14/12/09

Ha'aretz: Μόνο φιλοϊσραηλινοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι στις ΗΠΑ

«Για να διοριστεί κάποιος στην αμερικανική κυβέρνηση πρέπει πρώτα ελεγχθεί εξονυχιστικά το ιστορικό του από την Αμερικανο-Ιουδαϊκή Κοινότητα». Ένα άρθρο της ισραηλινής εφημερίδας Ha'aretz για το ποιος επιτρέπεται να υπηρετήσει την αμερικανική κυβέρνηση, παρόμοιό του δύσκολα θα διάβαζε κάποιος στη New York Times ή στην Washington Post...

Συγκεκριμένα, στην περίπτωση της κυβέρνησης Ομπάμα, οποιαδήποτε κριτική κατά του Ισραήλ που γίνεται από πιθανό μέλος της έχει καταστεί καταλύτης διαμάχης για το αν ο διορισμός «άλλου ενός αριστεριστή» παρέχει αποδείξεις ότι ο Ομπάμα δεν στηρίζει πραγματικά το Ισραήλ.

Λίγους μήνες πριν, οι διαμαρτυρίες της Αμερικανο-Ιουδαϊκής Κοινότητας οδήγησαν στην αποτροπή του διορισμού του Chaz Freeman στην ηγεσία του Εθνικού Συμβουλίου Πληροφοριών, εξαιτίας της «αντιϊσραηλινής τάσης του». Η επόμενη προσπάθεια να διοριστεί ο πρώην Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Chuck Hagel προκάλεσε επίσης έντονη αντίδραση, επειδή «δεν διαθέτει φιλοϊσραηλινό μητρώο».

Ο πρόεδρος της Σιωνιστικής Οργάνωσης των ΗΠΑ, Morton A. Klein, σχολίασε την πρόταση διορισμού του Hagel, λέγοντας: «Όποιον Αμερικανό τον απασχολεί το σχέδιο του Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά, η διατήρηση της σχέσης ΗΠΑ-Ισραήλ και η υποστήριξη του Ισραήλ στο νόμιμο αγώνα του να προστατεύσει τους πολίτες του από την τρομοκρατία πρέπει να αντιταχθεί σε αυτό το διορισμό».

Κατά του διορισμού του Hagel έχουν ταχθεί και οι Ρεπουμπλικάνοι Εβραίοι, επικαλούμενοι ένα περιστατικό του 2004 όταν ο Hagel αρνήθηκε να υπογράψει ένα έγγραφο που ζητούσε από τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους να μιλήσει για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν στη σύνοδο της G8 το ίδιο έτος. Τον Αύγουστο του 2006, o Hagel αρνήθηκε επίσης να υπογράψει ένα έγγραφο, το οποίο απεύθυνε έκκληση προς τα Η.Ε. να κατατάξουν τη Χεζμπολάχ στις τρομοκρατικές ομάδες.

Σε ομιλία του στο αυτοαποκαλούμενο «υπέρ της ειρήνης, υπέρ του Ισραήλ» λόμπι J Street, ο Hagel εξέφρασε τις απόψεις του για το ζήτημα του Ισραήλ και της Μέσης Ανατολής. «Η υποστήριξη των ΗΠΑ προς το Ισραήλ δεν θα έπρεπε να υφίσταται και δεν χρειάζεται. Οι ΗΠΑ έχουν μια μακροχρόνια και ειδική φιλία με το Ισραήλ, η οποία όμως δεν θα πρέπει αν λειτουργεί σε βάρος των σχέσεών τους με τους Άραβες», σημείωσε.

Ο διορισμός της Hannah Rosenthal ως επικεφαλής του Γραφείου Παρακολούθησης και Καταπολέμησης του Αντι-Ιουδαϊσμού επί διακυβέρνησης Ομπάμα αποτελεί την τελευταία έντονη διαμάχη. Η Rosenthal, ο πατέρας της οποίας είναι από τους επιζώντες του Ολοκαυτώματος, υπηρέτησε ως περιφερειακή διευθύντρια του υπουργείου Υγείας στην κυβέρνηση Κλίντον και διατέλεσε μέλος διάφορων αριστερών εβραϊκών οργανώσεων. Την περίοδο 2000-2005, η Rosenthal ήταν επικεφαλής του Εβραϊκού Συμβουλίου Δημοσίων Σχέσεων και διευθύντρια του Ιδρύματος του Σικάγο για τις Γυναίκες.

Ελάχιστα μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της, συντηρητικές εβραϊκές ιστοσελίδες άρχισαν την επίθεση εναντίον της. Ορισμένοι μάλιστα ανέφεραν ότι ο Ομπάμα διορίζει μια αντι-Ισραηλινή για να καταπολεμήσει τον αντιϊουδαϊσμό. Σύμφωνα με τις φήμες, η Rosenthal είχε κατηγορήσεις το Ισραήλ για συστηματική ενίσχυση του αντιϊουδαϊσμού. Οι bloggers υποστήριζαν ότι ο διορισμός της θα δημιουργούσε αμφιβολίες εκ μέρους των εβραίων και των Ισραηλινών για τον Ομπάμα και τις σχέσεις του με το Ισραήλ.

«Έχω ζήσει στο Ισραήλ. Επιστρέφω και το επισκέπτομαι σε κάθε ευκαιρία. Το θεωρώ μέρος της καρδιάς μου. Και επειδή το αγαπώ τόσο πολύ, επιθυμώ να το δω ασφαλές και ελεύθερο και δημοκρατικό», αναγκάστηκε να δηλώσει στη διαδικτυακή ισραηλινή εφημερίδα Tablet, η Rosenthal για να υποστηρίξει το διορισμό της.
ΤVXS

16 σχόλια:

  1. Ποιος κυβερνάει αυτόν τον Κόσμο;
    We, the Jewish people, control America, and the Americans know it

    «Ο George Washington δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί μια Αμερική να ελέγχεται και να χειραγωγείται από άλλη κυβέρνηση»


    Του Jim Traficant -
    Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP)

    Το Εβραϊκό λόμπι στην Αμερική, είναι γνωστό και σαν AIPAC. Είναι το πιο ισχυρό λόμπι στον κόσμο. Τόσο ισχυρό που οι εκλεγμένοι πολιτικοί της Ουάσινγκτον ζυγίζουν προσεκτικά κάθε ψήφο τους , βάση της έγκρισης αυτού του πανίσχυρου λόμπι.
    Ναι, ένα ξενόφερτο λόμπι έχει τόση μεγάλη επιρροή, και εξουσιάζει τους Αμερικάνους ηγέτες και κατ΄ επεκταση εξουσιάζει τον Αμερικανικό λαό.

    Το AIPAC έχει καταφέρει να γίνει τόσο ανεξέλεγκτο και να ίπταται υπεράνω κάθε νόμου εκτροχιάζοντας έτσι κάθε δικαστική έρευνα της Αμερικανικής κυβέρνησης που τους αφορά και κατακρημνίζοντας κάθε πιθανή έρευνα και κριτική από τα Αμερικανικά ΜΜΕ.

    Τόσο ισχυρό ειναι το Λόμπι που η ακόλουθη δήλωση δεν δημοσιεύθηκε ποτέ στις εφημερίδες, και τα περιοδικά της Αμερικής, και δεν μεταδόθηκε από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης:
    "Every time we do something you tell me that America will do this and America will do that. I want to tell you something very clear; don't worry about American pressure on Israel. We, the Jewish people, control America, and the Americans know it."

    "Κάθε φορά που κάνουμε κάτι, μου λενε ότι η Αμερική θα κάνει πότε το ένα αυτό ,και πότε το άλλο . Θέλω να σας πω κάτι πολύ σαφές; Μην ανησυχείτε για τις Αμερικανικές πιέσεις στο Ισραήλ. Εμείς, οι Εβραίοι , ελέγχουμε την Αμερική, και οι Αμερικανοί το ξέρουν αυτό.."

    Πιθανόν να σκέφτεστε ότι η δήλωση ίσως έγινε από τον υπερβάλλοντα ζήλο ενός φανατικού εβραίο-αμερικάνου, ή από κάποιον Ισραηλινό κωμικό, ή ακόμα από ένα ισραηλινό τηλεπαρουσιαστή.

    Η δήλωση αυτή, δεν έγινε βεβαίως σ' ένα κουρείο κάποιας εβραίικης γειτονιάς ή σ' έναν εβραίικο γάμο.

    Αυτή η δήλωση έγινε από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Αριέλ Σαρόν. Ναι, αναφέρομαι στον πρωθυπουργό του Ισραήλ! Τον ηγέτη του κράτους του Ισραήλ.

    Για σκεφθείτε το λίγο. Μπορεί να είχατε ακούσει ή και διαβάσει γι 'αυτά τα λόγια αν δεν υπήρχε το AFP. Στην πραγματικότητα, αυτή μπορεί να είναι η πρώτη φορά που ακούτε ή διαβάζετε για αυτή τη δήλωση.

    Η δύναμη του AIPAC είναι τόσο προφανής ώστε τα κύρια ΜΜΕ των ΗΠΑ την έκρυψαν από τα μάτια και τα αυτιά σας. Ναι, θα πρέπει να εξοργισθείτε πιθανώς δικαιολογημένα, διότι η δήλωση αυτή έγινε στις 3 Οκτωβρίου του 2001.Πέρασαν έκτοτε πάνω από 8 χρόνια.

    Οκτώ χρόνια πριν, εσείς δεν γνωρίζατε καν ότι ένας ξένος ηγέτης ανακοίνωσε, σχετικά με μια ισραηλινή ραδιοφωνική εκπομπή ότι' «Εμείς, οι Εβραίοι, έχουμε την Αμερική υπό τον έλεγχο μας."

    Και (ο κατά πολλούς εγκληματίας) ο Σαρον , δεν σταμάτησε εκεί- αν υπολογίσει κανείς την εκτεταμένη έννοια του υπολοίπου της εν λόγω δήλωσης: "Και οι Αμερικανοί το ξέρουν αυτό."

    Ποιοι Αμερικανοί;
    Το ήξεραν αυτό οι Αμερικάνοι στα σπίτια τους και στις γειτονιές τους;
    Ποιοι είναι αυτοί οι Αμερικανοί που το ήξεραν;
    Να που φθάσαμε στο στόχο μας.
    Συνεχιζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνεχεια...

    ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ πολιτικός στην Ουάσιγκτον το γνώριζε και ποτέ δεν έβγαλε άχνα. Νομίζω ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν εμφανίστηκα στην εκπομπή της Γκρέτα Van Susteren, στο κανάλι της Fox TV Network μπήκα σε φασαρίες.
    Είπα: «Το Ισραήλ έχει εγκλωβίσει την Αμερική σ' έναν ασφυκτικό κλοιό». Το Εβραϊκό Λόμπι τους το AIPAC,έχει ωθήσει και χειραγωγεί τους Αμερικανούς σε πολέμους που δεν έχουν ουδεμία σημασία για την εθνική μας ασφάλεια. . . . . . Οι γιοι μας και οι κόρες μας επιστρέφουν πίσω στα σπίτια τους καρβουνιασμένοι σε πλαστικές σακούλες . Αυτοί οι πόλεμοι έχουν χρεοκοπήσει τώρα την Αμερική και κανείς μα -κανείς δεν έχει-χτυπήσει τον κώδωνα κινδύνου από την πρωτεύουσα του έθνους μας. "
    Δήλωσα επίσης: " η μονόπλευρη εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή που υποστηρίζει το Ισραήλ σε οποιοδήποτε θέμα , έχει ξεσηκώσει τον Αραβικό κόσμο εναντίον μας .
    Αυτό προκάλεσε την εξαγωγή στην Αμερική της τρομοκρατίας, της βίας και της ανασφάλειας.
    " Με απεκάλεσαν τρελό τα ΜΜΕ του κατεστημένου , και με χαρακτήρισαν αντισημίτη και βάλε. Η αντίδραση τους είναι αρκετά σαφής.
    Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το Ισραήλ χωρίς να αποτελέσει στόχο, και να δεχθεί αντίποινα.

    "We, the Jewish people, control America, and the Americans; know it." (Ariel Sharon, Oct. 3, 2001.)

    Βεβαίως δεν είμαι αντισημίτης, και το Ισραήλ το γνωρίζει. Το Ισραήλ γνωρίζει ότι αντιτίθεμαι σφόδρα σ' οποιοδήποτε πρόσωπο, οντότητα ή κυβέρνηση που προσπαθεί να ελέγξει, να χειραγωγήσει, να έχει επιρροή, ή να επιχειρεί μεροληπτικά εκλογικά αποτελέσματα στο μεγάλο έθνος μας. Η αλήθεια είναι, ότι το Ισραήλ έχει κάνει ακριβώς όλα τα ανωτερω.

    Όταν ένας ξένος ηγέτης όπως ο Αριέλ Σαρόν μπορεί να κάνει μια τέτοια δήλωση, χωρίς να δεχθεί κριτική από τα ΜΜΕ ή να του γίνει αυστηρότατος έλεγχος από την Αμερικανική κυβέρνηση, αποδεικνύεται η τρομερή δύναμη που ασκεί το Ισραήλ στο Αμερικανικό εμπόριο, στα Αμερικανικά ΜΜΕ την Αμερικανική κυβέρνηση.
    Μιλάμε για διαφάνεια; Τι είναι αυτό; Ποιος κοροϊδεύει ποιον; Αμερικανοί πολιτικοί δεν τολμούν ούτε καν να ψιθυρίσουν τις ανησυχίες τους για το Ισραήλ. Ναι, τα πτώματα των παιδιών της Αμερικής έρχονται σπίτι σε σακούλες στους θρηνουντες γονείς τους που έχασαν τις δουλειές τους και τις συντάξεις τους απο πανω χάρις στους «πολέμους για το Ισραήλ»

    Αυτό είναι; «Πόλεμοι για το Ισραήλ». "Οι πόλεμοι για το Ισραήλ, με δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος και απεραντο πόνο του λαού των ΗΠΑ.

    Ο πρώτος πρόεδρος μας George Washington μας προειδοποίησε: «Να 'στε προσεκτικοί από τις μόνιμες συμμαχίες» που τώρα θα τρίζουν τα κόκαλα του.
    Ο Ουάσιγκτον δεν θα μπορούσε ποτέ φανταστεί μια Αμερική να ελέγχεται και να χειραγωγείται από μια άλλη κυβέρνηση. Αν η δήλωση του Σαρόν είχε ειπωθεί από οποιοδήποτε άλλο ξένο ηγέτη, θα ήταν σε κάθε πρωτοσέλιδο των εφημερίδων στην Αμερική. Θα ήταν το καυτό θέμα της κάθε αμερικανικού talk show, ραδιόφωνου και τηλεόρασης. Αλλά ΟΧΙ το Ισραήλ.
    Ουδείς παρουσιαστής τηλεόρασης είτε συντηρητικός ή φιλελεύθερος θα εξασκούσε κριτική πάνω στο Ισραήλ. Εάν τολμήσουν θα χάσουν τη θέση τους και τον παχυλό μισθό τους. Προσοχή, λοιπόν αμερικανοί πολιτικοί, αλλιώτικα και εσείς όπως εγώ, θα γίνετε στόχος τους.

    ---------- ----------
    Ο James A. (Jim) Traficant, Jr γεννήθηκε στο Youngstown, Οχάιο στις 8 Μαΐου 1941.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑ γιατί τέτοιο μίσος γιατί τέτοια κριτική εναντίων των Εβραίων δεν μπορώ να το καταλάβω; Γιατί τόσος κατατρεγμός αφού κοιτάνε για το καλό του κόσμου και όχι μόνο το δικό τους ; Τι κάνουν οι άνθρωποι απλά βοηθούν την ανθρωπότητα να ξεπεράσει τον υπερπληθυσμό της. Δεν κατανοώ που είναι το μεγάλο πρόβλημα.Υπάρχουν και Εβραίοι που αντιτίθενται σε αυτά τα λεγόμενα που πραγματικά θέλουν το καλό του κόσμου που δεν συμφωνούν με τα όσα το κράτος του Ισραήλ πράττει λέει.Τώρα γιατί δεν εισακούονται κανείς δεν γνωρίζει.
    Προσωπικά πάντα θα λέω ότι δεν θα με ένοιαζε να έχουν όλα τα λεφτά του κόσμου (που τα έχουν) ας τα κάψουν για να ζεσταθούν με ενοχλεί που προσπαθούν είτε έμμεσα είτε άμεσα να επιβάλλουν τα θέλω τους και το κράτος δικαίου που νοούν σε όλους τους υπόλοιπους λαούς.
    Το χειρότερο δε όλων είναι ότι σε μόνιμη βάση όποιος μιλήσει εναντίων τους αμέσως αναφέρουμε το ολοκαύτωμα και γενικώς τι έχουν περάσει ως λαός ξεχνώτας τα όσα κάνουν αυτοί, καθώς επίσης ότι σε μόνιμη βάση θυματοποιούνται.
    Οχι αυτό δεν το δέχομαι και ας με πουν ρατσίστρια εθνικίστρια φασίστρια θα το δεχτώ γιατί είμαι. Το κακό είναι ότι είμαι λιγότερο απο αυτούς απλά το δείχνω περισσότερο ίσως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν αυτά τα γράφει η γνωστή ισραηλινή εφημερίδα, δεν μπορεί κανείς παρά να την επαινέσει για την ειλικρίνειά της.

    Το ότι για να διορισθεί κανείς στις ΗΠΑ σε θέση κλειδί πρέπει να διάκειται ευμενώς προς το Ισραήλ, δεν είναι ούτε άγνωστο ούτε νέο. Αυτή είναι η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 6.36 μήπως θα έπρεπε να είναι ειλικρινής και σε άλλα θέματα?
    για παράδειγμα ως προς το Παλαιστινιακό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Αν αυτά τα γράφει η γνωστή ισραηλινή εφημερίδα, δεν μπορεί κανείς παρά να την επαινέσει για την ειλικρίνειά της.

    Το ότι για να διορισθεί κανείς στις ΗΠΑ σε θέση κλειδί πρέπει να διάκειται ευμενώς προς το Ισραήλ, δεν είναι ούτε άγνωστο ούτε νέο. Αυτή είναι η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ".

    Αυτο κι αν λεγεται θρασος. Ή μαλλον ΕΜΕΙΣ κυβερναμε τον Κοσμο κι οποιος δεν γουσταρει την βολτα του.

    Και ερχεται ο αλλος και αναρωτιεται: Γιατι κατατρεχουν ΜΟΝΟΝ εμας;
    Ή μαλλον δεν αναρωτιεται καθολου γιατι ξερει την απαντηση.

    Τα ιδια που κανουν στην Αμερικη τωρα, ειναι αυτα που εκαναν και στην Γερμανια, την Ρωσσια (με τους Μπολσεβικους και τα εκατομυρια θυματα τους Χριστιανους και το κλεισιμο των Εκκλησιων), την Αγγλια, Ισπανια και βαλε.

    Και ο νοων νοειτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δηλαδη απο την φραση αυτη του Αριελ Σαρον (σχολιον 14 Δεκεμβρίου 2009 3:10 μ.μ.) οτι'
    "Εμεις οι Εβραιοι κυβερναμε την Αμερικη, και οι Αμερικανοι το ξερουν αυτο",
    "We, the Jewish people, control America, and the Americans know it"....
    καταληγουμε σε μια απλουστατη μαθηματικη εξισωση.

    Οι Εβραιοι= κυβερνουν την Αμερικη= η Αμερικη κυβερνα τον Κοσμο= η Ελλαδα ανηκει στον Κοσμο= αρα, οι Εβραιοι κυβερνουν ΚΑΙ την Ελλαδα.

    Οπερ Εδει Δειξει. Ή καμνω λαθος;

    Κοντολογις οι Εβραιοι κυβερνουν την Ελλαδα με "πληρεξουσιο" τους Αμερικανους.

    Και 'γω που νομιζα οτι ψηφιζω οποιον πολιτικο θεωρουσα οτι θα κανει το καλυτερο για την Πατριδα μου, την Πολη μου, την Γειτονια μου, την Οικογενεια μου.
    Για δες ρε παιδι μου που οι εκλεγμενοι βουλευτες μας δουλευουν για τους Εβραιους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 7:35 μ.μ.

    Είναι πουθενά ο τύπος ειλικρινής, για να είναι και η Ha'retz; Εφημερίδα είναι δεν είναι κατηχητικό!

    @ 8:17 μ.μ.

    >Και ο νοων νοειτω.<

    Δεν νοώ. "Τα ιδια που κανουν στην Αμερικη τωρα, ειναι αυτα που εκαναν και στην Γερμανια, την Ρωσσια (με τους Μπολσεβικους και τα εκατομυρια θυματα τους Χριστιανους και το κλεισιμο των Εκκλησιων), την Αγγλια, Ισπανια και βαλε." Για κάν' τα μου λιανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ 14 Δεκεμβρίου 2009 8:58 μ.μ.

    Ειναι εναντιον, οχι μονον των θρησκευτικων μου πεποιθησεων αλλα και του επιπεδου μου να συνομιλω μαζι σας "αγαπητε" (κατ' αλλους) Σαγιαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ 14 Δεκεμβρίου 2009 8:40 μ.μ.

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ "Για κάν' τα μου λιανά".

    Νά σας το κάνω εγώ λιανά άν μου επιτρέπετε.
    Απλώς διαβάστε τα δύο πρώτα σχόλια του Αμερικάνου πολιτικού καί θά κατανοήσετε. Όταν κανουν αυτά στην Αμερική ποιός θα τους εμποδίσει νά τά κάνουν σε Αγγλία, Γερμανία καί άλλες μικρότερες αλλά ισχυρότατες χώρες;
    Διαφωνείτε ότι τά ίδια έκαναν στήν Ρωσσία στίς αρχές του περασμένου αιώνα οι Μποσλεβίκοι (μιά άλλη ονομασία για τους εβραίους) μέ τά γνωστά αποτελέσματα σ' αυτή τήν χώρα; Στην Γερμανία ίσως; Γιά διαβάστε λιγάκι Ιστορία να μάθετε περισσότερα ποιός έσπρωξε στόν πόλεμο τον Χίτλερ αλλά καί ποιοί τόν χρηματοδότησαν;
    Ποιός σάς νομίζει ότι είναι πίσω από τούς πολέμους στήν Μέση Ανατολή σήμερα; Οι Αμερικάνοι; ή ΑΥΤΟΙ που κυβερνούν τήν Αμερική;
    Εξ άλλου μας τό επιβεβαιώνει και ο σχολιαστής (14 Δεκεμβρίου 2009 6:36 μ.μ.) "Αυτή είναι η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ" πού μάλλον κάτι θά ξέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 8.58 χαίρομαι που συμφωνείς ότι η Ha'retz δεν είναι ειλικρινής εφημερίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 8.58 η εφημερίδα του χωριού μου, που δεν είναι εβραική είναι ειλικρινής.
    γράφει: λόγω βροχής πλημύρισε η στάνη και πνίγηκαν δυο κατσίκια
    αν ήταν εβραική θα έγραφε:
    μπήκαν στην στάνη δυο παλαιστίνιοι και πνίξανε δύο κατσίκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προφανώς δεν το ξέρετε το ανέκδοτο για τον Τύπο.
    Σε ένα πάρκο της Αθήνας ένα σκυλί επιτίθεται σε ένα μικρό κοριτσάκι. Τη στιγμή που το έχει παγιδεύσει στα σαγόνια του, περνάει κάποιος, αρχίζει να χτυπά το σκυλί και το σκοτώνει. Η μικρή σώθηκε.
    Κατά τύχη, εκείνη την ώρα περνάει και ένας δημοσιογράφος που εντυπωσιάζεται από το θέαμα και ζητά από τον περαστικό να το δημοσιεύσει.
    -Φαντάζομαι ήδη, του λέει, τα αυριανά πρωτοσέλιδα: Αθηναίος σώζει κοριτσάκι από επίθεση σκύλου.
    -Ξέρετε, λέει δειλά ο περαστικός, δεν είμαι Αθηναίος, για την ακρίβεια δεν είμαι καν Έλληνας. Είμαι τουρίστας.
    -Δεν πειράζει, λέει ο δημοσιογράφος, φαντάζομαι τα αυριανά πρωτοσέλιδα: Ευρωπαίος τουρίστας σώζει κοριτσάκι από επίθεση σκύλου.
    -Ναι, ξέρετε δεν είμαι ακριβώς ούτε Ευρωπαίος, είμαι Ισραηλινός.
    -Τότε, του λέει ο δημοσιογράφος, φαντάζομαι τα αυριανά πρωτοσέλιδα:
    Αιμοσταγής Ισραηλινός σκότωσε αθώο σκυλάκι.

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ 15 Δεκεμβρίου 2009 8:39 μ.μ.

    Λαθος.
    Θα ελεγε δυο "τρομοκρατες" Παλαιστινιοι και πνιξανε την στανη ολακερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Διαβαστε:
    "Η Εθνοκαθαρση της Παλαιστινης" του Ilan Pappe ISBN 9781851685554

    Τους ειχαν δαγκωσει σκυλακια τους Παλαιστινιους και πηγαν οι εβραιοι* και τους "γλυτωσαν".

    *Τοτε δεν υπηρχαν ισραηλινοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.