3/9/11

Στη Χάγη η Τουρκία για τη Λωρίδα της Γάζας

Στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης θα προσφύγει η Τουρκία, αμφισβητώντας τη νομιμότητα του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ, σύμφωνα με τον υπουργό εξωτερικών της Αχμέτ Νταβούτογλου


Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, η Τουρκία αναμένεται να καταθέσει αίτηση στη Χάγη μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Η κίνηση αυτή της Τουρκίας είναι ένα από τα πέντε μέτρα εναντίον του Ισραήλ που ανακοινώθηκαν χθες από την Άγκυρα, σε αντίποινα για την άρνηση του εβραϊκού κράτους να ζητήσει συγγνώμη για το θάνατο 9 Τούρκων σε επιδρομή του ισραηλινού στρατού εναντίον ενός στολίσκου που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα, το Μάιο του 2010.
"Δεν πρόκειται για μια υπόθεση ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισραήλ, πρόκειται για μια υπόθεση ανάμεσα στο Ισραήλ και τη διεθνή κοινότητα, το διεθνές δίκαιο και τη διεθνή συνείδηση", τόνισε ο Α. Νταβούτογλου.
 
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

3 σχόλια:

  1. Γερό χαστούκι έχει φάει η Τουρκία και δεν μπορεί να το καταπιεί. Έχει απολέσει την ψυχραιμία της, για την οποία διακρινόταν, τουλάχιστον στην εξωτερική πολιτική. Είναι αμάθητη στις ήττες, βλέπετε και τώρα την κάνει ρεντίκολο των σκυλιών ένα μικρό αλλά ψυχωμένο κράτος, το Ισραήλ. Αξίζει χίλια μπράβο αυτή η χώρα!

    Θα την φάει μέχρι τέλους την χλαπάτσα, έτσι που την έτρωγαν μέχρι σήμερα οι αντίπαλοί της, μεταξύ των οποίων πρώτη και καλύτερη η χώρα μας, όπως την κατάντησε ο εθνομηδενιστής Σημίτης και οι διάδοχοί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nativist

    Γιατί μόνο απο το Σημίτη και μετά; Δηλαδή με τους προηγούμενους η Ελλάδα λίγα υπέφερε; Άσχετα αν μας τους πασάρουν ώς Εθνάρχη τον ένα και ώς διαπρεπή οικονομολόγο τον άλλο,το αποτέλεσμα που πέτυχαν μετράει,σε βάθος χρόνου.

    Για τον τελευταίο των δεινοσαύρων δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αναφέρω τίποτα.

    Το πρόβλημα της χώρας μας είναι πρωτίστως στη ρίζα του πολιτικού μας συστήματος και δευτερευόντως στα πρόσωπα.

    Ώς προς τα υπόλοιπα που αναφέρεις,θα συμφωνήσω ότι η Τουρκία δείχνει να έχει χάσει την ψυχραιμία της,αν και θεωρώ εξίσου πιθανό να έχουμε να κάνουμε με μια έκρηξη παραφρωσύνης της ηγεσίας τους,η οποία πιστεύω ότι θα ενταθεί επικίνδυνα το επόμενο διάστημα.

    Θεωρώ σοφό,απο εδώ και πέρα να μην προσπαθούμε να διακρίνουμε ή να περιμένουμε λογικές κινήσεις απο την πλευρά των Τούρκων,θα ήταν λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρήστο,

    Δεν έχεις άδικο, μονάχα που από τον Σημίτη και μετά θαρρώ πως γελοιοποιηθήκαμε εντελώς, πιάσαμε πάτο. Αυτός ο εθνομηδενιστής ανθρωπάκος ήταν ό,τι χειρότερο μπορούσε να συμβεί στην Ελλάδα. Το κακό είναι ότι υπάρχουν και σήμερα άνθρωποι, οι οποίοι τον χαρακτηρίζουν σοβαρό πρωθυπουργό, βαφτίζουν την πολιτική του στα Ίμια πράξη σωφροσύνης και το ότι μας έβαλε στην ΟΝΕ κατόρθωμα.

    Ναι, οι Τούρκοι έχασαν την ψυχραιμία τους και αυτό μπορεί να γίνει επικίνδυνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.