6/12/09

Νέες συγκρούσεις μεταξύ PKK και τουρκικού Στρατού


Ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και ένας ακόμα τραυματίστηκε σε συγκρούσεις με τους αντάρτες του PKK στην νοτιοανατολική Τουρκία κοντά στο χωριό Dibek στην επαρχεία Mardin. Η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ένα πακέτο προτάσεων για την επίλυση του κουρδικού προβλήματος.

Μεταξύ άλλων οι προτάσεις αυτές συμπεριλαμβάνουν ανοίγματα προς τον κουρδικό πληθυσμό συμπεριλαμβανομένων τη βελτίωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων του κουρδικού λαού. Στόχος αυτής της πολιτικής είναι η μείωση της επιρροής και της ισχύς του PKK στον κουρδικό λαό.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπολογίζεται ότι το PKK διαθέτει 5000 αντάρτες η πλειοψηφία αυτών εντοπίζονται στην περιοχή του Βορείου Ιράκ όπου η οργάνωση διατηρεί το αρχηγείο της.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Έκρηξη με δυο τραυματίες στα Άδανα της ΤουρκίαςΑυτοσχέδιος μηχανισμός εξερράγη κοντά σε πάρκο, στα Άδανα της Τουρκίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δύο άνθρωποι. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο τραυματίες, άντρες ηλικίας 25 ετών και 28 ετών, νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο.

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει το πάρκο και πραγματοποιούν έρευνες για άλλους εκρηκτικούς μηχανισμούς που ενδέχεται να έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή.

Στα Άδανα κατοικεί πολυπληθής κουρδική κοινότητα. Κατά το παρελθόν έχουν πραγματοποιηθεί και άλλες επιθέσεις στην πόλη.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.