11/12/09

Δεν προκύπτουν στοιχεία κατά των ΕΠΥ για τη σύληση

Ολοκληρώθηκε η ανάκριση των τριών Εθελοντών Πενταετούς Υποχρέωσης (ΕΠΥ) στην Εθνική Φρουρά για τη σύληση του τάφου του Τ.Παπαδόπουλου χωρίς να προκύψουν εναντίον τους στοιχεία. Και οι τρεις πρόβαλαν άλλοθι.

Οι αστυνομικές έρευνες στρέφονται προς διάφορες κατευθύνσεις και σύμφωνα με τους αστυνομικούς ανακριτές είναι πρόωρο να εξαχθεί οποιοδήποτε συμπέρασμα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις, αλλά η ηγεσία της Αστυνομίας, σε πολύωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αξιολόγησε πληροφορίες σχετικά με τους πιθανούς δράστες.

Σημειώνεται ότι λόγω της ιδιότητας των τριών Εθελοντών, στις ανακρίσεις συμμετείχαν και αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς. Για την ανάκρισή τους, αξιολογήθηκαν πληροφορίες ότι στην περιοχή του κοιμητηρίου είχε θεαθεί τα ξημερώματα νοσοκομειακό όχημα της Εθνικής Φρουράς και ένα μαύρο όχημα με τρεις επιβάτες.

Εξ άλλου, αξιολογούνται πληροφορίες ότι γύρω στα 150 άτομα, μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», έχουν έλθει στην Κύπρο για να προκαλέσουν επεισόδια στον αυριανό ποδοσφαιρικό αγώνα Ομόνοιας-ΑΠΟΕΛ για το παγκύπριο πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ, εξετάζεται κατά πόσο η άφιξή τους έχει οποιαδήποτε σχέση και με τη σύληση του τάφου του Τάσσου Παπαδόπουλου ή την αυριανή πρώτη επέτειο του θανάτου του και το μνημόσυνό του.

Ο τάφος του Τ. Παπαδόπουλου έχει σφραγιστεί και φρουρείται από την Αστυνομία.

Σημειώνεται ότι οι άγνωστοι αφού σύλησαν τον τάφο, ανέσυραν το φέρετρο, πήραν τη σορό και φεύγοντας έσβησαν τα ίχνη τους αδειάζοντας δύο σάκους ασβέστη γύρω από τον τάφο.. Η γρανιτένια ταφόπλακα, το βάρος της οποίας ξεπερνά τα 250 κιλά, δεν φέρει ίχνη βανδαλισμού.

Ο Μητροπολίτης Ταμασσού Ησαΐας, στην επαρχία του οποίου βρίσκεται το Κοιμητήριο , χαρακτήρισε "γιγαντιαίο ανοσιούργημα την κλοπή της σορού του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου". Επίσης, απηύθυνε έκκληση να επιδειχθεί ηρεμία και ενότητα από το λαό. Ο Μητροπολίτης, ο οποίος μετέβη στο Κοιμητήριο της κοινότητας της Δευτεράς, δήλωσε ότι ο χώρος έχει αγιασθεί και έτσι θα τελεστεί,εκεί αύριο, και τρισάγιο και μνημόσυνο του Τάσσου Παπαδόπουλου.

Ως εγκληματική, βανδαλιστική πράξη ιεροσυλίας χαρακτήρισε το γεγονός ο στενός συνεργάτης του αείμνηστου Τ. Παπαδόπουλου, Χρύσης Παντελίδης. "Εγκληματίες, ιερόσυλοι άνοιξαν τον τάφο του Προέδρου και αφαίρεσαν τη σορό", δήλωσε ο κ. Παντελίδης. Όπως είπε οι βάνδαλοι άνοιξαν τον τάφο και πήραν τη σορό αφήνοντας άδειο το φέρετρο και η αστυνομία διεξάγει έρευνες.

Ο κ. Παντελίδης ανέφερε πως το άδειο φέρετρο εντόπισε γύρω στις 8 το πρωί, πρώην μέλος από τη φρουρά του Τ. Παπαδόπουλου που πήγαινε κάθε πρωί στο κοιμητήριο για να ανάψει το καντήλι στον τάφο του. Nooz.gr

Συγκλονισμένη η οικογένεια Τάσσου Παπαδόπουλου
Το βαθύ συγκλονισμό της για το αποτρόπαιο έγκλημα της ιεροσυλίας και βεβήλωσης του τάφου και της σορού του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου εκφράζει σε γραπτή της δήλωση η οικογένειά του.

''Η ανίερη αυτή πράξη των τυμβωρύχων, πέραν της θλίψης και οργής που προκαλεί, δεν μπορεί με κανένα τρόπο να ενταφιάσει την πολιτική και να διαγράψει τις παρακαταθήκες που κατέλειπε ο Τάσσος Παπαδόπουλος. Οπου και αν βρίσκεται τώρα η σορός του, η φωνή του θα ακούγεται και θα διαρκεί, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς της εθνικής μας υπόθεσης'', αναφέρει η οικογένεια.

Οπως σημειώνεται στη δήλωση το πρώτο ετήσιο μνημόσυνο του Τάσσου Παπαδόπουλου θα τελεσθεί αύριο Σάββατο, όπως έχει προγραμματιστεί.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

28 σχόλια:

  1. Ναι, σίγουρα! Πρέπει να το έχει κάνει οπωσδήποτε Έλληνας και όχι τουρκαλάς!!! Να μη θίξουμε τον "εκπολιτιστή" οθωμανό, που δίδαξε την τέχνη της Γενοκτονίας!!! Να μην χάσει η Νεο-οθωμανική Αυτοκρατορία να συμπεριλάβει καινούργιες κτήσεις στην επιρροή της, όπως, ας πούμε, όλη τη Ε.Ε.!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάτι εκτός θέματος, αύριο στην Ελευθεροτυπία στα Ιστορικά θα έχει έναν τόμο αναφορικά με τα Δεκεμβριανά και τον ρόλο των Άγγλων και Αμερικανών, καλό βράδυ σε όλους
    Ανδρέας Κοζάνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βεβηλώνουν τοὺς ναοὺς καὶ τὰ ἡρῶα τῶν πεσόντων ὑπὲρ Πατρίδος καὶ τοὺς ἀνεχόμαστε. Καῖνε τὴν Ἑλληνικὴ Σημαῖα (πρὸ ἡμερῶν ξανὰ στὸ Πολυτεχνεῖο) καὶ τοὺς ἀνεχόμαστε. Βεβηλώνουν ἀκόμη καὶ τὸ μνημεῖου τοῦ Ἀγνώστου Στρατιώτου καὶ τοὺς ἀνεχόμαστε. Ἐπιχειροῦν νὰ βάλουν χέρι στὶς ἱερὲς εἰκόνες καὶ τοὺς ἀνεχόμαστε. Θὰ ἔπρεπε λοιπὸν νὰ μᾶς ἐκπλήξῃ, ἄνθρωποι βάρβαροι, ἀσεβεῖς, βέβηλοι καὶ ἱερόσυλοι, ἀπάτριδες, μισέλληνες καὶ προδότες νὰ ξεθάβουν ἀκόμη καὶ τοὺς νεκρούς μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βεβηλώνουν τοὺς ναοὺς καὶ τὰ ἡρῶα τῶν πεσόντων ὑπὲρ Πατρίδος καὶ τοὺς ἀνεχόμαστε. Καῖνε τὴν Ἑλληνικὴ Σημαῖα (πρὸ ἡμερῶν ξανὰ στὸ Πολυτεχνεῖο) καὶ τοὺς ἀνεχόμαστε. Βεβηλώνουν ἀκόμη καὶ τὸ μνημεῖου τοῦ Ἀγνώστου Στρατιώτου καὶ τοὺς ἀνεχόμαστε. Ἐπιχειροῦν νὰ βάλουν χέρι στὶς ἱερὲς εἰκόνες καὶ τοὺς ἀνεχόμαστε. Θὰ ἔπρεπε λοιπὸν νὰ μᾶς ἐκπλήξῃ, ἄνθρωποι βάρβαροι, ἀσεβεῖς, βέβηλοι καὶ ἱερόσυλοι, ἀπάτριδες, μισέλληνες καὶ προδότες νὰ ξεθάβουν ἀκόμη καὶ τοὺς νεκρούς μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εσυ καλεντεριδη θα μας πεις την γνωμη σου; Γιατι καθυστερείς; Δεν θα επρεπε. Ειδικα αυτη την στιγμή.
    πες μας για τα κατεχομενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δεν είμαι κομματικός, αλλά ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ αυτή η είδηση να παίζεται 5η στο κρατικό δελτίο ειδήσεων και να μην έχει κάνει ΚΑΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ο πρωθυπουργός?
    Δλδ στον δικό του τάφο τί πρέπει να κάνουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θεωρώ ότι η ελεεινή αυτή πράξη είναι έργο της Τουρκικής ΜΙΤ.Θέλουν να τιμωρήσουν μετά θάνατον τον αείμνηστο Πρόεδρο της Κύπρου μας, εξαίρετο πατριώτη και μεγάλο Έλληνα Τάσσο Παπαδόπουλο. Ό,τι όμως και να κάνουν και παρά τις πολλές αντιξοότητες και την αντικειμενικά αρνητική συγκυρία,η Κύπρος θα απελευθερωθεί από τον βάρβαρο μογγόλο κατακτητή. Δεν θα αργήσει η μέρα που σε ολόκληρη τη μαρτυρική μεγαλόνησο,από την Καρπασία και την Κερύνεια ως την Πάφο και από τη Μόρφου και την Αμμόχωστο ως τη Λεμεσό και τη Λάρνακα, θα κυματίζει η γαλανόλευκη και θα ηχούν οι χαρμόσυνες καμπάνες της Ανάστασης.
    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ, ΖΗΤΩ Η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ, ΖΗΤΩ Η ΑΘΑΝΑΤΗ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ. Γ.ΤΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ήθελα να ήξερα πως πάτε να περάσετε ως σοβαρή ιστοσελίδα χωρίς να διασταυρώνετε τις πληροφορίες σας παρα μόνον δημοσιεύετε χωρίς δεύτερη σκέψη την οποιαδήποτε γελοία προπαγάνδα παράγουν οι πανταχού αναξιόπιστοι που τα παίρνουν. Βέβαια και πολλά άλλα, δήθεν, ανεξάρτητα μπλόγκς ελέγχονται από μεγαλόκαρχαριες, μεγαλοεκδότες, μεγαλοκαναλάρχες οπότε μάλλον έχουμε να κάνουμε με μία τέτοια ιστοσελίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι "Χρυσαυγιτες" ρε παιδι μου παντου και παντα να προκαλεσουν επισοδεια και αναταραχη.
    Ρε μηπως ηταν ο Χιτλερ και ο Μουσολινι με τις οικογενειες τους και τα εγγονια τους;

    Για να το ψαξουμε καλυτερα. Ρε μπας και ηταν ο Οσαμα Μπιν Λαντεν;
    Αυτος για "μερικους" τσιφουτηδες χρησημοποιειται για ολες τις συνταγες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εμείς δεν μιλήσαμε έκτες διότι λύσσαξαν οι ομόνοιατες και αριστεριστές , (και προφανώς και κάποιοι βλάχο. δεξιοί) όταν ιεροσυλούν στο κέντρο της Αθηνάς σημαίες (και η νομενκλατούρα σκέπτεται μαζί με όλοι την bilderbergs της Διαμαντόπουλου) όταν αποδεδειγμένα λειτουργούν πρακτορισκή σε όλα τα χρώματα και παντού όταν λέμε παντού εννοούμε απλά παντού (είναι τυχαία η διαφθορά όχι) και όταν όλοι μα όλοι ζουν στο δικό τους παραμύθι αλήθεια η διεθνείς κοινότητα προστάτευε τους παλαιστίνιους ? διότι περί παλαιστινιακού κράτους προκύπτει να γίνουμε , απατάστε για την Θράκη για τα Γιάννενα για την Μακεδονία ? καιρός είναι να ξυπνήσετε όσοι δεν το έχουν κάνει , απατάστε για το αιγαίο απλά δεν σας ανήκει πλέων και αρχίζουμε αριστερές καραμέλες και δεξιές άσκοπες ενέργειες εναντίων ποιου? αλήθεια ο κ τσίπας ο κ Παπανδρέου κ Καραμανλής ο κ Καρατζαφέρης ο κ Μητσοτάκης η κ Παπαρήγα αν , γίνει κάτι θα σας προστατευόσουν ? όχι απλά θα πάνε στο Κάιρο η σε καμιά Γαλλία εσύ φίλε έλληνα θα τρέχεις , να προστατευτείς μαζί με τα παιδιά σου διότι δεν θα είναι καμιά κατοχή αλλά θα είναι απεμπόληση σαν της Σμύρνης κάποια ζώα αριστερά και δεξιά δεν μας πίστευαν τώρα θα μας πιστέψουν και αυτά . η ΜΙΤ το έκανε ξεκάθαρα .
    Εμείς ξέρουμε ότι θα πεθάνουμε αγωνιζόμενη δεν περιμέναμε να το πει ο Πάγκαλος ότι δίκια μας είναι η απόφαση και ότι εσείς είσαστε πόντιο Πιλάτες μια ζωή νίπτατε τας χείρας σας . και εμείς απλά σας γράφουμε διότι εμείς ξέρουμε ότι θα πεθάνουμε αγωνιζόμενη , ξέρουμε ότι επειδή θα πεθάνουμε κάποτε δεν σημαίνει ότι θα αυτοκτονήσουμε κι ολλας αυτά είναι τα λόγια παρακαταθήκης.
    Μας έχουν σκύλευση τα κόκκαλα , αλλά όχι την ψυχή αυτή δεν την δίνουμε γιατί είναι ελληνική.
    Διερωτώμαι όσο ακροδεξιός και αν είσαι θα πας να ξεθάψεις κόκαλα ? και γιατί δεν ξέθαψαν και των Μακάριο αν ήταν δαυλιά από μέσα?
    Μας έχουν ανθελληνισή με όλα τα νεοταξικα σκουπίδια και μηδενικά , κάποιοι πέραν από την ιδεολογία διότι άλλο μια αντίληψη άλλο ιδεολογία και άλλο η πραγματικότητα αυτό να ακούγετε και δεξιά και αριστερά .
    Αν δεν οργανωθείτε απλά θα σας κάψουν ζωντανούς Όχι στην Αθήνα όχι εκεί θα μείνουν μόνη τους αυτό θέλουν αυτό κάνουν ας κάνουν ότι θέλουν .Θα σε κάψουν στην Μακεδονία στην Θράκη στο αιγαίο στην Ηπειρο στη Κύπρο. Αυτή όπως βλέπετε είναι να μην σπάσουμε τα αυγά προσοχή μην κάνουμε ομελέτα μην πάρει διαστάσεις το θέμα ακόμα και τώρα ακόμα και σήμερα.
    Μια ΕΟΚΑ Γ τύπου Α όμως και όχι Β έψιλονιακη δεν θα ήταν κακή ιδέα . Ναι αρχίστε από σήμερα. Η Ναι ναικες δημοσιογράφοι είναι όλοι τους στα payroll των Τούρκων. Οργανωθείτε . Μην τρώτε Μac Donald’s . οργανωθείτε αυτή θέλουν αίμα ας γίνει να το δώσουμε τουλάχιστον σωστά.
    Αφιερωμένο στους απανταχού , πατριώτες , και αριστερά και δεξιά και στους ομογενείς ΕΛΛΗΝΕΣ.s.


    http://www.youtube.com/watch?v=Qzlzxxx1FHM&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν το χωράει ανθρώπου νους, το μέγεθος του ανουσιουργήματος.
    Όπως δεν μπορεί να χωρέσει ανθρώπου νους τον εγκλεισμό του Κολοκοτρώνη στη φυλακή και την καταδίκη του σε θάνατο από Ελληνικό Δικαστήριο.
    Τι άλλο θα ακούσουμε πλέον,τι παραπάνω έχουν να δουν τα μάτια μας, τι πρέπει να υποστούμε ακόμα;
    Πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί και ψύχραιμοι απέναντι στα γεγονότα.Οι Ιερόσυλοι έδρασαν βάση οργανωμένου σχεδίου και τα κίνητρά τους είναι "σκοτεινά".
    Ας περιμένουμε χωρίς να βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα...θέλουν δεν θέλουν κάποιοι η αλήθεια θα λάμψει γιατί "απ΄τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα Ιερά" γεννήθηκε η Λευτεριά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παιδιά ηρεμήστε.
    Έγινε μια βέβηλη πράξη και πρέπει να περιμένουμε την εξέλιξη των ερευνών.
    Για όσους εξακοντίζουν κατηγορίες στο ιστολόγιο, εμείς απλά γράφουμε τις ειδήσεις.
    Οι κυπριακές αρχές ανέκριναν τρεις ΕΠΥ και αυτό γράφουμε.
    Από τις ανακρίσεις δεν προέκυψαν στοιχεία, και αυτό γράφουμε.
    Είμαστε εδώ, για να υπηρετούμε την αλήθεια και όταν κρίνουμε ότι πρέπει να πούμε την άποψή μας για κάποιο θέμα, το κάνουμε.
    Να μην υπερβάλουμε λοιπόν και να μην τα βάζουμε με το ιστολόγιο.
    Αν θέλουμε να κάνουμε κριτική, είναι καλοδεχούμενη.
    Αρκεί να καταλαβαίνουμε και μείς ποιά είναι τα λάθη που κάνουμε.

    φιλικά

    Σάββας Καλεντερίδης

    υ.γ. Η υπόθεση της Κύπρου είναι τεράστιας σημασίας. Εκτός από την Τουρκία ενδιαφέρει την Αγγλία, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Οι δυνάμεις αυτές έχουν επηρεάσει τους Έλληνες της Κύπρου, ορισμένοι από τους οποίους μισούν ακόμα και μετά θάνατον τον Τάσσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σάββα, όλα είναι απλά.Τη δουλειά αυτή μπορεί να την κάνει με ευχέρεια μόνο επαγγελματίας "κοράκι".Είναι γνωστό ότι πολλά γραφεία κηδειών στη Λευκωσία έχουν προσλάβει Ρουμάνους σκαφτιάδες.Είναι επίσης γνωστή και η μεγάλη οικονομική επιφάνεια της συζύγου του αειμνήστου Τάσσου.
    Μάλιστα και η χρησιμοποίηση ασβέστη παραπέμπει σε "τεχνογνωσία" Γραφείου Κηδειών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Στο άκουσμα τέτοιων ειδήσεων, αισθάνεται κανείς ντροπή που είναι άνθρωπος.
    Και πώς να μη θυμηθείς αυτά που οι τούρκοι κατακτητές-εποικιστές έκαναν στα νεκροταφεία της κατεχόμενης Κύπρου, αλλά και στις Ίμβρο και Τένεδο (το ίδιο βράδυ της εισβολής στην Κύπρο).

    Βέβαια τώρα, όπως διαβάζω, τα πράγματα είναι διαφορετικά:
    Εκτός από την Τουρκία, μεγάλο "μίσος" για την Κύπρο έχουν "οι ΗΠΑ, η Αγγλία και το Ισραήλ".
    Ή είναι σπείρα Ρουμάνων που από όλους τους πλούσιους της Κύπρου, έχει το βίτσιο να επιχειρεί υψηλότατου ρίσκου- απαγωγή σορού πολιτικού ηγέτη.
    Ή είναι Έλληνες υπερ-εθνικιστές.

    Πάντως, αυτό που μας λένε είναι ότι Τούρκοι δεν είναι.
    Ή μάλλον για να είμαι πιο ακριβής, εάν είναι Τούρκοι δε θα συλληφθούν γιατί δε γίνεται τέτοια "βαρβαρότητα" να την έχει διαπράξει μουσουλμάνος...

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπορεί να το έκαναν κάποιοι για λύτρα.
    Πάντως, οι άνθρωποι της παρανομίας έχουν κριτήριο.
    Δεν θα έκαναν μια τέτοια πράξη που θα προκαλούσε τέτοιο θόρυβο.
    Δεν μπορείς να ζητήσεις και να πάρεις λύτρα με τέτοια δημοσιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σάββα μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι μπορεί να κάνει ο άνθρωπος όταν τον "πνίγουν" οικονομικά χρέη.Δυστυχώς οι Κύπριοι αδελφοί μας ζούν από τις Τράπεζες.
    Αλλά υπάρχει και μια άλλη εκδοχή.Για θυμήσου: "Όταν τον Αύγουστο του 1977 πέθανε ξαφνικά ο Μακάριος ο Σπύρος Κυπριανού ανέλαβε Προεδρεύων της Δημοκρατίας. Με τη συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων διατήρησε το αξίωμα του προέδρου μέχρι το Φεβρουάριο του 1978, οπόταν θα διεξάγονταν έτσι κι αλλιώς προεδρικές εκλογές. Το Δεκέμβριο του 1977 συνέβηκε η μυστηριώδης απαγωγή του γιου του προέδρου Κυπριανού, Αχιλλέα, ο οποίος υπηρετούσε ως αξιωματικός των ΛΟΚ. Οι πραγματικές συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η απαγωγή και η απελευθέρωση του Αχιλλέα δεν έχουν γραφτεί σε όλη τους την έκταση. Αυτό που ξέρουμε είναι το αποτέλεσμα: Η πολιτική αναβάθμιση του Σπύρου Κυπριανού, σε βαθμό που κανένας δεν αποτόλμησε να διεκδικήσει την προεδρία. Ο Σπύρος Κυπριανού εξελέγη το Φεβρουάριο του 1978 πρόεδρος χωρίς αντίπαλο."
    Μας λένε κάτι...όλα αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γυρω-Γυρω ολοι και στη μεση ο Μανωλης, η μαλλον ο ραβινος.
    Δεν προλαβαμε να ξεστομισουμε κατι για το ισραηλ τους και τζουπ να μας "δικηγορηση υπερ του αθωου κρατους" με την μεθοδο της επαγωγης.
    Ξεχασες να μας υπενθυμισης για Χιτλερ, ολοκαυτωμα, οτι ζουμε ακομα το 1939 κλπ. κλπ.
    Εχεις καμια αμφιβολια οτι το ισραηλ ειναι ΕΝΑΣ απο τους λογους που ΔΕΝ λυνεται το Κυπριακο;

    Λοιπον, ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ εσυ και οι ομοιοι σου γιατι δε υποβαλλετε τα δικαιολογητικα σας "σαν πρακτορες ξενου κρατους" στο Ελληνικο ΥΠΕΞ στο υπουργειο Εσωτερικων και στο Καταστημα Χρυσοχοϊδη για να ξερουν και κεινοι τι γουμαρια ειστε. Η ΕΥΠ σας ξερει, μην ανυσηχητε.
    Κι ακομα τωρα που 'ρχονται τα Χριστουγεννα ειναι ευκαιρια να αναπροσαρμωσετε το μισος που εχετε για καθε τι μη εβραϊκο. Για σκεφθητε το λιγακι τωρα, που αντι ν' αναβετε κερακια αναψτε το φως στο σκοταδι που υπαρχει μεσα στις καρδιες σας.

    υ.γ.
    Αντε και "Καλο Χανουκα". (Γιορτη εβραϊκη δευτερευουσας σημασιας βεβαια, που "προωθηθηκε" τον Δεκεμβρη μαζι με μια αραπικια αλλη γιορτη για αντιπερισπασμο του Χριστιανισμου και των Χριστουγεννων στην Αμερικη, απ' οτι ψιθυριζεται απ τις κακιες γλωσσες.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Να πληρωση η Φωτεινη λυτρα?
    Μαλλον δεν την ξερουν καλα.
    Δεν γονατιζει με τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ο SLAYER είπε... "δεν είμαι κομματικός, αλλά ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ αυτή η είδηση να παίζεται 5η στο κρατικό δελτίο ειδήσεων"

    απάντηση: με την ίδια λογική - για κομματικούς και μη κομματικούς - που ΚΑΝΕΝΑ ελληνικό κανάλι ΔΕΝ μετέδιδε "ΖΩΝΤΑΝΑ" την κηδεία του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμε 12 Δεκ. 14:18

    1) "Ξεχασες να μας υπενθυμισης για Χιτλερ, Ολοκαυτωμα"
    Θες σχετική υπενθύμιση; Για το ποιοί βεβηλώνουν νεκροταφεία και ξεθάβουν νεκρούς;
    Στις 6 Δεκεμβρίου του 1942, εθελοντές (;) εργάτες της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης με εντολές των Ναζί, κατέστρεψαν το εβραϊκό νεκροταφείο της πόλης
    (500.000 τάφοι)
    Έσπασαν τα μάρμαρα, άνοιξαν τους τάφους, ξέθαψαν τα οστά.
    Τα μάρμαρα πουλήθηκαν ως οικοδομικό υλικό.
    Η καταστροφή του νεκροταφείου (μέρος του οποίου ήδη είχε παραχωρήσει η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης για τις ανάγκες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου)
    έμελλε να γίνει η κοινή μοίρα των σαλονικιών Εβραίων.
    Και πάνω από τον τόπο που κάποτε αποτελούσε το Ιερό Παρελθόν της πόλης, επιλέχθηκε να χτιστεί το Μέλλον της, ένα Πανεπιστήμιο.
    Και οι Έλληνες Εβραίοι ποτέ δεν παραπονέθηκαν για αυτό. Και παραπονείσαι εσύ;;;

    2) Η Γιορτή των Φώτων, Χανουκά, δεν αναφέρεται στην Εβραϊκή Βίβλο (το 1 και 2 βιβλία των Μακκαβαίων, δεν περιλαμβάνονται).
    Αυτό δεν την καθιστά "δευτερευούσης"...
    Επίσης, δύσκολο να "προωθήθηκε για αντιπερισπασμό των Χριστουγέννων", διότι γιορτάστηκε για πρώτη φορά στα 165 χρόνια πριν τη γέννηση του Ιησού.
    Πού; Στην Ιουδαία.
    Εξάλλου είναι μια γιορτή που ένα από τα κύρια νοήματά της είναι η αντίσταση στην αφομοίωση.
    Αυτό που είναι αλήθεια, είναι ότι με τον Σιωνισμό απέκτησε μια νέα διάσταση: Εβραίοι μαχητές στάθηκαν ξανά να πολεμήσουν στο ίδιο χώμα, στην ίδια Γη. Ο αγώνας για την εθνική ανεξαρτησία έγινε σύνδεση, διάλογος με το Παρελθόν και ζώσα Ιστορία.

    3) Επιτέλους κάνε κάτι για τη χουντική νοοτροπία σου! Είναι δυνατό να ισχυρίζεσαι ότι η ΕΥΠ ασχολείται με αθλιότητες, όπως εσωτερικές παράνομες παρακολουθήσεις;;;
    Πως τολμάς να λες ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδας δεν είναι παρά ένας αξιοθρήνητος μηχανισμός που η μοναδική του επιχειρησιακή ικανότητα είναι οι παρακολουθήσεις-παγιδεύσεις Ελλήνων;;;
    Και αυτό σε κάνει εσένα "καλό" Έλληνα;
    Η παιδεία μου δε μου επιτρέπει να γίνω προσβλητική, οπότε δε συνεχίζω: Μόνο ξανασκέψου τί έγραψες

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πισω στην Ισπανια ανθελληνες "προβοκατορες". Απο κει που ηρθατε. Ξαφνικα μου γινατε και Θεσσαλονικιοι.
    Για την Κυπρο δεν μας ειπες τιποτα. Το ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ το Κυπριακο, μιας και λυνετε και δενετε στην Αγγλια. (Και στο Αμερικα ΒΕΒΑΙΩΣ- ΒΕΒΑΙΩΣ).

    Xalia, μεγαλα Xalia εχεις "Μανωλη".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Galia,Ζαφείρι,Μίνωα και ανώνυμε 12 Δεκεμβρίου 2009 6:18 μ.μ. που τη βρίσκετε αυτή την όρεξη ρε παιδιά;Από τη μια μεριά οι "ευγενικοί" και διαβιούντες εις ανώτερα "πνευματικά" επίπεδα και από την άλλη οι "δογματικοί" και "αγροίκοι".
    Κυρίες μου και Κύριοι, μήπως είστε το ίδιο πρόσωπo;
    Επειδή σας βαρεθήκαμε,δεν αλλάζετε και λίγο ρόλους του "καλού" και "κακού";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ρε Σαγιαν, μασαει η κατσικα ταραμα;
    Πισω στην Ισπανια σου λεω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος, 12 Δεκ, 8:37

    "από τη μια μεριά οι "ευγενικοί" και διαβιούντες εις ανώτερα "πνευματικά" επίπεδα και από την άλλη οι "δογματικοί" και οι "αγροίκοι"

    Αγαπητέ, εγώ θυμήθηκα τις καταστροφές των νεκροταφείων στην κατεχόμενη Κύπρο και στην Ίμβρο (την ίδια νύχτα της τουρκικής εισβολής). Και μίλησα όχι για τουρκο-κύπριους, αλλά για τους τούρκους έποικους. Είπα, μήπως, ψέματα;
    Και έχεις εν μέρει δίκιο, καταλαβαίνω ότι ακούγεται υπερβολικό
    να έχω Μνήμη, σε μια χώρα που δε θυμάται τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου.
    Και παραδέχομαι ότι ίσως, έθιξα κάποιους (όπως τον φίλο που με έβρισε) επειδή είπα "Ίμβρος" και όχι "Gökçeada".
    Και ως εκ τούτου, μερικώς δικαιολογημένος ο χαρακτηρισμός σου: "δογματική".
    Αλλά σκέψου ότι δεν εγκληματώ με το να είμαι τόσο "δογματική" και να θυμάμαι την Ίμβρο.
    Και ναι! αρνούμαι να ξεχάσω, αλλά δε σε απεκάλεσα εγώ "αγροίκο".
    Και όταν βρεις μια λέξη δική μου έξω από τα όρια της ευγένειας, της ευπρέπειας και του πολιτισμού, τότε θα μπορείς να με χαρακτηρίσεις. Μέχρι τότε, εσύ ο ανώτερος (φυλετικά;) "ευγενής" (φυλετικά;) να κρατήσεις τους χαρακτηρισμούς για τον εαυτό σου. Γιατί εσύ με χρειάζεσαι πιο πολύ από ό,τι σε χρειάζομαι εγώ: Αν δεν υπήρχα εγώ η "κατώτερη", δε θα ήσουν εσύ ο "ανώτερος".
    Διότι οι χαρακτηρισμοί δεν είναι επιχειρήματα. Και αυτό τουλάχιστον, θα άξιζε να το Θυμάσαι, σε αυτόν τον τόπο που γεννήθηκε, έζησε και ήπιε το κώνειο ο Σωκράτης.

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ρε Σαγιαν, μασαει η κατσικα ταραμα;
    Πισω στην Ισπανια σου λεω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμε 13 Δεκεμβρίου 2009 1:43 μ.μ.
    "Κατσίκα...κατσίκα...γλυκιά μου "πιστιρίκα" πάρε τον ταραμά σου (Galia) και...ξεκουμπιστείτε από δώ."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμε, 12/13, 15:00

    "και...ξεκουμπιστείτε από δώ"

    Από πού; Και αν όχι, τί θα κάνεις; θα μας στείλεις στην Κένυα;
    (κατά την προσφιλή ελληνική τακτική)

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.