11/12/09

Υποταγή κάθε Βουλής στην ΕΕ!



Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Ενώ η Ελλάδα συγκλονίζεται από την απίστευτης έκτασης και εμφανώς συντονισμένη εκστρατεία των ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης κατά της χώρας μας, αυτή τη φορά υπό γαλλογερμανική ηγεμονία, μια όντως βαρυσήμαντη τοποθέτηση της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ στη σύνοδο των δεξιών ευρωπαϊκών κομμάτων που έγινε στη Βόννη, δίνει το κλειδί ερμηνείας των γεγονότων

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θεμελιώδεις μακροοικονομικοί δείκτες της Ελλάδας πάσχουν σοβαρά. Η ομιλία της Μέρκελ όμως αποδεικνύει ότι αυτό το υπερβολικά νοσηρό ενδιαφέρον των Ευρωπαίων για την ελληνική οικονομία οφείλεται όχι μόνο στα προβλήματά της, αλλά και στο γεγονός ότι έχουν ταυτόχρονα μετατρέψει τη χώρα μας σε «πειραματόζωο» πανευρωπαϊκής σημασίας. Η ομιλία της Μέρκελ ήταν αποκαλυπτική ως προς τους επιδιωκόμενους στόχους, που δεν έχουν να κάνουν μόνο ή κυρίως με την Ελλάδα, αλλά με όλες τις χώρες - μέλη της ΕΕ και τις αντιστάσεις των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων να αποδεχθούν να σηκώνουν τα βάρη της κρίσης.

«Αν για παράδειγμα υπάρχουν προβλήματα με το Σύμφωνο Σταθερότητας σε μια χώρα και μπορούν να λυθούν μόνο μέσω της προώθησης κοινωνικών μεταρρυθμίσεων σε αυτή τη χώρα, τότε φυσικά εγείρεται το ερώτημα τι επιρροή έχει η ΕΕ επί των εθνικών κοινοβουλίων ώστε να φροντίσει να μη σταματήσει η Ευρώπη» είπε η Γερμανίδα καγκελάριος, η οποία είχε προηγουμένως μιλήσει για «κοινή ευθύνη».
Σε απλά Ελληνικά, δηλαδή, η Μέρκελ έθεσε το θέμα πώς θα καμφθεί η αντίσταση των εθνικών κοινοβουλίων στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις αποδόμησης, κατεδάφισης ή κατάλυσης του κράτους πρόνοιας που θα επιχειρηθεί μέσω της ΕΕ!

«Αυτό θα είναι πολύ δύσκολο έργο, γιατί φυσικά τα εθνικά κοινοβούλια δεν επιθυμούν να τους υπαγορεύεται τι να κάνουν. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τέτοια προβλήματα τα επόμενα λίγα χρόνια», πρόσθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος χωρίς περιστροφές.
Το νόημα είναι σαφές: ο περιορισμός ακόμη περισσότερο της εθνικής κυριαρχίας των κρατών μέσω της καθυπόταξης των εθνικών κοινοβουλίων, ώστε αυτά να μην εκφράζουν, σε όποιο βαθμό το κάνουν, τις λαϊκές αντιστάσεις σε ακραίες πολιτικές επιλογές της ΕΕ τύπου δραστική μείωση των συντάξεων, μείωση μισθών, απελευθέρωση απολύσεων κ.λπ. με παράλληλη όμως διατήρηση του μπόνους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στα στελέχη του χρηματοπιστωτικού συστήματος και στα παράσιτά του, που από κοινού βύθισαν την παγκόσμια οικονομία στη βαθύτερη κρίση της ιστορίας της.

Στην περίπτωση της Ελλάδας είναι φανερό ότι αυτή η «επίθεση οικονομικής τρομοκρατίας» που έχει εξαπολυθεί από την ΕΕ εναντίον της χώρας μας αποσκοπεί συν τοις άλλοις και στον πειθαναγκασμό του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να εγκαταλείψει όλες τις υποσχέσεις του για μια υποτυπωδώς σοσιαλδημοκρατική πολιτική και να προχωρήσει σε μέτρα εξοντωτικής λιτότητας με κύριο στόχο τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες και τους μικρομεσαίους.

Το «Διευθυντήριο» της ΕΕ δεν έχει συγχωρήσει το ΠΑΣΟΚ για το γεγονός ότι ανέβηκε στην εξουσία με σοσιαλδημοκρατικό και όχι ακραίο νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα, συντρίβοντας με δέκα εκατοστιαίες μονάδες τη ΝΔ με τις γελοίες αντιλαϊκές εξαγγελίες του Κ. Καραμανλή, ο οποίος μετά από πεντέμισι χρόνια καταβαράθρωσης, όπως αποδείχθηκε, της οικονομίας, αποφάσισε να υποδυθεί τον «ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού» και φυσικά έριξε στα Τάρταρα τη ΝΔ.

Την εθνική μας κυριαρχία, λοιπόν, δεν την απειλεί μόνο το δημοσιονομικό πρόβλημα, όπως είπε ο Γ. Παπανδρέου, αλλά πρώτα και κύρια η ΕΕ - και μάλιστα άμεσα!

ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΡΙΟ
Μισεί κάθε ιδέα «σοσιαλιστική»

Ο ηγετικός πυρήνας της ΕΕ μισεί βαθιά κάθε ιδέα μιας κοινωνικά πιο δίκαιης πολιτικής. Η ελληνική κυβέρνηση έγινε πρόσθετος στόχος τους και εξαιτίας του γεγονότος ότι ο Γ. Παπανδρέου εξήγγειλε μια πολιτική στην οικονομία που εμπεριείχε και κάποια ψήγματα μέτρων υπέρ των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, έστω με τη μορφή «φιλανθρωπίας», όπως τον κατηγόρησε η Αριστερά.

Ούτε αυτά όμως τα ανέχεται η ΕΕ! Επιπλέον, καθώς ο Γ. Παπανδρέου είναι και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία για την ευρωδεξιά να τον ταπεινώσει, υποχρεώνοντάς τον να ακολουθήσει μια επαίσχυντη πολιτική νεοφιλελεύθερης λιτότητας, όπως του υπαγορεύουν.

23 σχόλια:

  1. "Οι Ξένοι θέλουν το κακό μας"
    Με τέτοια φτάσαμε εδώ που είμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα ,
    Το πρόβλημα για την ΕΕ δεν νόμιζω ότι είναι επειδή δεν μας συγχώρεσε γιατί εκλέχθηκε και με πόση διαφορά από την ΝΔ το ΠΑΣΟΚ .
    Σε κανέναν δεν του αρέσει να τον κοροιδεύουν για να παίρνουν λεφτά και μετά να του λένε ''περάστε αύριο για να πληρωθείτε'' και τα δανεικά είναι και αγύριστα.
    Το χειρότερο που μπορεί να χάσει κάποιος είναι την αξιοπιστία του και εμείς ως λαός γενικότερα έχουμε το σύνδρομο της ''λαμογιάς''.
    Βέβαια πιστεύω ότι στην παρούσα φάση μάλλον το πρόβλημα είναι λόγω των εθνίκών κορακιών που υπάρχουν εντός και εκτός Ελλάδος και τα οποία εποφθαλμιούν και παράλληλα υποσκάπτουν θέματα όπως Θράκη Αιγαίο Κύπρος και Σκόπια.
    Δεδομένης και της δήλωσης που έκανε ο κατα τα άλλο ηθικότατος κος Σόρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ....πρέπει να ασκηθεί πίεση στην Ελλάδα για να τακτοποιήσει τα του οίκου της, αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν θα επιτραπεί στην Ελλάδα να χρεοκοπήσει...
    Μάλλον μας παίζουν σαν την γάτα με το ποντίκι.Δώστε για να ηρεμίσουμε, κόψτε τις μαγγιές μήπως και δείτε μακροπρόθεσμα φως στο τούνελ.

    Δεν είναι τυχαίο , νομίζω, που ακόμα και στο χείλος του γκρεμού μας υποστηρίζουν είτε έμμεσα είτε άμεσα κράτη που δεν πολυ θέλουν την ΤΟυρκία σαν μέλος της ΕΕ καθώς επίσης δεν είναι και τυχαίο ότι μας πολεμάνε κράτη τα οποία την θέλουν.
    Δεν μπορεί ο κος. price water house όπως λές εγώ να ΄μιλάει έτσι για την Ελλάδα όταν είναι από τα γνωστά golden boys τα οποία βοήθησαν σε αυτή την παγκόσμια κρίση (γνωστός κερδοσκόπος μαζί με τους lyman bros).

    Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα οικονομικό όχι αλλά να μη μιλάνε οι διεφθαρμένοι απο κούνια για διαφθορά είπαμε κάνουμε τους χαζούς δεν τρώμε νυχθιμερόν κουτόχορτο.

    Αν πάλι ο κος Παπανδρέου θέλει να κάνει τομές για να βοηθήσει την οικονομία ας ξεκινήσει από την περικοπή των μισθών των βουλευτών κατα 50% μαζί μετα επιδόματα , ας κόψει τους εξαψήφιους ετήσιους μισθούς των γ.γ. και διευθυντών τα επιδόματα συμβουλιών και πολλά πολλά άλλα και μετά να τους δώσουμε όχι το 45% των εισοδημάτων μας το 55% που λέει ο λόγος αλλά να ξεκινήσει από εκεί που η μπόχα έχει φτάσει μέχρι τα σύνορα και μετά να μπει στα υπόγεια που ζούμε εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπάαα,ο γιωργάκης δικός τους είναι, των αγγλοαμερικάνων εννοώ. Τα περί σοσιαλδημοκρατικίστικης παρανυχίδας δε στέκουν. Αποδίδονται στο ότι ο Δελαστίκ οφείλει να υπηρετήσει τη γραμμη της φυλλάδας του νταβά εργολάβου. Ο γιωργάκης εκπέμπει κοινό γυφτοπασόκικο μπαρμπούτσαλο που αδυνατεί να αποκρύψει το ξέσαλο αυταρχιλίκι του ρόλου και της φαμίλιας του. Απλώς τώρα διανθίζεται με ξεκούδουνες επικλήσεις στην "πράσινη ανάπτυξη" και στην "ανάγκη για παγκόσμια κυβέρνηση", ή πετά και καμμιά "πατρίδα" για να θολώσει τα νερά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ἀντιστέκεται τό giorgaki στήν ΕΕ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΕΕ καταστρέφει την Ελλάδα!

    Η Ορθόδοξη Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με την ΕΕ και τα σκυλιά της Δύσης και του Ισλάμ!

    Οι Ορθόδοξοι πρέπει να ενωθούμε!

    http://www.viddler.com/explore/East/videos/1/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. East πηγαινε για υπνο σε καμια γιδοσπηλια της ανατολης και μη μας πρηζεις τα ουμπαλα. Για τα χαλια της Ελλαδας φταινε η βυζαντινη διαφθορα και γραφειοκρατια. Εχεις δει μπανανια λουθηρανικη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για την Ευρωπαική Ενωση δεν υπάρχουν κυβερνήσεις Μέλη αλλά Χώρες Μέλη αυτό δυστυχώς πολλοί έντεχνα το αποσιωπούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Οι ορθόδοξοι πρέπει να ενωθούμε", "η ΕΕ θέλει το κακό μας"...κλπ κλπ.
    Μια ζωή κλαιγόμαστε για το πως στο εξωτερικό τα κράτη λειτουργούν σωστά - ή εν πάσει περιπτώσει- πιο σωστά απ'ό,τι στο Ελλαδιστάν , κλαιγόμαστε ότι οι έλληνες στο εξωτερικό προκόβουν ενώ εδώ για να κάνεις ένα μπακάλικο πρέπει πρώτα να περάσεις απο τη Σκύλα και τη Χάριβδη αλλά μόλις μας βάλουν χέρι οι ξένοι και μας πούνε "σοβαρευτείτε" τρελαινόμαστε με την δήθεν ανθελληνική εκστρατεία των ξένων. Οι κερδοσκόποι καμουν τη δουλειά τους βεβαίως, εμείς τθα την κάνουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα χριστιανόπουλα θα πάμε με χαρά
    να βρούμε μήνυμα που φέρνει τη χαρά.
    Τίποτε στον κόσμο δεν μας σκιάζει,
    ούτ' η μπόρα ούτε το χαλάζι,
    έχομε κοντά μας τον Χριστό,
    σύντροφο, πατέρα, φίλο κι αδελφό!

    Εμπρός παιδιά, τραβάμε με χαρά!

    ____________________________


    Τι μου θύμησες, ρε East! Παλιά χρόνια του κατηχητικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η Ελλάδα είχε 30 χρόνια και 100 δις ευρώ στη διάθεση της. Και τι πέτυχε; Έφτασε στα όρια της χρεοκοπίας. Αυτό δεν μοιάζει να γίνεται ακόμη αντιληπτό από τους κατοίκους της. Ζώντας αποκομμένοι στα σύνορα της χώρας, προτιμούν οι περισσότεροι να αναζητούν απαντήσεις μέσα από θεωρίες συνομωσίας, αντί να αντιληφθούν την οικτρή πραγματικότητα στην οποία έχουν περιέλθει με αποκλειστική τους ευθύνη.

    Και η μνήμη των Ελλήνων φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ισχνής. Δεν θυμούνται πχ. πως στο διάστημα από το 1999 μέχρι και το 2004 η διεθνής εικόνα της χώρας ήταν εντυπωσιακά θετική. Παρόλο που και τότε πολλοί θεωρούσαν παράτολμη την ιδέα της εισόδου της στο κοινό νόμισμα, έλαβε το χρίσμα. Δεν θυμούνται επίσης πως μετά το εθνικό έγκλημα της πρωτοφανούς και επιπόλαιας «Απογραφής» της ΝΔ, η Ελλάδα και πάλι έλαβε περίοδο χάριτος, ώστε να «στρώσει» την οικονομία της. Αντ’ αυτού όμως η ΝΔ απλά επαύξησε το δημόσιο χρέος κατά επιπλέον 100 δισ. Ευρώ.

    Και τώρα, 5,5 χρόνια αργότερα, και εν μέσω παγκόσμιας κρίσης, ο πολυετής εκνευρισμός των χρηματοδοτούντων χωρών έχει πλέον ξεχειλίσει. Και με το δίκαιο τους.

    Εάν η Ελλάδα δεν θέλει να «υποταγεί», όπως γράφει ο κος Δελαστίκ, μπορεί να το πράξη με μια απλή κίνηση. Να αποχωρήσει από το Ευρώ!

    Και εν πάση περίπτωση εθνική κυριαρχία χωρίς εύρωστη οικονομία αλλά με δανεικά δεν λογίζεται…

    Καλή σας μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δέν ξέρω άν τό διευθυντήριο μισεί κάθε τί σοσιαλιστικό, όταν ό λόρδος Chistopher Monckton, πού ήτανε ύπουργός της Θάτσερ καταγγέλει ότι έτοιμάζουν παγκόσμια κομουνιστική κυβέρνηση μέσω τής συνόδου στήν Κοπενγχάγη, γιά τήν κλιματική άλλαγή.
    Από αύτή τή σύνοδο θά προκύψει παγκόσμια κυβέρνηση καί παγκόσμιος φόρος γιά τή λεγόμενη κλιματική άλλαγή, πού είναι κλιματική άπάτη, όπως καταγγέλει ό λόρδος. Δείτε τό βιντεάκι στό γιουτούμπ γράφοντας τό όνομα τού λόρδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κυρίαρχο συστατικό κάθε ανεξάρτητου κράτους και έθνους είναι η δυνατότητά του να ελέγχει τους φυσικούς κύκλους της οικονομίας. Και τα "χρήματα" του Εθνικού Νομισματοκοπείου.
    Χωρίς αυτήν την δυνατότητα, η κυριαρχία του κράτους, καθώς και η ανεξαρτησία του, απλά δεν υφίστανται. Καθώς πολλά από τα Ευρωπαϊκά κράτη προσχωρούσαν στην ευρωζώνη, και πριν το μελάνι της υπογραφής τους στεγνώσει, αυτομάτως απώλεσαν την κυριαρχία τους, και η ανεξαρτησία τους παρεδόθη "χωρίς να πέσει ούτε μία σφαίρα", χωρίς αντίλογο και διάλογο, αμαχητί, στο κλαμπ.
    Το κλαμπ των παγκόσμιων τοκογλύφων και νεοταξιτών που με χαρά τρίβουν τα χέρια τους βλέποντας την Αμερική, τις Ηνωμένες Ευρωπαϊκές Πολιτείες και τους άλλους υπόδουλούς τους στον πλανήτη γονυπετείς να καίγονται όμορφα τρομοκρατημένοι στις αδηφάγες φλόγες της μεθοδικά κατασκευασμένης "κρίσης" και της συνεπαγόμενης γεωστρατηγικής αποσταθεροποίησης.
    Τα όμορφα χωριά, όμορφα καίγονται γαρ.
    Κορόιδα κι εμείς, "γιορτάσαμε" επι πρωθυπουργίας του αλήστου μνήμης κ. Σημίτη την αρον-αρον ένταξή μας με πομπώδεις τελετές σε αρχαιοελληνικό ντεκόρ για να συνάδει φολκλορικά σύσσωμο το ιστορικό Ελληνικό Έθνος στην άνευ όρων παράδοσή του στο κλαμπ. Διανθισμένη απο την εποχή και την ακρογωνιαία σκέψη περί άμυνας του τελευταίου "εθνάρχη", η τελετή και ο "μονόδρομος λόγω της δήθεν προστασίας των εθνικών συμφερόντων μας" , δημιούργησαν ένα ολιγόχρονο αίσθημα επίπλαστης εθνικής ασφάλειας και την ψευδή ελπίδα επίλυσης των εθνικών θεμάτων μέσα απο την "προστασία του ευρώ και των θεσμικών οργάνων των συμπολιτών Ευρωπαίων".
    Καθώς όμως σε κανένα από τα λιμνάζοντα καρκινικά εθνικά θέματα της Ελλάδας οι "συμπολίτες" μας δεν έλαβαν την προσήκουσα και αρμόζουσα θέση "συμπολιτών"(συνεχής στρατιωτική κατοχή της Κύπρου, έποικοι, Αιγαίο και "αμφισβητούμενες" ζώνες πλουτοπαραγωγικών πόρων του υπεδάφους, Νεοτουρκικός εθνικισμός και επεκτατισμός στην Θράκη και Αλβανία (λιμενικές διευκολύνσεις για τον τουρκικό στόλο κ.α. ), η Ευρωπαϊκή συμπολιτεία έχει πλέον αποδείξει οτι ουδόλως ενδιαφέρεται για την προστασία της Ελλάδας.
    Αρα, η Ευρωπαϊκή συμπολιτεία νοσεί βαρύτατα με "εδάφη της" να τελούν υπό αδιαπραγμάτευτη Τουρκική στρατιωτική κατοχή και δεν εξυπηρετεί σε τελική ανάλυση των μακροχρονίων αποτελεσμάτων της συμμετοχής μας τα εθνικά μας θέματα. Τουναντίον. Μας αποκοίμισαν και εξαγόρασαν με μιά χούφτα ευρώ την εθνική μας συνείδηση μέσα στους καπνούς ενός τοξικού νέφους μιάς επίπλαστης καταναλωτικής αλλά εντόκου ευφορίας. Ευφορίας που τέλειωσε μετά τις κραυγές των κ.κ. Γιούνκερ, Τρυσέ και Αλμούνια λίγες μέρες πριν με το περίφημο game over. Game over λοιπόν. Φευ, για όλη την συμπολιτεία...Το ευρώ είναι δομικά το αδελφό νόμισμα του δολαρίου. Εχοντας το κλάμπ ηδη δρομολογήσει την καταστροφή του δολαρίου που βιώνουμε, είναι δεδομένο οτι και το ευρώ θα οδηγηθεί στο εκτελεστικό απόσπασμα οσονούπω, καθώς τα τοξικά υλικά στήριξης που αποσαθρώνουν ραγδαία το δολάριο βρίσκονται στοιβαγμένα δίκην δυναμίτιδος και στα θησαυροφυλάκια της ευρωζώνης εν αφθονία. Το μόνο που χρειάζεται το ευρώ για να αναφλεγεί είναι καναδυό φούσκες τύπου Ντουμπάι που ήδη δρομολογούνται ειδικά στην "πρώην Ανατολική Γερμανία και τις χώρες της πρώην Ανατολικής Ευρώπης". Η δημοσιευμένη εμιρατιανή ζημιά των τραπεζών της ευρωζώνης κι όχι μόνον, αποτυπώνεται στον πίνακα που ακολουθεί
    Creditors:
    Of United Arab Emirates (By Origin via Credit Suisse citing Bank for International Settlements):
    United Kingdom: $50.2 δις
    France: $11.3 δις
    Germany: $10.6 δις
    United States: $10.6 δις
    Japan: $ 9.0 δις
    Switzerland: $ 4.6 δις
    Netherlands: $ 4.5 δις
    Of United Arab Emirates (By Entity via Credit Suisse, citing Emirates Bank Association):
    HSBC Bank Middle East Limited: $17.0 δις
    Standard Chartered Bank: $ 7.8 δις
    Barlays Bank Plc: $ 3.6 δις
    ABN-Amro (RBS): $ 2.1 δις
    Arab Bank Plc: $ 2.1 δις
    Citibank: $ 9.9 δις (τα 8 δις απο bailout funds!!!)
    Bank of Baroda: $ 1.8 δις
    Bank Saderat Iran: $ 1.7 δις
    BNP Parabas: $ 1.7 δις
    Lloyds: $ 1.6 δις
    Η αδημοσίευτη ζημιά είναι ακόμα αδημοσίευτη, και μάλλον θα ακουμπάει και τις δικές μας ακτές...
    συνεχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ "ΠΟΛΕΜΟ"..
    ΓΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΒΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑΑΑ...
    http://www.oodegr.com/oode/orthod/oros_epiviwsis1.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΠ.ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Το κύριο θέμα που θίγει ο συνάδελφος δεν είναι η ερμηνεία του για τη στάση της ΕΕ απέναντι στον κ. Παπανδρέου και κρίμα που αυτό σχολιάζουν οι αναγνώστες. Το κύριο έιναι ο θέση της Μέρκελ και η σχετική ερμηνεία του κ.Δελαστίκ, όπως προκύπτει από τα λεγόμενά της. Αν είναι έτσι, ελάχιστη σημασία έχει αν στην Ελλάδα είναι σοσιαλιστική (με ή χωρίς εισαγωγικά)κυβέρνηση-στην Ιρλανδία ΄δεν είναι. Προσωπικά δεν παραγνωρίζω διόλου την ερμηνεία του κ. Δελαστίκ (αν και δίνω διαφορετική ερμηνεία σε κείμενό μου σε άλλη ανάρτηση του ιστολογίου)προσθέτωντας ότι αν είναι έτσι τότε η ΕΕ βρίσκεται σε μαύρα χάλια οικονομικώς και δεν το έχουμε πάρει είδηση ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συγχαρητήρια στους αδελφούς East, Ευάγγελο, και ΟΟΔΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτο το blog εχει γεμισει σχιζοφρενεις ορθοδοξους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "Αυτο το blog εχει γεμισει σχιζοφρενεις ορθοδοξους..."

    Περαστικά σου. Πες μας και σε ποια Μασωνική στοά ανήκεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Περαστικα σου εσενα, βαρεθηκα να απαντω σ' αυτη την ερωτηση, οποιος δεν ειναι ορθοδοξος ειναι μασονος, οποιος δεν ειναι κομμουνιστης ειναι φασιστας. Εγω λοιπον ειμαι λουθηρανος Ρομα, και λιγα λογια για τους λουθηρανους Ρομα, γιατι θα δωσω το IP σου στον Δημητρα, και μετα την εβαψες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ 11 Δεκεμβρίου 2009 9:19 μ.μ.

    Δηλαδης ρε δικε μας εισαι Γιούφτος.
    Ή μηπως δεν το ηξερες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ιδιο συνδικατο!
    Το υτρι το ειδαμε αδερφια την Σαϋλοκ-φακα δεν ειδαμε.
    Προσεξατε που απο "Κοινοτητα" μετατραπη ολως σιωπιλως σε "Ενωση";
    Χρυσες δουλειες θα κανουν ο Δημητρας και ορισμενοι αλλοι επι τω πλειστον σπαγγοραμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αν έχει μια ελπίδα ο τόπος αυτός, είναι η προοπτική οικονομικής και πολιτικής ολοκλήρωσης της ΕΕ. Είναι ο μόνος τρόπος να ξεφύγομε από τον εναγκαλισμό των δύο τρωκτικών του Ελληνισμού, της αριστεράς και της ορθοδοξίας. Μέσα σε μία ολοκληρωμένη ΕΕ ο ελληνισμός μπορεί να ξεδιπλώσει την δυναμική του, να ξαναγίνει φιλόσοφος και να ξαναφτιάξει παρθενωνες. Αντίθετα αν αποτύχει η ΕΕ, τότε αυτό που μας περιμένει είναι η διαιώνιση της υποτέλειας στην δύση (στην καλή περιπτωση), ή ο ξαναεκτουρκισμός μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. "Μέσα σε μία ολοκληρωμένη ΕΕ ο ελληνισμός μπορεί να ξεδιπλώσει την δυναμική του, να ξαναγίνει φιλόσοφος και να ξαναφτιάξει παρθενωνες"

    Α χα χα χα!

    καλό αυτό!

    Το καλύτερο!

    Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

    Όταν ξυπνήσεις από το όνειρο, και δεις την πραγματικότητα πόσο μας μισούν οι φίλοι σου οι Δυτικοί, ενημέρωσέ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.