7/12/09

ΤΕΛΜΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ


ΑΠ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Το ΠΑΣΟΚ είναι στην κυβέρνηση, η ΝΔ διαμορφώνει και αναμορφώνει τη φυσιογνωμία της, η Αριστερά βρίσκεται σε τέλμα. Το ΚΚΕ κατηγορείται για δογματισμό αλλά μάλλον βρίσκεται σε αμηχανία. Η μεγαλύτερη ανοησία είναι να νομίζεις ότι ο γείτονας είναι τυφλός επειδή δεν φοράει τα δικά σου γυαλιά. Ένα «κόλλημα» με τον «πατερούλη», τσάρο πασών των Ρωσιών, το έχουν για να λέμε την αλήθεια, αλλά είναι ίσως ο μόνος τρόπος να διατηρούν τις δυνάμεις τους σε ετοιμότητα. Αφού πιστεύουν ότι είμαστε σε πόλεμο, σύμφωνα με το τελευταίο ανακοινωθέν του Περισσού, τους φαίνεται λογικό να λατρεύουν τον νικητή του τελευταίου Παγκοσμίου Πολέμου. Πέρασαν εξήντα χρόνια αλλά ούτε οι φίλοι ξεχνάνε τον Στάλιν ούτε, όμως και οι εχθροί του-κάποιο λόγο έχουν και οι δυο. Έτσι κι αλλιώς το ΚΚΕ εμφανίζει τις δυνάμεις του ως στρατό και όποτε χρειάζεται να το αποδείξει το καταφέρνει αρκετά καλά. Στρατός χωρίς πειθαρχία δεν γίνεται- και η κ. Μπακογιάννη υιοθέτησε, περιέργως, στρατιωτική ορολογία (είμαι στρατιώτης της ΝΔ, είπε), στολή κι αρματωσιά, ποιος ο εχθρός της; Θύμισε την κ. Παπαρήγα που επέλεξε (ως στρατιώτης του κόμματος) την επικίνδυνη ειδικότητα της καθαρίστριας-είμαι έτοιμη να καθαρίζω τις σκάλες του Περισσού, είχε δηλώσει. Στο ΚΚΕ τέλος πάντων βλέπουν ότι δεν είναι ο καιρός της (σοσιαλιστικής) επανάστασης και περιμένουν, φρόνιμοι συνήθως, ζόρικοι όταν τους ζορίσουν-η κυβέρνηση τα χρειάστηκε και παραπονέθηκε ότι «το κόμμα» ήταν πιο «κουλ» απέναντι στη ΝΔ, προφανώς επειδή στο ΚΚΕ φοβούνται, περισσότερο από τον ταξικό εχθρό, τα εκ δεξιών σοσιαλιστικά μαχαιρώματα.
Στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ τι φοβούνται; Ο Κύρκος (λόγω ηλικίας;) φοβάται τους νεαρούς του ΣΥΡΙΖΑ και θέλει να διαλυθούν, να σκορπίσουν στους πέντε ανέμους. Οι «ανανεωτικοί» φοβούνται τον Αλέκο, μόλις χθες πρόεδρό τους. Δεν έχουν κι άδικο. Ο προτελευταίος, δικός τους πρόεδρος, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, τους εγκατέλειψε. Η πριν απ’ αυτόν, η κ. Δαμανάκη, βρέθηκε Επίτροπος αλλά σε άλλο κόμμα-τι βόλτα κι αυτή, από το ΚΚΕ στον Συνασπισμό και τέλος(;) στο ΠΑΣΟΚ, κουραστικός ανήφορος αλλά τώρα από ψηλά, στην Εσπερία, μας αγναντεύει. Τέλος πάντων με τους πρόεδρους στον ΣΥΝ έχουν κακά προηγούμενα. Τι μένει; Λίγα πράγματα. Στο ΠΑΣΟΚ χτίζουν το σοσιαλισμό παγώνοντας μισθούς και συντάξεις. Στη ΝΔ άρχισαν μόλις να συζητούν για έθνος και οικονομία. Στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αναρωτιούνται ακόμα αν θα συγχωνευθούν, αν θα μείνουν «δυο σε ένα» ή το αντίστροφο ή αν, εν τέλει, διαλυθούν. Γιατί, όμως; Κανένα στόμα δεν το ΄βρε και δεν το ΄πε ακόμα.
Ελεύθερος, Δευτέρα 7-12-09

7 σχόλια:

  1. Ο ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ ΔΙΧΑΣΤΙΚΟΣ κοινοβολευτισμός ΔΕΝ είναι δημοκρατία, αλλά μεταμφιεσμένη μοναρχία.

    Με επιμονή στο συμφιλιωτικό ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ (που πρότεινε ο Ρήγας -άρθρο 37 στο Σύνταγμα- και ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ στα 3 πρώτα ελληνικά Συντάγματα, την Ελβετία και από ΑΜΕΤΡΗΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ), μπορούμε να βελτιώσουμε την κοινωνία, με κυβερνήσεις αλληλεγγύης, χωρίς λαμόγια, μίζες και διχόνοια, αφοπλίζοντας τους ελάχιστους μοναρχικούς και τους ψευτοπροοδευτικούς αριστερούς φασίστες, μοναρχικούς και αυτούς...
    Μπορεί να αρχίσει πριν νομοθετηθεί, από πρωτοβουλίες ανά δήμο, βάζοντας ανεπίσημη κάλπη πριν τις εκλογές για να ψηφίζουν όσοι θέλουν, όσους από τους υποψήφιους θέλουν να αποτελούν το ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ, ώσπου να καταλάβουν όλοι πόσο καλύτερα είναι!
    Το εφάρμοσαν στη Μελίβοια Αγιάς το 2000:
    μαζεύτηκαν και έβαλαν σε ένα ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ τα ονόματα όσων ήθελαν να γίνουν δημοτικοί σύμβουλοι. Ύστερα ψήφισε ο καθένας όσους είχε δικαίωμα, σύμφωνα με τους κανόνες των επίσημων εκλογών.
    Και όσους βγήκαν πρώτοι σε ψήφους, ανεξάρτητα από ένταξη σε κόμμα ή όχι, τους έβαλαν στο μοναδικό ψηφοδέλτιο των επίσημων εκλογών, και αποτέλεσαν το δημοτικό συμβούλιο που ήθελε το χωριό και όχι οι γραφειοκράτες!
    http://www.youtube.com/watch?v=NaXxwSUXMOw

    http://apps.facebook.com/causes/61685

    http://antipariafwni.blogspot.com/2009/01/niki.html

    http://www.kpad.gr/text/thesis/enieo1.htm

    http://edrana.blogspot.com/2007/06/blog-post_05.html
    http://troktiko.blogspot.com/2009/05/blog-post_5788.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή σταδιοδρομία κύριε Καλεντερίδη στη ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Ο ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ ΔΙΧΑΣΤΙΚΟΣ κοινοβολευτισμός ΔΕΝ είναι δημοκρατία, αλλά μεταμφιεσμένη μοναρχία. Με επιμονή στο συμφιλιωτικό ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ"

    Ενώ το "Ενιαίο ψηφοδέλτιο" δεν είναι "διχασμός";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Δικαίωμα του καθενός να γράφει ότι θέλει για ότι θέλει. Αλλά μήπως θα ήταν χρήσιμο να γράφει ΚΑΙ για το (όποιο) κείμενο που του δίνει αφορμή να γράψει την άποψή του; Η ιδέα του ενιαίου ψηφοδελτίου πχ έχει το ενδιαφέρον της. Αλλά τι σχέση έχει γενικώς με την Αριστερά (που έχει το δικό της ενδιαφέρον)και ειδικότερα με το συγκεκριμένο κείμενο; Τα γράφω αυτά διότι πολύ συχνά βλέπω σχόλια άσχετα με το σχολιαζόμενο θέμα και είναι κρίμα για όσους θέλουν να διαβάσουν άλλη (ή την άλλη, τη διαφορετική) άποψη.Αλήθεια τι το ενδιαφέρον έχει αν ο κ. Καλεντερίδης είναι ή δεν είναι με τη ΝΔ ή με τους εξωγήινους από τη στιγμή που το ιστολόγιό του λειτουργεί ως πόλος σκέψης και προβληματισμόύ χωρίς διακρίσεις και προκαταλήψεις;Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο κοινοβουλευτισμός είναι όντως διχαστικός. Είναι εφεύρεση αγγλική, γι αυτό παλαιότερα ονομαζόταν "παρλιαμενταρισμός". Τον εφηύραν οι ευγενείς, για να κρατούν τον λαό διχασμένο με τα κόμματα, άρα αποδυναμωμένο και ανίκανο να αντιδράσει έναντι της εξουσίας (ευγενών - μονάρχου). Η τελευταία φρόντιζε να οξύνει την λαϊκή διαμάχη με το "διαίρει και βασίλευε", δηλ. πότε ευνοώντας το ένα κόμμα και πότε το άλλο.

    Όλη η ιστορία του κοινοβουλευτισμού είναι μία σκέτη απάτη της εξουσίας εις βάρος του λαού, που υποττίθεται ότι είναι "κυρίαρχος" (τρομάρα του!).


    ΥΓ: Τα περί "ενιαίου ψηφοδελτίου" μου είναι άγνωστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "ΜΕ ΠΟΙΝΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ.ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ."

    ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ.
    ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΩΝ, Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ.ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ:
    ΠΑΣΟΚΟΙ, ΔΕΝ ΒΡΕΧΕΙ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΣΑΣ ΦΤΥΝΟΥΝ !
    ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΚΥΡΙΕ ΝΙΩΤΗ;
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.