11/12/09

Εκλεψαν το λείψανο του Τάσσου Παπαδόπουλου!

Λευκωσία: Μια μακάβρια υπόθεση διερευνά από την Παρασκευή το πρωί η Αστυνομία. Άγνωστοι, σύλησαν τον τάφο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου στο κοιμητήριο Δευτεράς και πήραν μέσα από το φέρετρο τη σορό του.

Άγνωστοι σύλησαν τον τάφο του πρώην προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου

Στο νεκροταφείο Δευτεράς βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη με επικεφαλής τον Βοηθό Αρχηγό Επιχειρήσεων και τον Αστυνομικό Διευθυντή Λευκωσίας. Ήδη έρευνες άρχισαν προς διάφορες κατευθύνσεις από μέλη του ΤΑΕ Αρχηγείου και του ΤΑΕ Λευκωσίας. Στο χώρο βρέθηκε και ο Αρχηγός Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου.

Το πρωτοφανές γεγονός συνέβη χθες βράδυ και η γνωστοποίηση του προκάλεσε σοκ ανά το παγκύπριο. Σοκαρισμένη είναι και η οικογένεια του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας που έσπευσε στο νεκροταφείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Αστυνομία ενημερώθηκε τηλεφωνικά από πολίτη για το μακάβριο αυτό γεγονός.

Ως εγκληματική, βανδαλιστική πράξη ιεροσυλίας χαρακτήρισε το γεγονός ο πρώην στενός συνεργάτης του αείμνηστου Τ.Παπαδόπουλου, Χρύσης Παντελίδης.

«Εγκληματίες, ιερόσυλοι άνοιξαν τον τάφο του Προέδρου και αφαίρεσαν τη σορό», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Παντελίδης.

Ο κ. Παντελίδης ανέφερε πως το άδειο φέρετρο εντόπισε γύρω στις 8 το πρωί, πρώην μέλος από την φρουρά του Τάσσου Παπαδόπουλου που πήγαινε κάθε πρωί στο κοιμητήριο για να ανάψει το καντήλι στον τάφο του.

Αύριο είναι το πρώτο ετήσιο μνημόσυνο του Τάσσου Παπαδόπουλου.ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ένα χρόνο μετά τον θάνατο του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, κι ενώ το Σάββατο θα τελεσθεί το πρώτο ετήσιο μνημόσυνό του, άγνωστοι, στη διάρκεια της νύχτας άνοιξαν τον τάφο του και έκλεψαν το φέρετρο με το λείψανό του.

Όπως μετέδωσε το πρωί της Παρασκευής σε έκτακτη είδησή του το ΡΙΚ, στο κοιμητήριο βρίσκονται όλα τα μέλη της οικογένειας του Τάσσου Παπαδόπουλου, καθώς και ο βοηθός αρχηγός της Αστυνομίας Αντρέας Ιατρόπουλος και ο αστυνομικός διευθυντής Λευκωσίας Κύπρος Μιχαηλίδης.

Επίσης βρίσκονται εκεί μέλη της εγκληματολογικής υπηρεσίας και διεξάγουν έρευνες.
Την πληροφορία για το μακάβριο αυτό γεγονός έδωσε στην αστυνομία πολίτης που αντιλήφθηκε ότι ο τάφος είχε ανοιχθεί.ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Μακάβρια και απίστευτη εγκληματική πράξη -Εκλεψαν τη σωρό του Τάσσου Παπαδόπουλου!

Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο κοιμητήριο Λακατάμειας.Μακάβρια και απίστευτη είναι η είδηση που ακολουθεί. Κλάπηκε από το κοιμητήριο Λακατάμειας η σωρός του αείμνηστου τέως προέδρου της Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου.Βέβηλοι έσκαψαν τον τάφο, έβγαλαν το φέρετρο και αφαίρεσαν την σωρό, μία μόλις μέρα πριν από το ετήσιο μνημόσυνό του.

Ισχυρή αστυνομιμκή δύναμη βρίσκεται στο κοιμητήριο Λακατάμειας και διερευνά την υπόθεση, που έχει συνταράξει την κοινή γνώμη.

Τον συλημένο τάφο του Τάσσου Παπαδόπουλου επισκέφθηκαν η σύζυγός του Φωτεινή και τα παιδιά του. Αποχώρησαν χωρίς να προβούν σε οποιαδήποτε δήλωση.
iKypros

30 σχόλια:

  1. ?????????? Γ Ι Α Τ Ι ????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν δεν πρόκειται για την πράξη κάποιου παρανοϊκού, τότε αποδεικνύεται ότι η παρακαταθήκη του Τάσσου ενοχλεί κάποιους ακόμα και μετά τον θάνατό του... Εύχομαι να ισχύει το πρώτο ενδεχόμενο... Τη συμπαράστασή μου στην οικογένειά του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορεί να είναι "κατόρθωμα" της ΜΙΤ στο πλαίσιο ψυχολογικού πολέμου με εξελίξεις προ των θυρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν εκλάπη. Αναστήθηκε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανωνυμε 12.19 ολα τα λεφτα:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οργανωμένο το σχέδιο κλοπής των λειψάνων του Τ. Παπαδόπουλου

    - Σήκωσαν τη γρανιτένια πλάκα
    - 'Εριξαν ασβέστη για να κρύψουν τα ίχνη τους
    - Τουλάχιστον 6 οι δράστες
    - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

    Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt.gr στην μακάβρια αυτή πράξη συμμετείχαν τουλάχιστον 6 άτομα αφού ο τάφος δεν είχε καταστραφεί αλλά ανοιχθεί κανονικά.
    Μάλιστα οι βέβηλοι κάλυψαν τα ίχνη τους ρίχνοντας παντού ασβέστη. 'Ετσι οι αρχές αποκλείουν το ενδεχόμενο να έγινε από κάποιον ψυχικά διαταραγμένο.

    Σε λίγο αναμένεται ανακοίνωση από την οικογένεια του Τάσσου Παπαδόπουλου όπου μεταξύ άλλων θα αναφέρεται οτι "όπου κι αν βρίσκεται η σορός του τέως Προέδρου, η φωνή του θα συνεχίσει να ακούγεται."

    'Ολα έγιναν τη νύχτα. Αγνωστοι άνοιξαν τον τάφο του Τάσσου Παπαδόπουλου στο νεκροταφείο της ιδιαίτερης πατρίδας του της Δευτεράς, και έκλεψαν το λείψανό του.
    Την πληροφορία για το μακάβριο αυτό γεγονός έδωσε στην αστυνομία γείτονας που αντιλήφθηκε ότι ο τάφος είχε ανοιχθεί.

    Το Σάββατο συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο του κύπριου ηγέτη. Το μνημόσυνο θα γίνει κανονικά.


    www.sigmalive.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τον φοβούνται ακόμη και νεκρό. Τι άλλο μας ετοιμάζουν λοιπόν; τι πρέπει να περιμένουμε;

    Ελευθερία Αγωνιζομένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΑΚΟΥΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΤΡΕΛΛΑΙΝΟΝΤΑΙ.ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟΝ ΚΗΡΥΞΟΥΜΕ ΑΓΙΟ.ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ.ΕΙΣΤΕ ΜΗΔΑΜΙΝΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ.ΑΘΑΝΑΤΟΣ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝ ΗΓΕΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σημάδια των καιρών. Αφού και νεκρός ενίκαν κάποιοι ηλίθιοι νόμιζαν έτσι ότι θα τον έπλητταν. Μη ψάχετε τους αυτουργούς σε ανισόρροπους ή διαταραγμένους ή ΜΙΤ. Δικά μας είναι τα αρρωστημένα ρεμάλια. Φοβούνται ότι ίσως το αυριανό μνημόσυνο μετατραπεί σε συλλαλητήριο. Φοβούνται την οργή του λαού για τα αίσχη που ορισμένοι κάνουν πάνω στην πατρίδα μας.

    Ένα όμως είναι σίγουρα, αργά ή γρήγορα το μυστήριο θα λήξει και τότε να δείτε πράγματα και θάματα. Φτάνει να βρεθεί η σωρός και οι ένοχοι πριν τον Μάρτη 2010.

    K1RK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΗΤΕ!!!!
    ΖΗΤΩ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝ ΗΓΕΤΗΣ!!!!

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ε… Ανθρωπάκια!!! Αυτό που άφησε ο Τάσσος πίσω του δεν μπορείτε ούτε να το αγγίξετε ούτε να το βεβηλώσετε. Ψάξτε να το βρείτε κουτοί, δεν θα μπορέσετε. Γελάει με τα καμώματά σας ο Τάσσος κι εμείς μαζί συντροφεύοντας τον. Αν τον ένοιαζε τόσο το σκήνωμα της ψυχής του παραπάνω απ’ την ψυχή του την ίδια τότε δεν θα σήκωνε το έτσι κι αλλιώς μικρό ανάστημά του απέναντι στα θηρία, αλλά θα προσπαθούσε να ξεπουληθεί σε καλή τιμή. Ότι έκανε δεν το έκανε με το σώμα αλλά με την ψυχή. Αυτή δεν μπορεί κανένας να την πάρει γιατί ένα κομμάτι της φυλάει μέσα του ο καθένας που λογαριάζει τον εαυτό του για Έλληνα.-
    Ελευθέριος Β.

    ΥΓ. Στα σκύβαλα της δημοσιογραφίας του MEGA που διανοήθηκαν να κατατάξουν στις «εξωτερικές ειδήσεις» αυτή την είδηση να τους πούμε ότι η Κύπρος δεν είναι «εξωτερικό» και τυπικά. Εφόσον μετέχει και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και ουσιαστικά διότι είναι κομμάτι του έθνους των Ελλήνων παρόλο που νομικά είναι άλλο κράτος. Μορφωθείτε, αμόρφωτοι…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τούς πραγματικούς Ελληνες,τους φοβούνται και νεκρούς!

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΣ ΕΝΙΚΑ"

    ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΑΥΛΑΚΙ. ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΑΔΙΑΤΑΣΣΕΤΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΑ, ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ, ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΒΗΣΕΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, ΑΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ:
    ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ!
    "ΚΟΥΦΑΛΕΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ".
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΗΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΧΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο Ψυχολογικος πολεμος για την αποδοχη της οποιας λυσης εχει αρχισει απο καιρο.
    Συνθηματα στους τοιχους,βεβηλωσεις και πιος ξερει αυριο τι θα γινει.
    Ολα θα ελθουν με μεγαλη ταχυτητα.
    Πρεπει τα συμβολα της αντιστασης να κατακριμνησθουν με τον ενα η τον αλλο τροπο,και τιποτα δεν ειναι ορατο με την πρωτη ματια.
    Ολα αυτα ειναι καλες αφορμες...για να παταξουν τον...εθνικισμο και να γινουν δηλωσεις του τυπου...ας μην αφησουμε τον σωβινισμο και τον εθνικισμο να μας αλλαξουν την πορεια για...επανενωση της πατριδας και αλλα τετοια κουραφεξαλα που σιγουρα θα ακουσουμε γρηγορα μαλιστα.
    Ερχονται και αλλα....τα περιμενουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και τον Τσε Γκεβάρα 'κάποιοι' τον σκότωσαν αιχμάλωτο και τραυματία και εξαφάνισαν το πτώμα του και αμέσως έγινε θρύλος σε όλο τον κόσμο.

    Παρόμοια μυαλά κουβαλάνε κι' αυτοί που κάνανε τα χθεσινά, παρόμοια αποτελέσματα θα έχουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν ξέρουν οι ηλίθιοι οτι όταν αγγιζουν τα ιερά και όσια των Ελλήνων, ξυπνάνε αυτό που τόσα χρόνια προσπαθούσαν να κοιμήσουν επιμελώς?????Ετοιμαστείτε Έλληνες, στη Θράκη προβοκάτσια, στον τύμβο της Μακεδονίτισας συνθήματα...τώρα αυτό..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ας τον τιμησουμε με ενα νεο οχι στο αλλο εκτρωμα σχεδιο που ετοιμαζουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οτι τριζουνε τα κοκκαλα των νεκρων μας,το ξερουνε αυτο?Εχει ο Θεος φυλαξει ομως και για αυτους τους τυμβωρυχους καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το πρώτο ημίχρονο είναι αυτό. Θα ακολουθήσει προφανώς και η
    συνέχεια της προβοκάτσιας σε Κύπρο, Θράκη ή Αιγαίο. Μανούλες σε αυτά τα μεμέτια.
    Μεμέτια, Ήνγκγλαντ-γκέυλαντ ή κάποιος εκ των έσω αρχιπροδότης ;
    Ο χρόνος θα δείξει.
    "Σας πέρνουμε ζωντανούς και πεθαμένους" το μήνυμα.

    Πουλάω ζάρια "κεμάλ" δύο ευρώ το κιλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κύριοι ψυχραιμία. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος ήταν όντως πατριώτης. Αλλά στρατιωτικά επι ημερών του δεν έγινε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ εξοπλισμός. Άφησε ξεβράκωτη την Κύπρο.
    Και ας μην αρέσει σε πολλούς αυτός που είπα, αυτή είναι η αλήθεια. Όχι δεν ήταν ηγέτης ρε μάγκες. Ένας μέτριος προς κακός ηγέτης ήταν, που έκανε τα αυτονόητα. Και επειδή έχουμε τόσο κακούς κυβερνήτες στην Ελλάδα και στην Κύπρο τα αυτονόητα φαίνονται πράξεις μεγάλων ηγετών.
    Πέρα απο το να πει το αυτονόητο ΟΧΙ στο σχέΔιο Ανάν (δηλαδή δεν πρόδωσε) δεν έκανε τίποτα άλλο θετικό. Άφησε μια Εθνική φρουρά και κατα συνέπεια μια Κύπρο ακόμα πιο αδύναμη απο ότι την παρέλαβε. Για να μην παρεξηγηθώ δεν εννοώ πως ο Χριστόφιας είναι καλύτερος απο τον Τάσσο. Όλοι ξέρουμε τι εστί Χριστόφιας.
    Τέλος για αυτό που συνέβη είναι πολύ περίεργο. Μπορεί να είναι το οτιδήποτε.
    Απο την απλή ηλιθιότητα κάποιων εως δυνάμεις πιο ψηλά απο Ελλάδα και Τουρκία για διάφορους λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Iσως να θέλουν να μελετήσουν το DNA του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Για όποιον θυμάται, το ίδιο είχαν κάνει και με την σωρό του Τσάρλι Τσάπλιν και ζητούσαν λύτρα. Δεν δόθηκαν και τελικά η ελβετική αστυνομία (στην Ελβετία είναι θαμμένος) ανακάλυψε την σωρό.

    Δεν είναι ο κατάλληλος τόπος εδώ, εννοώ αυτό το βήμα, 11 Δεκεμβρίου 2009 6:06 μ.μ., για να κρίνουμε την πολιτική του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου. Δεν διαφωνώ μ' αυτά που λες και μάλιστα θα μπορούσα να του καταλογίσω κι άλλα, αλλά δεν είναι ούτε ο τόπος ούτε η ημέρα κατάλληλη.

    Διαφωνώ σε ένα: ΗΓΕΤΗΣ ήταν, διαφορετικά θα είχε υποκύψει στις τόσες πιέσεις που δεχόταν, ακόμη και από την μητέρα-πατρίδα. Η Κύπρος του οφείλει ότι είναι στην ΕΕ ως μία και αδιαίρετη Δημοκρατία της Κύπρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ανώνυμε 6:06 , πριν εξοπλιστείς στρατιωτικά, πρέπει οπωσδήποτε να έχεις εξοπλιστεί ψυχικά.Κι αυτό ο Τάσος Παπαδόπουλος το είχε κάνει.Ήταν στον σωστό δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τη συμπαράσταση μου στην οικογένειά του.Φαίνεται πως κάποιοι ενοχλούνται από την αξία του Τάσου Παπαδόπουλου και μετά τον θάνατό του.Αλλά με τις πράξεις τους,πετυχαίνουν τα αντίθετα από αυτά που αρχικώς θέλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γιατί νομίζω πως θα κατηγορήσουν Κύπριους ακροδεξιούς έτσι ώστε να αγανακτήσουν τον Κυπριακό λαό και έπειτα να ζητήσουν αδελφοποίηση με τους μογγόλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Επειδή το συμβάν έρχεται μετά από την πρόσφατη ιεροσυλία του Ηρώου του Τύμβου της Μακεδονίτισσας, όπου βρίσκονται τα λείψανα των Ηρωϊκών Πιλότων της Πολεμικής μας Αεροπορίας καθώς και των Ηρώων Καταδρομέων των Noratlas, λογικό θα ήταν να υποθέσει κανείς ότι τα ίδια καθάρματα διέπραξαν αυτήν την κτηνωδία.

    Αναμένομε την αντίδραση των Χριστόφια, Αναστασιάδη και λοιπών πολιτικών της Κύπρου μας.

    Διότι απατώνται όλοι των, Ελλαδίτες και Έλληνες Κύπριοι, αν νομίζουν ότι η Κύπρος βρίσκεται μακριά για τον Ελληνισμό.

    Η Κύπρος αποτελεί προπύργιο της Ελλάδος, είτε το θέλουν μερικοί μερικοί είτε δεν το θέλουν ….!

    Η Κύπρος είναι Ελλάδα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Έχει δίκιο ο nativist και όλοι και ζητώ συγγνώμη. Όντως αν δεν είχε προσωπικότητα θα είχε υποκύψει στις πιέσεις. Δεν το είχα σκεφτεί έτσι και έχετε απόλυτο δίκιο.
    Και η στιγμή δεν ήταν όντως τόσο κατάλληλη. Τα υπόλοιπα που είπα όμως τα πιστεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Έχει ψωμί αυτή η βρώμικη ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος ήταν όντως πατριώτης. Αλλά στρατιωτικά επι ημερών του δεν έγινε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ εξοπλισμός. Άφησε ξεβράκωτη την Κύπρο.

    Και εγώ διερωτόμουν γιατί η Κύπρος δεν εξοπλίζεται;

    Γιατί δεν γίνεται .... Ισραήλ ;

    Γιατί δεν δημιουργεί στρατό 25.000 ανδρών και γυναικών και δεν έχει οπλική βιομηχανία (οι Κύπριοι αδελφοί μας επιχειρηματικά έκαναν θαύματα!);

    Δεν γνώριζα ότι για την Ελληνική Κύπρο υπάρχει διεθνές εμπάργκο, καθώς και ότι δεν της επιτρέπουν να οργανωθεί, αφ' ενός οι ντόπιοι ακελίτες αφ' ετέρου οι αλλοδαποί οι οποίοι επιθυμούν να μας κρατούν "στην τσίτα" ...!

    Εξ' όσων γνωρίζω και διαβάζω, δεν βλέπω πως φταίνε οι Έλληνες της Κύπρου, απλά δεν τους επιτρέπεται να είναι ισχυροί !

    Όσον αφορά την εκλογή του Χριστόφια και την περίπτωση του Αναστασιάδη, δεν μπορώ παρά να πω ότι οι Έλληνες Κύπριοι δεν έχουν το γνώθι σ' αυτόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.