράνη προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε στρατιωτική δράση εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων της θα πρέπει να θεωρείται η αρχή ενός πολέμου. Επίσης, το Ιράν δήλωσε ότι, εάν δεχθεί επίθεση, θα ξεκινήσει πυραύλους κατά του Ισραήλ και να κλείσει τα Στενά του Ορμούζ - ένα στρατηγικά σημαντικό ναυσιπλοΐας για τα πετρελαιοφόρα που εξέρχονται από τον Περσικό Κόλπο.

"Το χρωστάμε αυτό στους Αμερικανούς," Primakov είπε το διεθνές φόρουμ. Οταν ξεκίνησαν την παρέμβαση τους στο Ιράκ, κατέστρεψαν την ισορροπία των δυνάμεων που υπήρχε για χρόνια. Το Ιράν έχει φθάσει σε επίπεδο δύναμης στη Μέση Ανατολή το οποίο πρέπει να υπολογίζεται. .Η κατάσταση στο Ιράκ είναι ένα "αδιέξοδο". Ο Primakov πιστεύει ότι είναι απίθανο η σχεδιαζόμενη αποχώρηση των στρατευμάτων των ΗΠΑ θα φέρει σταθερότητα στο Ιράκ. «Είναι δύσκολο να αναμένει κανείς ότι το Ιράκ θα ανακτήσει σύντομα την ενότητα του kai thn ισχύ του και θα γίνει μέσο εξισορρόπησης της ισχύος του Ιράν.

16 σχόλια:

  1. Μα καλά ποιοι τέλος πάντων θέλουν να επιτεθούν στο Ιράν και για ποιο λόγο;
    Επειδή τα έχω τελείως χαμένα υπάρχει κάποιος να μας ενημερώσει αντικειμενικά;

    Διαπορών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. o kapitalismos xreiazetai ena kainoyrio polemo

    pagosmio

    allios tha ginoyn koinonikes eksegershs.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλα παλι ο καπιταλισμος φταιει???καλα οταν διαβαζεις το κειμενο το μυαλο σου που το εχεις ρε φιλε???την απαντηση στο ερωτημα ποιοι θελουν να ισοπεδωσουν το ιραν την δινει το ιδιο το ιραν,διαβασε με λιγη προσοχη ,"εαν το ιραν δεχτει επιθεση θα βομβαρδισει το ισραηλ"!!ολη η αληθεια εδω ειναι και να αναφερω για να μην ξεχναμε στην πρωτη εισβολη του Σανταμ Χουσειν στο κουβειτ μην ξεχναμε τους Ιρακινους εδαφους αερους που εσκαγαν στο τελ αβιβ και ασφαλως οι εβραοι δεν το ξεχασαν και πηραν την εκδικηση τους οπως γνωριζουμε πηγαινωντας και εκει μεσω των υπηκοων τους αμερικανων την δημοκρατια!!αλλα ρε μαγκες ΕΛΕΟΣ πια με αυτο το αοριστο φταιει το κακο κεφαλαιο και καθαρισαμε και ουτε εξηγησεις ουτε τιποτα ΕΛΕΟΣ πια με τ κομμουνιστικα μανιφεστα!!δηλαδη στην σοβιετικη εισβολη στο Αφγανισταν ποιοι εισεβαλαν ρε φιλε το κεφαλαιο του σοβιετικου προλεταριατου???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. simfono anonime @ 22 Δεκεμβρίου 2009 3:02 μ.μ.

    Alla giati oi megaloi polemoi na ginonte olo trigiro sto kommati auto tis Asias kai stin Evropi vevea kai oxi sti Boria Ameriki as poume;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    Καλα παλι ο καπιταλισμος φταιει???καλα οταν διαβαζεις το κειμενο το μυαλο σου που το εχεις ρε φιλε???την απαντηση στο ερωτημα ποιοι θελουν να ισοπεδωσουν το ιραν την δινει το ιδιο το ιραν,διαβασε με λιγη προσοχη ,"εαν το ιραν δεχτει επιθεση θα βομβαρδισει το ισραηλ"!!ολη η αληθεια εδω ειναι και να αναφερω για να μην ξεχναμε στην πρωτη εισβολη του Σανταμ Χουσειν στο κουβειτ μην ξεχναμε τους Ιρακινους εδαφους αερους που εσκαγαν στο τελ αβιβ και ασφαλως οι εβραοι δεν το ξεχασαν και πηραν την εκδικηση τους οπως γνωριζουμε πηγαινωντας και εκει μεσω των υπηκοων τους αμερικανων την δημοκρατια!!αλλα ρε μαγκες ΕΛΕΟΣ πια με αυτο το αοριστο φταιει το κακο κεφαλαιο και καθαρισαμε και ουτε εξηγησεις ουτε τιποτα ΕΛΕΟΣ πια με τ κομμουνιστικα μανιφεστα!!δηλαδη στην σοβιετικη εισβολη στο Αφγανισταν ποιοι εισεβαλαν ρε φιλε το κεφαλαιο του σοβιετικου προλεταριατου???

    22 Δεκεμβρίου 2009 4:04 μ.μ.


    Η αυτοαμυνα για την υπερασπιση της πατριδας ελπιζω να επιτρεπεται ακομα για ολα τα κυριαρχα κρατη ή επιτρεπεται μονο για συγκεκριμενους να μην μας τυφλωνει καμια προπαγανδα ουτε απο τους μεν ουτε και τους δε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ 22 Δεκεμβρίου 2009 4:04 μ.μ.

    Μπουρδουκλουμένα μας τα λες ρε κουμπάρε.
    "εαν το ιραν δεχτει επιθεση θα βομβαρδισει το ισραηλ"
    Από ποιον δηλαδή ΠΙΘΑΝΩΣ να δεχθεί επίθεση το Ιράν; Από εξωγήινους;
    Καί γιατί θα βομβαρδίσει το Ισραήλ στα καλά του καθούμενου;
    Τι του φταίξανε οι αντρώποι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τώρα μ΄ αυτά που γράψατε με μπερδέψατε περισότερο. Υπάρχει κανένας πού νά ξέρει;

    Διαπορών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νομίζω ότι ο κ. Αχμαντινετζάντ επενδύει σε μία αμερικανοϊσραηλινή επίθεση εναντίον της χώρας του και πέρα από τις απώλειες ανθρωπίνων ζωών έχει πάρα πολλά να κερδίσει από ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

    Ούτως ή άλλως δεν έχει και πολλές επιλογές. Τα κατάφεραν πάλι οι αμερικάνοι "να στριμώξουν τη γάτα στη γωνία". Oι συμφωνίες που του προτείνουν είναι ΚΩΜΙΚΕΣ. Να καταστεί μία πάμπλουτη χώρα, 70 εκατομμυρίων κατοίκων, όμηρος του εκάστοτε εμπλουτίζοντος το ουράνιό της!

    Καλά ποιά χώρα θα υπέγραφε τέτοια συμφωνία; Ούτε το Λιχτενστάιν δεν θα δεχόταν......

    Το άλλο ενδεχόμενο, αυτό των οικονομικών κυρώσεων, θα είναι αναποτελεσματικό ειδικά σε μία χώρα που η απομόνωση και οι συνεχείς κυρώσεις έχουν γίνει δευτέρα φύση.

    Ένα είναι σίγουρο. Το πρωϊνό μετά την εικαζόμενη επίθεση κατά του Ιράν θα ξυπνήσουμε όλοι σε ένα πολύ διαφορετικό κόσμο.

    Edge

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χριστινα, καινο ονομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΤΑ ΕΞΗΓΗΣΩ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ. ΤΟ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΙΝΑΙ ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΙ ΕΧΘΡΟΙ. ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ. ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ ΒΡΕΣ ΤΙΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ, ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΨΑΞΙΜΟ. ΤΟ ΙΡΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ.ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΟΙ ΙΡΑΝΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΟΠΟΥ ΣΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΒΡΕΘΟΥΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ''ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΗ''. ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΕΧΘΟΥΝ ΕΝΑ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ...ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ ΚΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ...ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΗΜΑ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καπιταλισμός θα πεί:Παιδιά μου χρωστάτε όλοι. :Πάμε για πλιάτσικο και μόλις τελειώσουμε, μοιράζουμε τα λάφυρα ..αφαιρουμένων βέβαια των εξόδων. Παιδιά πάμε φούλ για Ιράν. Μετά βλέπουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα πυρηνικα του Ισραηλ επιτρεπονται ελεου θεου ή ειναι τα δικα τους ακινδυνα;
    Διογενης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το πλέον πιθανό είναι,σε περίπτωση που το ιραν πει: σας γράφω όλους, φτιάχνω πυρηνικά και του επιτεθούν,ότι οι Ιρανοι θα ξεσηκωθούν ενάντια στην κυβέρνηση τους,αν δεν γίνει κάνας εμφύλιος ως τότε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΔΙΟΓΕΝΗ, ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΤΟΥΛΑΧ. 200 ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΚΕΦΑΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΚΙΝΔΥΝΕΣ, ΣΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ!! ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Η ΑΔΙΚΟ (ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ), ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΙΡΑΝ-ΙΣΡΑΗΛ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ, ΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ...ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ...ΚΑΙ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ..
    -ARMEL-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χριστινα, αποστηθειζε ονοματα σε παρακαλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ 23 Δεκεμβρίου 2009 12:53 π.μ

    "Ο ακαματης καρβελια ονειρευεται" παιδακι μου.
    Το οτι πιθανον να ξεσηκωθη ο κοσμος ολος εναντιον του τρομοκρατικου συνοθυλευματος και των υποστηρικτων του, που κρατειεται εν ζωη απο τους Αμερικανους με ορούς (ονομαζομενο κρατος του ισραηλ) και να τους πει ως εδω και μη παρεκει το 'χεις ποτε σου σκεφθει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.