12/9/11

3 τούρκικες φρεγάτες σαλπάρουν για Αν.Μεσόγειο


 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

      Σαλπάρει στην Ανατολική Μεσόγειο ο τουρκικός στόλος και πλησιάζει η ώρα του «θερμού επεισοδίου» με το Ισραήλ.  3 τουρκικές φρεγάτες αναχωρούν από το ναύσταθμο Άκσαζ και έχουν σαν στόχο τα διεθνή ύδατα ανάμεσα στο τρίγωνο Ισραήλ, Γάζας, Κύπρου.

 «Dog fight (συκοκαβγάς)  στη Μεσόγειο» είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδας Sabah που αναφέρει πως «στόχος των φρεγατών είναι η εξασφάλιση της ελέυθερης ναυσιπλοΐας στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου.» Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως θα εφαρμοστεί «παρόμοια πολιτική με αυτή που εφαρμόζεται έναντι της  Ελλάδας στο Αιγαίο. Σε περίπτωση που το Ισραήλ επέμβει σε κάποιο πλοίο που βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 12 μιλίων από τις ακτές του Ισραήλ θα παρέμβει ο τουρκικός στόλος».
  Η Sabah αναφέρει πως σε περίπτωση που το Ισραήλ επιμένει στη στάση του οι τουρκικές φρεγάτες θα πλησιάσουν μέχρι και τα 100 μέτρα και θα κλειδώσουν τα οπλικά συστήματα τους για απέναντι στα ισραηλινά σκάφη. Με λίγα λόγια από εκείνη τη στιγμή όλα θα εξαρτηθούν απο τη στάση των Ναυτικών δυνάμεων των δυο χωρών.  Αν δεν υποχωρήσει ένας από τους δυο .τότε το «θερμό επεισόδιο» θα συμβεί σε λίγες ημέρες.   

 Η τουρκική εφημερίδα παρομοιάζει την κατάσταση με τις αερομαχίες που συμβαίνουν στο Αιγαίο και γράφει χαρακτηριστικά «έτσι οι κινήσεις που συμβαίνουν σχεδόν καθημερινά στο Αιγαίο με την Ελλάδα, θα συμβούν  με πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο.» 

  Οι γείτονες μας ήδη ξεκινούν να κάνουν συγκρίσεις των δυνάμεων τους και αναφέρουν πως ο τουρκικός στόλος διαθέτει 17 φρεγάτες, 6 κορβέτες και 14 υποβρύχια. Ενώ όπως αναφέρουν το Ισραήλ διαθέτει 13 πυραυλακατους και 3 υποβρύχια. Βέβαια οι γείτονες μας αναφέρουν πως το Ισραήλ διαθέτει πυραύλους που μπορούν να πλήξουν στόχους , ακόμη και πλοία από απόσταση 300 χιλιομέτρων.
http://www.onalert.gr/

11 σχόλια:

  1. Σχόλιό μου από άλλη ανάρτηση στο blog:

    Αν η ένταση μεταξύ Τουρκίας - Ισραήλ εξελιχθεί σε θερμό επεισόδιο αυτό θα είναι μία αεροναυμαχία στην περιοχή νοτίως της Κύπρου. Μπορεί η Τουρκία να έχει ισχυρή ναυτική δύναμη αλλά θα πρέπει να μετακινήσει το μεγαλύτερο μέρος του ναυτικού της σε αυτό το σημείο.
    (Εδώ να πούμε ότι η μετακίνηση του ναυτικού και η παραμονή του στα νότια της Κύπρου κοντά στο Ισραήλ δεν μπορεί να γίνει γρήγορα.)
    Ενώ η πολεμική της αεροπορία εκτός της μεγάλης απόστασης που θα πρέπει να διανύσει έως εκείνο το σημείο, θα πρέπει και να παραβιάζει συνέχεια και με πολύ μεγάλους αριθμούς αεροσκαφών τον ελληνο-κυπριακό εναέριο χώρο. Αυτό θα θεωρηθεί πολεμική ενέργεια και κατά της Κύπρου με αποτέλεσμα η Κύπρος να καταρρίψει τουρκικά αεροσκάφη με αντιαεροπορικά (πχ TOR M1) που θα επιχειρήσουν να περάσουν πάνω από τη ξηρά. Το αποτέλεσμα θα είναι και η πολεμική αντιπαράθεση στην Κύπρο. Αυτό αναγκαστικά θα οδηγήσει και την Ελλάδα στο να λάβει μέρος. Οπότε η Τουρκία θα έχει τρία μέτωπα ανοιχτά και με το μεγαλύτερο μέρος του ναυτικού και της αεροπορίας της απασχολημένο σε μεγάλη απόσταση.

    Στην αεροναυμαχία νοτίως της Κύπρου οι Τούρκοι θα χάσουν πρώτα στον αέρα καθώς θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τα ισραηλινά F-16,F-15, τα AWACS και τα αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου των ισραηλινών.
    Στις ναυτικές μονάδες οι Τούρκοι έχουν υπεροχή αλλά η ισραηλινή πολεμική αεροπορία θα καταφέρει εν τέλει να τους καταστρέψει.
    Στα υποβρύχια η Τουρκία έχει 14 Type-209 ενώ το Ισραήλ 3 Type-800 Dolphin. Ίσως τα τουρκικά υποβρύχια επιβιώσουν...

    Η επικράτεια του Ισραήλ δεν μπορεί να απειληθεί από την Τουρκική πολεμική αεροπορία λόγω απόστασης αλλά και λόγω της ισχυρής και μεγάλης ακτίνας των αντιαεροπορικών συστημάτων του Ισραήλ(Patriot, Arrow).

    Αντίθετα η Τουρκία δεν έχει αντιαεροπορική άμυνα μεσαίου-μεγάλου βεληνεκούς στις μεσογειακές ακτές. Το Ισραήλ μπορεί να χτυπήσει πρώτα με βαλλιστικούς πυραύλους (ακτίνα δράσης 4.800 km+), με έξυπνες βόμβες από αεροσκάφη, με UAV, αλλά και από μη-πυρηνικούς πυραύλους cruise εκτοξευόμενους από τα υποβρύχια.
    Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε τους κατασκοπευτικούς δορυφόρους του Ισραήλ.

    Η μεγάλη στρατιωτική δύναμη της Τουρκίας που είναι τα άρματα μάχης και γενικά ο στρατός ξηράς καθώς και ότι έχει να κάνει με αυτά όπως ειδικές δυνάμεις, ελικόπτερα παντός τύπου κτλ. δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την Τουρκία.
    Απλώς θα είναι στόχοι!

    Οπότε οποιαδήποτε εκτεταμένη πολεμική σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ - Τουρκίας θα λήξει με ήττα της Τουρκίας.
    Μπορεί βέβαια η Τουρκία να θυσιάσει ένα πιόνι της (πλοίο;) στην σκακιέρα σε ένα μικρής έκτασης θερμό επεισόδιο ώστε να έχει περισσότερα πολιτικά οφέλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η φαινομενικά παράλογη συμπεριφορά του Ερντογάν μπορεί να εξηγηθεί μόνο αν ο σκοπός του είναι να βρει δικαιολογία για την απομάκρυνση της Τουρκίας από τη Δύση. Σκοπός του μοιάζει να είναι η ένωση όλων των μουσουλμάνων της περιοχής πίσω από την Τουρκία που θα φανεί σαν θύμα μετά από τα αποτελέσματα του θερμού επεισοδίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό τους ταξείδι.
    Πολὺ ἐπικίνδυνο παιγνίδι ἀρχίζει ἡ Τουρκία.
    Τὸ Ἰσραὴλ δὲν εἶναι Ἑλλάδα, νὰ ἀκολουθῆ πολιτικὴ κατευνασμοῦ.
    Μᾶλλον καλὸ ταξείδι γιὰ τὸν πᾶτο τῆς θάλασσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1) http://www.duzceyerelhaber.com/haber-detay.asp?id=3251&akdenizde_yaz%FDl%FDm%FD_y%F6neten_silah%FD_y%F6netir_

    2) http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=23821&Itemid=164

    Διαλέξτε και πάρτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αναρωτιέμαι αφού οι Τούρκοι είναι τόσο τσαμπουκάδες και μάγκες.
    Αφού λύνουν το ζωνάρι και ορμάνε να προστατέψουν την τιμή τους και βαυκαλίζονται για την υπεροχή τους και ουρλιάζουν πως θίγονται και ότι μπορεί να φανταστεί ένας ευφάνταστος νους.Θεωρούν δε βέβαιο, εκφράζοντας το είτε έμμεσα είτε άμεσα, πως θα τα βγάλουν πέρα στρατιωτικά με όλες αυτές τις δυνάμεις που είναι στην Μεσόγειο πως τόσα χρόνια δεν έχουν καταφέρει να λύσουν το Κουρδικό πρόβλημα κατ'αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχει σκεφτεί κανείς το ενδεχόμενο η Τουρκία να έχει συμμάχους την τελευταία στιγμή στην περιοχή;

    Δεν ξέρω,μια σκέψη έκανα αλλά θα ήθελα και τη γνώμη κάποιου άλλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αντε παιδια, της τουρκιας παιδια, και με την νικη.Θα σας ελεγα ομως να προσεχετε γιατι εχετε ανθρωπους πισω που σας περιμενουν.Και κατι που θα ξεχνουσα παρα λιγο.Υπαρχει πιθανοτητα παιδια της τουρκιας τα υπερσυγχρονα οπλα σας με τα ηλεκτρονικα συστηματα ,αγορασμενα απο Ισραηλ η Αμερικη που την τεχνολογια την παιρνει απο το Ισραηλ, να εχουν ...κοριους μεσα στα λογισμικα και να αναγκαστειτε να μετατρεψετε τους υποδοχεις εκτοξευσης σε μπουρια για ξυλοσομπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Που ξερεις μπορει αυτο να επιδιωκεται.Που ξερεις μπορει ο..."αναπαντεχος" συμμαχος να ειναι το Ιραν.Που να ξερει κανεις οταν παρακολουθει εναν καλο παιχτη του μπιλιαρδου να κτυπαει με τρελλο φαλτσο μια μπιλια τι σημαδευει στην πραγματικοτητα αυτος.Απο το αποτελεσμα μονο κρινεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να ρίχνω μες στο στόμα των Αρμάτων την κούφια μου αλήθεια την μισή..

    http://www.youtube.com/watch?v=qt8rMK8f19I

    Τα πνεύματα επιστρέφουνε τις νύχτες... και τί να κάνεις με τις ορδές των εποίκων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σε τέτοιες σοβαρές καταστάσεις δεν υπάρχουν "τελευταίες" στιγμές! Οι συμμαχίες γίνονται γνωστές έγκαιρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.