7/9/11

Γιατί η Αθήνα δεν προχωρά σε μεταρρυθμίσεις;



Το γερμανικό Τύπο εξακολουθεί να απασχολεί η Ελλάδα, με τα περισσότερα δημοσιεύματα να έχουν αναφορές για το ενδεχόμενο εξόδου της από την ευρωζώνη.

«Οργή για την έλλειψη προθυμίας της Αθήνας να περικόψει τις δημόσιες δαπάνες», είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της SüddeutscheZeitung.
«Στην ΕΕ για πρώτη φορά εκφράζονται δημόσια αμφιβολίες για το εάν η Ελλάδα θα μπορέσει να αποφύγει μια χρεοκοπία ή την έξοδό της από την ευρωζώνη. Παράλληλα επιφανείς πολιτικοί προειδοποιούν για τις απρόβλεπτες συνέπειες που θα είχε μια επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή. Εν τω μεταξύ πολλές υπηρεσίες στην ΕΕ συμφωνούν πως οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης είναι τόσο άθλιες που οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν άλλες πιστώσεις», τονίζεται στο σχετικό δημοσίευμα.
Στις εσωτερικές της σελίδες η ίδια εφημερίδα επανέρχεται στην πρόοδο των μεταρρυθμίσεων με τον τίτλο «Ο φόβος μπροστά στους δικούς σου ανθρώπους». «Η κυβέρνηση πιστεύει ότι η ύφεση ευθύνεται για το έλλειμμα. Μια ύφεση, η οποία οφείλεται και στις σκληρές περικοπές, οι οποίες οδήγησαν σε μείωση της κατανάλωσης. Ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας Γιώργος Προβόπουλος δεν θεωρεί πάντως πως αυτή είναι η μόνη εξήγηση. Πιστεύει πως η ύφεση δεν θα ήταν τόσο βαθιά εάν η κυβέρνηση είχε επιδείξει μεγαλύτερη προθυμία για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», σημειώνεται με αφορμή την αποχώρηση της τρόικας από τις διαπραγματεύσεις.
«Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι η είσπραξη των φόρων [...] Εκτός αυτού μέχρι σήμερα καμιά από τις υποσχέσεις της κυβέρνησης δεν υλοποιήθηκε».
Τέλος και πάλι η Süddeutsche Ζeitung στις οικονομικές της σελίδες αναφέρει «πως αν η Ελλάδα πτώχευε θα ήταν μια πρώτη δοκιμασία, ενώ εάν ακολουθούσε η Ιταλία θα ήταν μια πραγματικά σοβαρή υπόθεση».
Στη SüdwestPresse σχολιάζονται οι πρόσφατες δηλώσεις κορυφαίων Γερμανών πολιτικών για αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη. «Μπορεί αυτές οι δηλώσεις να έχουν επιτυχία στις συζητήσεις που γίνονται στο δρόμο, όσον αφορά όμως την ουσία της υπόθεσης είναι ανεύθυνες», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Η Frankfurter AllgemeineZeitung γράφει για το ίδιο θέμα: «Η μοίρα των Ελλήνων εξαρτάται τώρα από τη θέληση τους και την ικανότητά τους να εξυγιάνουν τα οικονομικά τους. Εάν δεν τα καταφέρουν, τότε στις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης ένα πράγμα απομένει: να δώσουν περισσότερα χρήματα με την ελπίδα ότι κάτι θα γίνει. Όμως και τώρα δεν είναι όλοι πρόθυμοι να συμβάλουν. Στο μέλλον λοιπόν δεν πρέπει μόνο οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες να πάρουν σκληρές αποφάσεις».
Πηγή: Deutsche Welle, Ναυτεμπορική

12 σχόλια:

  1. = μας πήρε τόσες δεκαετίες για
    να σας κάνουμε αντιπαραγωγικούς,
    να σας καταστρέψουμε όλες τις υγιείς παραγωγικές δομές,
    να σας εξαρτήσουμε οικονομικά πλήρως,
    να σας κάνουμε να πιστέψετε ότι το μέλλον σας είναι ταυτόσημο με την κομματική θέση (βλ. θέση στο κράτος για εξυπηρέτηση φίλων και συγγενών εις βάρος της πατρίδας)

    και μόνο επειδή βλέπετε ότι σας ζητάμε
    να διαλύσετε μόνοι σας
    το φαύλο όνειρο που σας είχαμε δημιουργήσει
    τολμάτε να αντιστέκεστε
    τώρα που θέλουμε απλά
    να σας εξαγοράσουμε για φραγκοδίφραγκα
    και να υποδουλώσουμε τις επόμενες (2-3 και βλέπουμε) γενιές σας;

    ΥΓ. Κύριε Προβόπουλε, σύμφωνα με ποιά οικονομική θεωρία η πώληση των κρατικών επιχειρήσεων σε αλλοδαπούς θα είχε ως αποτέλεσμα να μην έχουμε τόσο βαθειά ύφεση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. >θέση στο κράτος για εξυπηρέτηση φίλων και συγγενών εις βάρος της πατρίδας<

    Ε, γι αυτό δεν έγινε το κράτος; Μήπως είσαι κομμουνιστής, ε;

    >Κύριε Προβόπουλε, σύμφωνα με ποιά οικονομική θεωρία η πώληση των κρατικών επιχειρήσεων σε αλλοδαπούς θα είχε ως αποτέλεσμα να μην έχουμε τόσο βαθειά ύφεση;<

    Τι να σου πω, παιδί μου, υπάρχουν πολλές. Η καλύτερη είναι εκείνη που δεν αφήνει τις ονομαστικές αποδοχές του εκάστοτε διοικητού της ΤτΕ να πέσουν κάτω από τα 2 εκατομμ. ευρώ ετησίως.

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ένας με λέει χουντικό, ο άλλος κομμουνιστή, στο τέλος θα μου ζητάτε να γράψω για ποδόσφαιρο και μαγειρική - δεν σου το'πα ρε Ακρίτα...

    ΥΓ. Γιώργο, λες για αυτές που φαίνονται στην Ελλάδα ή για αυτές σε κάτι μικρά νησάκια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμ, αυτά τα έλεγον οι κομμουνισταί. Το ελληνικόν κράτος έγινε δια να βολευόμεθα. Εισάγεις καινά δαιμόνια;

    Εγώ μόνον από την Ελλάδα και εις την Ελλάδα πληρώνομαι. Και καταβάλλω και φόρους (άκουσον-άκουσον!).

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από τις τελευταίες ανακοινώσεις πιθανώς να προκύπτει πως ο τίτλος της ανάρτησης μάλλον είναι λανθασμένος

    http://i.mtbw.gr/t/39FDA5BF007F1C4441DEF175B0A6A267.jpg

    http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/226012/hrusohoidis-i-ellada-tha-upervei-tin-krisi/

    «Reset Greece - Rebuilding the economy after the crisis»
    "Αγωνιζόμαστε να αλλάξουμε το μοντέλο ανάπτυξης της Ελλάδας"


    ΥΓ1. Μου τηλεφώνησε μια φίλη από το εξωτερικό για να μου κάνει πλάκα (τη φώναζα Κασσιανή, και σήμερα γιόρταζε την ψευδωνυμοεορτή της) και με ρωτάει: "τί μοντέλο PC είναι η Ελλάδα και την κάνετε reset;" Άντε να της απαντήσεις...

    ΥΓ2. Το σχετικό κείμενο του νέου μοντέλου ανάπτυξης δεν έχει φτάσει 2 χρόνια τώρα στη Βουλή, αλλά οι κακιές συντροφικές γλώσσες που χαρακτηρίζουν τον Υπουργό "Mr. China 9%" λένε ότι αυτό είναι το τελευταίο draft:
    http://www.youtube.com/watch?v=EjK-Lap0__Q . Ντροπή τους: αν κάποιος γνωρίζει, παρακαλώ να αναρτήσει τον Α.Π. της κατάθεσης του κειμένου στη Βουλή για να αποκατασταθεί η αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Α

    Ένα το κρατούμενο : Τώρα να τους πάρουμε στα σοβαρά, ή όχι ; Δεν ήξεραν τα οικονομικά σαΐνια της Ευρώπης τόσα χρόνια, τόσες δεκαετίες, τι γινόταν εδώ ; «Δείκτες» δεν είχαν τότε ; Τώρα εφευρέθηκε η επιστήμη των Οικονομικών, με τους δείκτες, τις ατελείωτες ονοματολογίες, τα «σελέκτιβ» κουρέματα, περμανάντ, και τα συναφή ; Οι δικοί σας πρόγονοι δεν ήταν που μας ρήμαξαν την χώρα, κύριοι Γερμανοί ; Εσείς δεν είστε που μας χρωστάτε το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις ; Τι έγινε ξαφνικά, πέσαμε όλοι στην Γη αθώοι και ανήξεροι, και ανακαλύψαμε έκπληκτοι την Αμερική ;

    Δεύτερο κρατούμενο : Στα δικά μας. Anaconda το PC μας λέγεται Pλάκα Cάνουμε (και Cανό επίσης, και ποδήλατο, αμέ, τι μας πέρασαν), και το reset μας τελείωσε. Τελικά είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι, δεν καταλαβαίνουν ότι ξεμείναμε από μαγικό φίλτρο ; Δεν καταλαβαίνουν ότι μέσα στην Ελλάδα υπάρχει η πασοκάδα (αναφέρομαι στις κομματοφιδίσιες τακτικές ΟΛΩΝ των κομμάτων), ένα τραγικό υποσύνολο, ένα επικίνδυνο καρκίνωμα που μας απειλεί όλους πλέον. Λέω κομματοφιδίσιες γιατί δεν μου πάει να λέω τα κομματόσκυλα, κομματόσκυλα, τα σκυλιά είναι οι καλύτεροί μας φίλοι. Κομματόφιδα νομίζω είναι ο πιο σωστός όρος.

    Πως να κάνουν οι «δικοί μας» μεταρρυθμίσεις πάνω σε κάτι που τους πήρε δεκαετίες να δημιουργήσουν, πως να καταστρέψουν την βάση πάνω στην οποία έχουν στηρίξει την ύπαρξη του κομματικού κράτους και την δεξαμενή ψήφων, την ύπαρξή τους την ίδια, την διαιώνιση της τεμπελιάς και της ανικανότητάς τους ; Πως να ανατρέψουν οι ίδιοι οι κλέφτες την διαχρονική φύση της εγκληματικής ροπής τους ; Θα αλλάξει επιτέλους ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ο Ποινικός Κλεπτοκρατικός Κώδικας ; Ή όλα θα αλλάξουν, αλλά όλα ίδια θα μείνουν ; «Αμέ»... !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Β
    Ποιων την φοροδιαφυγή να πολεμήσουν ; Των χρηματοδοτών τους ; Νομίζω η Λύση είναι μόνο μια καταστροφική καταστροφή (δεν βλέπω καμία προοπτική δημιουργίας, όχι στο άμεσο μέλλον τουλάχιστον). Ίσως να μην είμαστε άξιοι να έχουμε Δημοκρατία (όχι μόνο οι Έλληνες, οι άνθρωποι γενικά), αν και ποιος μπορεί να ορίσει τι ακριβώς είναι αυτή η Δημοκρατία ; Καλά θα κάνει να πεθάνει το παρόν σύστημα, πριν μας πεθάνει όλους.

    Κατά τα άλλα, το ανθρωπάκι της Mobil που παριστάνει τον αντιπρόεδρο, μάζεψε τις μαγκιές του, και όσο απίστευτο κι αν φαίνεται έκανε και εκατό πιρουέτες και είπε και ευχαριστώ. Όπως είπε πρόσφατα ο Sterg σε ένα σχόλιό του, φωνάζω για να κρύψω τον δικό μου φόβο. Και είναι νομίζω πλέον σε πανικό όλοι τους, και πολύ μου αρέσει να τους βλέπω έτσι. Αν είχαμε και αντιπολίτευση, τι καλά που θα ήταν ! Αν είχαμε.

    Nativist – Γιώργο (αλήθεια, ποιο προτιμάς ;) το κράτος είναι ο δολοφόνος του Έθνους. Μας. Πως γίνεται να πεθάνει, να ανατιναχθεί, χωρίς να επιφέρει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στο Έθνος ; Έχουμε όμως την δυνατότητα της επιλογής μιας βραδείας αλλαγής ; Δεν το πιστεύω πια. Ίσως η Ζωή μας δώσει την λύση. Ένα σεισμό, ένα τσουνάμι, έναν πόλεμο, κάτι ραγδαίο, δραματικό, υπερβατικό, κάτι να μας ξυπνήσει, να μας κινητοποιήσει, να μας βάλει στον Δρόμο Μας.

    Φροντίσαμε να δώσουμε τα ηνία της Ζωής μας, για λόγους που έχουν νομίζω χιλιοαναφερθεί, σε ανθρωπάκια απίστευτης κατάντιας. Πορευόμαστε με τρύπιο ντεπόζιτο, τρύπια μυαλά, τρύπια ταμεία (γι’ αυτό και άδεια).

    Είμαστε όμως σοβαρός Λαός, και έχουμε πάντα λύσεις. Για όλα. Θα μπορούσαμε ακόμα και τώρα, την ύστατη ώρα, να κάνουμε, για παράδειγμα, όπισθεν ! Δεν νομίζω ότι οι προτάσεις και οι κινήσεις τους είναι μεγαλύτερης ευφυίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι Γερμανοί κοιτάνε το συμφέρον τους. Το θέμα είναι ότι εμείς δεν κοιτάξαμε το δικό μας.

    Ο Ποινικός Κώδικας είναι μιά χαρά. Το πρόβλημα είναι ότι δεν εφαρμόζεται.

    Δεν θέλω να σε βλέπω απαισιόδοξη: η δημιουργία θα υπάρξει θέλουν δεν θέλουν.

    "Ίσως να μην είμαστε άξιοι να έχουμε Δημοκρατία (όχι μόνο οι Έλληνες, οι άνθρωποι γενικά)": είπες μεγάλη κουβέντα...

    "ποιος μπορεί να ορίσει τι ακριβώς είναι αυτή η Δημοκρατία ;": Μα ποιός άλλος; Ο Ινφγνώμων βέβαια!
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/06/blog-post_6219.html
    Ινφογνώμων=manual. Τέλος.

    "Θα μπορούσαμε ακόμα και τώρα, την ύστατη ώρα, να κάνουμε, για παράδειγμα, όπισθεν !"
    Ζήτω ο Περίανδρος Πώποτας! Εμπρός πίσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητή Ρίκα,

    Δεν με λένε Γιώργο. Ήταν ένα καλαμπούρι στον φίλο Anaconda, o οποίος απευθυνόταν στον κ. Προβόπουλο κι εγώ απάντησα ... αντ’ αυτού (ή μήπως δεν λένε τον Προβόπουλο Γιώργο;). Έτσι παραμένω Nativist :-)

    Γιατί συγχέεις τις έννοιες κράτος και έθνος; Έτερον εκάτερον. Η Ελλάδα απλώς είχε την ευλογία να είναι εθνικό κράτος (φοβούμαι ότι δεν είναι πια). Έτσι, αν χαθεί το ελληνικό κράτος (ελλαδικό, για την ακρίβεια), δεν χάνεται το έθνος, αλλά θα είναι μεγάλη ζημιά γι αυτό, διότι είναι τρόπον τινά η βάση του, το σημείο αναφοράς του. Και οι Εβραίοι έζησαν στην Διασπορά 2000 χρόνια χωρίς κράτος, αλλά κατάφεραν να διατηρήσουν την εθνική τους υπόσταση και μάλιστα να φτιάξουν το από τους Ρωμαίους διαλυμένο κράτος τους ξανά.

    Ούτε εγώ πιστεύω ότι υπάρχει πια σωτηρία για το ελληνικό κράτος, έτσι που έχει καταντήσει, κι αν παλεύω, το κάνω για την τιμή των όπλων. Βέβαια, ποτέ δεν ξέρεις, αλλά πρέπει να αλλάξουν τόσα που μου φαίνεται αδύνατο να γυρίσουμε πια πίσω.

    Άσχετο: Εκεί που έκανε διακοπές, έπινες Red Bull; Γύρισες σκέτο ... πανίσχυρο Vim! :)

    @ Anaconda

    "Θα μπορούσαμε ακόμα και τώρα, την ύστατη ώρα, να κάνουμε, για παράδειγμα, όπισθεν !"
    Ζήτω ο Περίανδρος Πώποτας! Εμπρός πίσω!

    Μην δίνεις τέτοιες συμβουλές, βρε συ. Κάθε μέρα, όλο και περισσότεροι πηγαίνουν ... με την όπισθεν. Είναι κι αυτό ένα παρακμιακό φαινόμενο της όλης μας κατάντιας. :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Nativist, η προτροπή του Πώποτα δεν σχετίζεται με αυτό που αναφέρεις!

    Απ΄οτην άλλη μεριά, για να λέμε και την αλήθεια, δεν είναι τυχαίο φαινόμενο: είναι μέρος του σχεδίου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητοί Anaconda και Nativist, με μια μικρή καθυστέρηση λόγω εργασιακών υποχρεώσεων, θα ήθελα να πω τα εξής :

    Anaconda μου είπες : «Δεν θέλω να σε βλέπω απαισιόδοξη: η δημιουργία θα υπάρξει θέλουν δεν θέλουν» και σε ευχαριστώ γι’ αυτό. Στο βάθος της κρίσης, σίγουρα μας περιμένει η δημιουργία. Το ζητούμενο είναι να είναι αποτέλεσμα δικών μας διεργασιών και προσπαθειών, συνειδητή και όχι αποτέλεσμα της κυκλικής πάντα ροής των καταστάσεων και των ρυθμών της Ζωής. Να διεκδικήσουμε αυτά που μας αξίζουν, αυτά που μας ανήκουν δίκαια, οι Γερμανοί σίγουρα το συμφέρον τους κοιτούν, αυτό το κράτος όμως, το – υποτίθεται – δικό μας, δεν είχε ποτέ μέχρι σήμερα την ευκαιρία να λειτουργήσει ανεξάρτητα από την βούληση των «Μεγάλων Δυνάμεων». Με την ευγενική χορηγία των εγχώριων συμμετεχόντων σε αυτό προδοτών, πάντα !

    Η ανάρτηση που μου πρότεινες ανήκει σε αυτές που είχα διαβάσει με προσοχή, συμφωνώ ότι και οι αρχές του Συντάγματος, και οι νομικοί Κώδικες μας παρέχουν θεωρητικά όλες τις ασπίδες που χρειαζόμαστε. Η εφαρμογή τους όμως χωλαίνει. Κάτι δεν πάει καλά στην πράξη, γι’ αυτό αναρωτιέμαι αν μπορεί ο άνθρωπος, στο εξελικτικό στάδιο που βρίσκεται σήμερα, να δικαιούται την Δημοκρατία.

    Αν μπορεί ο καθένας μας να είναι ο Ηνίοχος της Ζωής του, ή αν έχει ανάγκη μια μόνιμη απειλή τιμωρίας πάνω απ’ το κεφάλι του, προκειμένου να πράττει το σωστό. Αυτό πιστεύω είναι το κρίσιμο ερώτημα. Ποιος συμπεριφέρεται σωστά λόγω συνείδησης, και κρατά ο ίδιος τα ηνία της ζωής του, και ποιος πράττει το νόμιμο λόγω φόβου τιμωρίας.

    Πιστεύω είναι θέμα Παιδείας, αυτήν την οντότητα που η Νέα Τάξη πραγμάτων φροντίζει να απενεργοποιεί. Κυρίως όμως είναι τα ερεθίσματα που πήραμε από το σπίτι μας, από τους γονείς μας, συνακόλουθα από την Παιδεία που οι ίδιοι έλαβαν, η κοινωνική και εν γένει συμπεριφορά των οποίων μας σφραγίζει πάντα αμετάκλητα. Αναφέρομαι στην Παιδεία και όχι στην εκπαίδευση, στην συναισθηματική και κοινωνική καλλιέργεια, ήθος και στάση ζωής, και όχι σε συσσώρευση πτυχίων.

    Υ.Γ. Μιλώντας για την έρημη την Παιδεία – συγκεκριμένα την κρατική, αν έχει απομείνει τέτοιο πράγμα : πριν λίγο σε δελτίο ειδήσεων, ο αξιότιμος Τομεάρχης Παιδείας της εντυπωσιακής Αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζήτησε καινούργια αρχή και νωπή λαϊκή εντολή. Θα κάνω μια σύσκεψη με τον εαυτό μου, θα πάω για ύπνο, και θα το σκεφτώ του χρόνου μάλλον. Τέτοιες αποφάσεις θέλουν πολύ χρόνο και πάρα πολλή σκέψη.

    Τι άλλο να πω, μας εύχομαι ηρεμία και ψυχραιμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Nativist merci για την διευκρίνιση, όντως δεν κατάλαβα την ροή του λόγου σου ως προς αυτό. Ποιος ξέρει πως τον λένε τον «φτωχούλη», νομίζω Γιώργο. Αλλά και πάλι ποιος νοιάζεται ; (για το μικρό του όνομα εννοώ, όχι για το βιολί που παίζει).

    Να σου πω πως το εννοώ το Έθνος και το κράτος, αν το έχω πιάσει σωστά το θέμα : Ας πούμε ότι έχουμε ένα κάστρο, επιβλητικό και υπέροχο, με τους ιδιοκτήτες του να κατοικούν μέσα σε αυτό. Είναι το Έθνος μέσα στα σύνορα του. Το κάστρο είναι τα Ελληνικά Εδάφη, οι ιδιοκτήτες εμείς, το Έθνος. Χρειαζόμαστε μια ομάδα διαχειριστών, οικονόμων, και λοιπών ειδικοτήτων, ήτοι το κράτος, προκειμένου να ρυθμίζεται η εύρυθμη λειτουργία του κάστρου και να οργανώνεται η ζωή μέσα σε αυτό. Ταυτόχρονα, μεταξύ άλλων, να προστατεύεται το οίκημα από φθορές, καταπατητές, διαρρήξεις, επιθέσεις και να ρυθμίζεται η σχέση μας με τα διπλανά οικήματα.

    Νομίζω δεν χρειάζεται να επεκταθώ για το χάλι και το χάος που επικρατεί ένεκα της προδοσίας των διαχειριστών, και την άθλια κατάσταση των ιδιοκτητών – κατοίκων, που αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία, δεδομένου ότι και οι διαχειριστές, ιδεατά, ανήκουν στους ιδιοκτήτες. Το κράτος μπορεί – και πρέπει – να αντικατασταθεί, το Έθνος είναι διαχρονικό και αναντικατάστατο. Διευκρινίζω ότι τα εδάφη του Έθνους – εννοώ το κάστρο – δεν τα συμπεριλαμβάνω στις ιδιότητες του κράτους. Είναι ανεξάρτητα από αυτό και μη διαπραγματεύσιμα.

    Με την σειρά μου θα σου πω να μην χάνεις κι εσύ την αισιοδοξία σου, πίσω δεν θέλει κανείς μας να γυρίσει, μόνο μπροστά θα πάμε, κι ας είναι το ντεπόζιτο τρύπιο. Σήμερα. Αύριο ποιος ξέρει, είναι μια άλλη μέρα. Όπισθεν έτσι κι αλλιώς μόνο οι βλάκες επιθυμούν να βάλουν κατά την διάρκεια μιας πτήσης (φαντάζομαι δεν υπάρχει αντίστοιχο κουμπί, εννοείται !). Κι αν επιμείνουν, θα πάρουμε μερικά πανίσχυρα Vim με μπλέ και πράσινους κόκκους, και θα τους εξαφανίσουμε τους λεκέδες !

    Καταλαβαίνεις τώρα γιατί επιθυμώ την αντικατάσταση του κράτους, με ένα μεγάλο σοκ ίσως, προκειμένου να ανασυνταχθεί το Έθνος, αρκεί να θωρακιστούμε, ψυχικά κυρίως, για να αντέξουμε τους κραδασμούς της πτώσης του. Το ελληνικό κράτος έχασε την δυνατότητα σωτηρίας, όταν έπαψε να είναι Ελληνικό, λειτουργεί σαν αυτοάνοσο νόσημα, στρεφόμενο εναντίον του εαυτού του, δεδομένου ότι χωρίς το Έθνος δεν έχει ελπίδες επιβίωσης.

    Αυτό δεν καταλαβαίνουν όλοι οι προδότες, οι αδιάφοροι, οι ανίκανοι, οι τεμπέληδες, οι ανεπάγγελτοι, οι κλέφτες και οι εθνομηδενιστές, ότι αυτό που πολεμούν και υπονομεύουν (το Έθνος) είναι αυτό που τους σιτίζει, τους δίνει θεσούλες εξουσίας και ψευδαισθήσεις μεγαλειώδους ύπαρξης. Γι’ αυτό είναι καταδικασμένα σε αφανισμό τα παράσιτα αυτά, κι ας φαίνονται τόσο πολλά, ακριβώς γιατί οι μηχανισμοί τους επέτρεψαν να καταλάβουν θέσεις εξουσίας. Εις βάρος μας, αλλά και εξαιτίας μας - την στιγμή που τους δώσαμε λευκή επιταγή, ξεκίνησε η παρακμή.

    Παίρνουμε λοιπόν πίσω το μπλοκ επιταγών, επειγόντως (βλ. Υ.Γ. στον Anaconda, να μην το επαναλαμβάνω και μου ανάψουν τα λαμπάκια βραδιάτικα) και με ΟΠΟΙΟ ΚΟΣΤΟΣ, και έληξε το θέμα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.