1/9/11

Στις 188.000 ο πληθυσμός των κατεχομένων

katexomena1 300x199 Στις 188.000 ο πληθυσμός των κατεχομένων
Τα 187.503 άτομα έφθανε ο πληθυσμός στα κατεχόμενα το 2006 με το 80% αυτών να κατέχει «τ/κ υπηκοότητα» και το 19,64% να είναι Τούρκοι υπήκοοι, ενώ δεν δίνονται στοιχεία καταγωγής για το υπόλοιπο 0.36%.Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Σταρ Κίπρις, που επικαλείται στατιστικά στοιχεία, το ποσοστό αυτών που κατέχουν τόσο τουρκική όσο και «υπηκοότητα» του ψευδοκράτους ανέρχεται στο 23.54%.Τα στοιχεία σ’ ό,τι αφορά ποσοστό διαμονής του πληθυσμού εντός των πόλεων, καταδεικνύουν επίσης ότι 4.4% του πληθυσμού του ψευδοκράτους διαμένει στην κατεχόμενη Λευκωσία, 6.4% στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, 3.17% στην κατεχόμενη Κερύνεια, 4.47% στο κατεχόμενο Τρίκωμο και 1.62% στην κατεχόμενη Μόρφου.

Οσον αφορά τους Τούρκους που διαμένουν στο ψευδοκράτος, το 12.87% προέρχεται από τα Αδανα, το 8.54% από την Μερσίνη, το 5.81% από την Τραπεζούντα, το 4.54% από την Κωνσταντινούπολη, το 3.69% από το Χατάι, το 3.37% από την Αγκυρα, το 3.08% από το Καχραμάνμαρας και το 2.1% από την Γκαζιαντέπ και σε λιγότερα ποσοστά από άλλες τουρκικές πόλεις.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του στην αγγλόφωνη εφημερίδα στα κατεχόμενα Cyprus Today, ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών, Χουσείν Οζγκιουργκιούν είπε ότι το ψευδοκράτος επέλεξε τους δικούς του λειτουργούς που θα διεξάγουν την απογραφή πληθυσμού στις 27 Νοεμβρίου 2011 στα κατεχόμενα, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης και των Ε/κ ότι τα αποτελέσματά της δεν θα είναι αξιόπιστα.

Οπως είπε, η απογραφή του πληθυσμού ελέγχεται από το ”ανώτατο δικαστήριο”. Από το 1976 λειτουργεί μια υγιής ”δημοκρατία”, ανέφερε, και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα δουλέψουν.
http://www.onlycy.com

2 σχόλια:

  1. Η Τουρκία έφερε εποίκους για να ενισχύσει την Μουσουλμανική μειονότητα.

    Η Κύπρος γιατί δεν αυξάνει τον πληθυσμό, δίνοντας υπηκοότητα σε Χριστιανούς-Ορθόδοξους-Ρωμιούς;

    Πχ τουρκόφωνους κρυπτοχριστιανούς, αραβόφωνους Ρωμιούς-Ορθόδοξους-Χριστιανούς, Αρμένιους, Γεωργιανούς, Χριστιανούς Βαλκάνιους, κτλ κτλ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο φοβος των Ισραηλινων ειναι να περασει το μηνυμα που θα ειναι επαναληψη του παλαιοτερου μηνυματος των Ναζι για "περιοχες ελευθερες απο Εβραιους".Αυτο επιδιωκουν οι συνεχιστες των Ναζι στην Δυτικη Οχθη μεσω δηθεν της αγαπης σε Παλαιστινιους κλπ που θα μπορουσαν στην πραγματικοτητα να ζησουν και να ευδοκημησουν μαζι με τους Ισραηλινους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.