14/12/09

Νέα προκλητικότατη ενέργεια των Τούρκων: Τουρκικά μαχητικά εισβάλλουν σε πεδίο βολής στην Άνδρο!

Οκτώ τουρκικά μαχητικά τέσσερα F-16 και τέσσερα F-4E εισέβαλλαν σε δεσμευμένη περιοχή στο πεδίο βολής Άνδρου όπου εκείνη την ώρα ασκούντο σκάφη του ΠΝ.

Πιο συγκεκριμένα τα τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν στο FIR Αθηνών μεταξύ Λήμνου και Λέσβου στις 10:34. Στις 10:48 δύο F-16 αποσπασθηκαν από τον υπόλοιπο σχηματισμό και εισήλθαν σε δεσμευμένη περιοχή του πεδίου βολής Άνδρου, την ώρα που ασκούντο εκεί σκάφη του ΠΝ.

Ο σχηματισμός εξήλθε του FIR Αθηνών σχεδόν 25 λεπτά αργότερα στις 10:57 και αφού πρώτα είχε ενεργοποηθεί η "Hot Line" μεταξύ ΕΚΑΕ στη Λάρισα και Εσκί Σεχίρ.

Η κίνηση αυτή της Τουρκίας είναι εντελώς διαφορετικής "ποιότητας" ακόμη και από την θρασύτατη ενέργεια της περασμένης εβδομάδος όπου τουρκικά αεροσκάφη εισέβαλλαν και πάλι σε δεσμευμένη περιοχή όπου συνασκούντο ελληνικά μαχητικά της 335Μ και γαλλικά Rafale από το αεροπλανοφόρο De Gaulle και αυτό διότι στην περιοχή της ελληνογαλλικής άσκησης η Άγκυρα είχε εκδόσει ΝΟΤΑΜ με την οποία δεν αναγνώριζε την Ικαρία ως περιοχή η οποία μπορούσε να περιληφθεί στην άσκηση καθόσον η Άγκυρα θεωρεί ότι το νησί είναι αποστρατικοποιημένη περιοχή.

Η σημερινή κίνηση της Τουρκίας τη στιγμή μάλλιστα που στο Αιγαίο έχουν αναπτυχθεί μονάδες του τουρκικού Στόλου στο πλαίσιο της αξιολόγησης του τετάρτου τριμήνου του τουρκικού Ναυτικού καταδεικνύει ότι η Άγκυρα αυξάνει την ένταση των επιθετικών της κινήσεων. Σημειώνεται πως τα τουρκικά μαχητικά δεν αναχαιτίστηκαν από ελληνικά αεροσκάφη, παρά το γεγονός ότι είχαν εντοπιστεί πολύ πριν εισέλθουν στο Αιγαίο και αυτό είναι κάτι που σίγουρα εγείρει σοβαρά ερωτηματικά.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Νέες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο
NAFTEMPORIKI.GR

Σχηματισμός οκτώ τουρκικών αεροσκαφών (τέσσερα F-16 και 4 F4) εισήλθε στις 10:34 στην περιοχή μεταξύ Λήμνου και Λέσβου. Στις 10:48 δύο F-16 του σχηματισμού εισήλθαν στη δεσμευμένη με NOTAM περιοχή του πεδίου βολής Ανδρου.

Αμεσα ενεργοποιήθηκε η «κόκκινη» τηλεφωνική γραμμή μεταξύ των αεροπορικών στρατηγείων Λάρισας (CA0C-7) και Εσκί Σεχίρ (CAOC-6), ενώ τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά.

14 σχόλια:

  1. Ένας απο τους λόγους μη αναχαίτισης μπορεί να είναι η ελέυθερη εκπαίδευση των πλοίων του ΠΝ με αντίπαλους "στόχους"...!!!!χεχε...ή εν'όψη Κοπεγχάγης θέλαμε να μειώσουμε τις εκπομπές ρύπων..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν αναχαιτίστηκαν, όχι όμως πώς δεν εγλωβίστηκαν και δεν άναψαν τα προειδοπητικά κουμπάκια στα σκάφη τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έπρεπε να καταρριφθούν...Θα ήταν ένα φοβερό "ατύχημα"...

    Φ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βιαζονται για θερμο επεισοδιο πριν ελθουν και γινουν επιχειρησιακα ολα τα F-16 Adv. ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελικά αναχαιτίσθηκαν ή όχι τα τουρκικά αεροπλάνα; Γιατί αυτή η διπλή πληροφόρηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είτε αναχαιτίστηκαν είτε όχι το αποτέλεσμα είναι το ίδιο έγινε εικονικά .Ως εκ τούτο θα επαναληφθεί σε κάθε περίπτωση.
    Οι Τούρκοι όσο δεν πέρνουν μερικά υπόλοιπα απο τα μαχητικά τους στο χέρι δεν θα σταματήσουν να κουνιούνται αλλά ειπάμε ''είμαστε οικονομικά αδύναμοι γι αυτό και έχουμε πρόβλημα με τα εθνικά μας'' απο που να ρίξω τα φάσκελα δεν ξέρω. Τελικά αυτή η ταινία του Ελλ. Κινηματογράφου γυρισμένη το 1964 ακόμα επικαιρη είναι.
    Από τότε πουλημένους είχαμε και μας κυβερνούσαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τί έχουν να πούν τώρα οι Πασόκοι;
    Ο άλλος άχρηστος πορδυπουργός άφησε μογγόλικη φρεγάτα στη Ραφήνα να σουλατσάρει,ο τωρινός υπερπορδυπουργάρας αφήνει τα μπατμομπίλ τους να φτάνουν στην Χαλκίδα.
    Πόσο άχρηστοι είστε και οι 300 που μας κυβερνάτε θα το καταλάβουν άραγε τα γελάδια που σας ψηφίζουν;
    Αντε να χαθείτε άχρηστοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Mipos prepei kapoios na kanei MINISI stin ellinkiki politiki igesia gia "elipi ipiresia sto elliniko dimosio" ... den tous plironoume autous (ipourgo, ifi-pougo ktl) ... ara den ehoume dikaioma na tous minisoume???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν μπορούμε να ρίξουμε καμία προειδοποιητική? όχι για να καταρρίψουμε απλά για να τους κοπεί ο τσαμπουκάς ρε, παιδί μου. Και αν (ευθαρσώς) μας καταγγείλουν ότι δεν τηρήσαμε διαδικασίες εμπλοκής κλπ απλά να το παίξουμε κινέζοι όπως κάνουν κι αυτοί τόσα χρόνια. Και στην επόμενη παραβίαση ξανά τα ίδια. Να τους ξαναρίχνουμε με πολυβόλα όχι για να πετύχουμε στόχο αλλά για να σφίξουν λίγο οι κ...λοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ούτε αεροπλάνο ούτε καράβι, εγώ έχω βάλλει στο μάτι κάτι οικοπεδάκια απέναντι , αλλά με κότες δεν γίνεται χρειαζόμαστε Γεράκια . τον χρόνο και τον τόπο πρέπει να τον διαλέξουμε εμείς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πάντως 5 ημέρες που ήμουν Αγαθοννήσι,τουρκικά δρομολόγια των 11:00-11:30 δεν εγιναν.... μάλλον με "φοβήθηκαν" οι ζευζέκιδες.!!!!Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μάλλον ανώνυμε 08:12μμ θα έκαναν εκείνες τις ημέρες το δρομολόγιο της άγονης Φαρμακονήσι – Φούρνοι – Ικαρία δίχως επιδότηση όπως πάντα.
    Τώρα που άρχισαν και στην Άνδρο περίμενέ τους στην γραμμή Ραφήνα –Άνδρο-Τήνο – Σύρο. Πιστεύω ότι όταν θα φτάσουν στην γραμμή Παλούκια –Πέραμα ,ίσως απαντήσουν τα αντιαεροπορικά λόγω κινδύνου του εγγύς στόλου.
    Όσο τους αφήνουμε να πετάνε ανενόχλητοι , τόσο θα παίρνουν θάρρος και να τους περιμένετε και στην Πάτρα και στην Τρίπολη. Εκεί θα σταματήσουν γιατί κάποιος θα τους θυμίσει από το παρελθόν. Κάποιος «τρελός» Θοδωρής θα βρεθεί να τους το θυμίσει.
    Όταν σήμερα δεν υπάρχουν πολιτικοί ΠΑΤΡΙΏΤΕΣ και με ΘΕΛΗΣΗ να δώσουν την εντολή , τι να περιμένουμε!!!!!

    Είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΡΊΞΤΕ ΤΑ. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ; ΑΝΤΕ ΛΙΓΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ; ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΝΑ ΤΑΠΕΙΝΟΝΩΜΑΣΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Από τα σχόλια εδώ φαίνεται πως ορισμένοι δεν έχουν αντιληφτεί, δεν το χωρά ο νούς τους, πως ζούμε σε καθεστώς μετάβασης σε οθωμανικό έλεγχο που έχουν επιβάλει οι αγγλοαμερικλάνοι "σύμμαχοι" και τώρα με την επιβολή "χρεωκοπίας" βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση της απόστολής του. Απέναντί τους δεν υπάρχουν πολιτικά στελέχη κάποιου διαμετρήματος, ενώ είναι ενεργοποιημένες δικλείδες κοινωνικής ασφάλειας που περιφρουρούν το καθεστώς και τη μετάβαση. Το απόσπασμα είναι από το αριστερό μπλόγκι ΣΥΜΠΟΣΙΟ
    "...είναι γεγονός ότι αποτελεί «παλιά τους τέχνη κόσκινο» η ομολογουμένως ευφυής στρατηγική που ακολουθούν οι ισχυροί του πλανήτη, ώστε να προλαμβάνουν και να αποφεύγουν τις συνέπειες των επιλογών τους που υλοποιούνται σε επιμέρους λαούς και έθνη, από τους εντολοδόχους τους πολιτικούς και μη: Δημιουργούν πρώτοι (όντας οι μόνοι που έχουν γνώση των επιλογών τους) με δικούς τους ανθρώπους ως ηγετικές φυσιογνωμίες, ομάδες και οργανώσεις «αντίστασης» στα εν εξελίξει σχέδιά τους, προκειμένου όλα τα υγιή και δραστήρια άτομα μιας χώρας να συνταχθούν πίσω από αυτούς σαν πυρήνα αντίστασης στα τεκταινόμενα και να μην είναι γνήσια αυτοκινούμενοι και ανατρεπτικοί, αλλά ελεγχόμενοι και ως προς τις ενέργειές τους και ως προς την έκφραση της βούλησής τους. Εξυπακούεται ότι συνήθως αυτοί είναι και οι πρώτοι που θυσιάζονται σε τυχόν «αποκαλύψεις» των αρχών ασφαλείας της όποιας χώρας γύρω από τη δράση τους. Αρκετά τα παραδείγματα από το παρελθόν και το παρόν του κόσμου μας:
    1) Η οργάνωση «ερυθρές ταξιαρχίες» δήθεν αριστερής προέλευσης στην Ιταλία, συλλαμβάνουν και τελικά δολοφονούν τον συντηρητικό πρωθυπουργό Άλντο Μόρο, αμέσως μόλις αυτός έρχεται σε συνεννόηση και συμφωνεί την, για πρώτη φορά, συμμετοχή των κομμουνιστών (ισχυρότατου τότε κόμματος της Ιταλίας υπό την ηγεσία του Μπερλίνγκουερ) στην κυβέρνηση της χώρας!
    2) Διαπιστώνετε ανάλογα στοιχεία και στην δράση της «επαναστατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη» στην Ελλάδα;
    3) Η εμφάνιση από τη δεκαετία του 70 των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων στην Ευρώπη, κατά πολλούς απετέλεσε το ανάχωμα της φυγής και συμπαράταξης του κόσμου με τα «πιο ακραία» και «επικίνδυνα» κομμουνιστικά κόμματα της Ευρώπης.
    4) Ακόμη και πίσω από τις διεθνείς «οικολογικές οργανώσεις» βρίσκονται άνθρωποι «δικοί τους».
    Κατά συνέπεια και να βρεθεί κάποιο παιδί να κάνει κάποια "τρέλα" σε βάρος της ελλαδίτσας θα είναι, αφού οι εχθροί έχουν απόλυτη πολιτική υπεροπλία. Ο πολιτικός χρόνος που πέρασε οταν αναλωνομασταν σε αριστεροδέξιες μάχες είναι αμείλικτος, καθόσον σήμερα ούτε πραξικόπημα νοείται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.