20/9/11

Συνέβη στο χωριό μου, τη Βέργη Σερρών, και αξίζει να το δούμε!

Κοπάδι περίπου 80  αγριογούρουνων παγιδεύτηκε σε αρδευτικό κανάλι
Σε αρδευτικό κανάλι στην περιοχή των δημοτικών διαμερισμάτων Δημητριτσίου και Βέργης του δήμου Βισαλτίας, έπεσε το πρωί μεγάλο κοπάδι αγριογούρουνων που αποπροσανατολίστηκε και αφού διέσχισε το όρος Βερτίσκο, βρέθηκε στα πεδινά και κατέληξε στο μεγάλο αρδευτικό κανάλι.
Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα, κλιμάκια της πυροσβεστικής υπηρεσίας Σερρών και Νιγρίτας, υπάλληλοι του δασαρχείου, κάτοικοι της περιοχής, καθώς και μέλη του Φιλοζωικού Ομίλου, οι οποίοι κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσουν τα άγρια ζώα.

Παρά τις ύστατες προσπάθειες διάσωσής τους με αυτοσχέδια κλουβιά, μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 15 περίπου αγριογούρουνα με τα μικρά τους, ενώ πνίγηκαν περίπου 45-50.
Στα νερά του καναλιού, ύψους περίπου δύο μέτρων, χαροπαλεύουν ακόμη δεκαπέντε περίπου αγριογούρουνα.
Όπως καταγγέλλει η πρόεδρος του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών, Ζωή Κοντού «τα αγριογούρουνα κατέληξαν στο αρδευτικό κανάλι, όταν τρομαγμένα από τους κυνηγούς , έχασαν τον προσανατολισμό τους».
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος
Πηγή: Ζούγκλα

21 σχόλια:

  1. Πως ειμαστε τοσο σιγουροι οτι τα αγριογουρουνα που "κατεβηκαν στα πεδινα" δεν παγιδευτηκαν τρομοκρατημενα στο καναλι απο αυτους που πηγανε αρχικα να τα "σωσουνε" και μετα αναγκαστηκαν
    να φερουν και την πυροσβεστικη οταν αυτα παγιδευμενα απο τους αρχικους "σωτηρες" τους πεσανε και στο νερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και για το ατύχημα στην Φουκουσίμα οι κυνηγοί φταίνε να πείτε στην κυρία Κοντού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρατηρείστε όμως ότι μπροστά στον κίνδυνο δεν άρχισαν να τρέχουν το καθένα πρός διαφορετική κατεύθυνση αλλά ομαδικά πρός μια κατεύθυνση.

    Και μετά τα αποκαλούμε υποτιμητικά ζώα.

    Τελικά μάλον κανένα ανακόντα θα τα κυνήγησε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σάββα

    Στην ιστοσελίδα της ζούγκλα υπάρχει και το μεγάλο θέμα της ύπαρξης μετοχής απίστευτης αξίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω πως θα δεν θα υπήρχαν πολλοί κυνηγοί (και με υφάκι κομάντο) εάν είχαν και τα ζώα καραμπίνες...
    Από τσάμπα τσάμπα μάγκες άλλο τίποτε σε αυτή την χώρα τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Αστερίξ, προς τα πού πέφτει το
    αρδευτικό κανάλι;;;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έκτακτη είδηση. Κατευθύνεται βολίδα ο Πάγκαλος προς την Βέργη Σερρών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "..Έκτακτη είδηση. Κατευθύνεται βολίδα ο Πάγκαλος προς την Βέργη Σερρών..."

    Μεγάλεεε!!! Αυτό θα πει, Ερευνητική! δημοσιογραφία.

    Αλλά για άλλους λόγους έγινε βολίδα! μη του κάνουν ζημιά στα βοσκοτόπια του!
    .. προσέξτε στο (1+30")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @akritas (χιούμορ κάνω)
    "Τον λύκον ετραυαγγέλιζαν κι εκείνος έλεγεν, τη ποπά τα πρόβατα πούκιαν’ πάγ’νε."
    Ποντιακή παροιμία που σημαίνει: Τον λύκο προσπαθούσαν να τον κάνουν ενάρετο, διαβάζοντάς του το ευαγγέλιο, κι εκείνος ρωτούσε, προς τα που πηγαίνουν τα πρόβατα του παπά;

    Τώρα για την επιχείρηση διάσωσης δεν καταλαβαίνω τι νόημα είχε. Αφού αργά ή γρήγορα θα σκοτωθούν από τους κυνηγούς. Όπως λέει και μια τουρκική παροιμία: Η αλεπού όσο κι αν περιπλανηθεί, στο τέλος στο γουναράδικο θα καταλήξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα καημένα..
    Τι σου είναι όμως το ένστικτο της φύσης!
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν ειναι μονο οι "σωτηρες" των γουρουνιων στην Βεργη Σερρων.Καποιοι αλλοι παρομοιοι ελληναραδες σαν αυτους που πνηξανε τα γουρουνια στο καναλι,και παρομοιους τουρκαλαδες ,κρατανε τα σκηπτρα βαναυσοτητας στις μεταφορες με νταλικες ζωντανων.Δεν σεβονται ουτε την τελευταια "επιθυμια" των μελλοθανατων για αξιοπρεπη μεταχειρηση.Τα μεταφερουν στιβαγμενα,διψασμενα,πεινασμενα,με θερμοκρασιες μεταφορας 55 βαθμων C,
    να εχουν τσαλαπατηθει και επανω στις ακαθαρσιες τους και σε μεταφορες απο ρουμανια κλπ 25 ωρων η και αν υπαρχει κωλημα και για 3 η 4 ημερες.Αν και προηγειται αυτων στα βραβεια η χωρα των πολιτισμενων αγελαδαρηδων η Αυστραλια που αυτα γινονται για 1 ολοκληρη εβδομαδα μεχρι να φτασει η νταλικα στην μεση Ανατολη.Απο κατι τετοια και οχι απο παχεια λογια και φτιασιδωμενες κυρατσες μεσα σε κοττερα με φτιασιδωμενους συζυγους με ασπρους κολους φαινεται η ποιοτητα και το αν εχει πολιτισμενη υποσταση καποιος η απλα η ταυτοτητα του γραφει οτι ανηκει σε χωρα "πολιτισμενη"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν τα αφηνετε τα`κακομοιρα τα ζωακια στην ησυχια τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τίτλος: Le Dernier Trappeur-THE LAST TRAPPER -Ο Τελευταίος Κυνηγός
    Σκηνοθεσία:Νicolas Vanier

    Για όσους θέλουν να μάθουν και για όσους θέλουν να θυμηθούν τι σημαίνει Κυνηγός.

    Το να σκοτώσεις ένα θήραμα δεν σε κάνει φονιά.Το να θέσεις ένα είδος σε εξαφάνιση σε κάνει εγκληματία.Ο Κυνηγός είναι βασικό στοιχείο της Φύσης δεν θα πρέπει όμως να θέτει κάτι προς εξαφάνιση.Να παίρνεις αυτό που σου δίνει και αυτό που αρκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αχ βρε Ακρίτα, εσύ είσαι ψυχούλα, τί δουλειά έχεις με μένα τον ψυχρό και άκαρδο βασανιστή; Αν ξαναπείς κάτι τέτοιο ισορροπημένα ρομαντικό, θα αρχίσω να σε λέω διεστραμμένο εγκέφαλο!

    Και για να επανέλθουμε στην ουσία, αφού δεν μοιάζετε να συμφωνείτε με την πρότασή μου για ταξιδάκι
    (http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/09/uss-monterey.html?showComment=1316611230630#c1571325057293277570)
    τουλάχιστον, στη συνάντηση που θα κάνουμε στην Αθήνα, θα πάμε για αγριογούρουνο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Anaconda ρομαντικός δεν είμαι.Φορές που αδυνατώ να καταλάβω τον τρόπο ζωής πολλών και αυτοί τον δικό μου με την σειρά τους. Αν είσαι Κυνηγός αν θέλεις να είσαι Κυνηγός αυτό συνεπάγεται μια στάση ζωής μια φιλοσοφία ζωής.Μόνο έτσι πετυχαίνεις.

    Επιτυχία είναι να μην γίνεις άπληστος, και υπερφίαλος.

    Ολα αυτά μεταφέρονται στην καθημερινότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "Το να σκοτώσεις ένα θήραμα δεν σε κάνει φονιά.Το να θέσεις ένα είδος σε εξαφάνιση σε κάνει εγκληματία"
    (Ακριτας)
    Πριν μερικες χιλιαδες η εκατονταδες χρονια το να σκοτωσεις ενα θηραμα δεν σε εκανε φονια γιατι το παλευες με ροπαλο η τοξο η σπαθι-ακοντιο και συχνα ησουνα εσυ το θυμα και οχι το αγριο ζωο.Απο εκει και περα ο κοσμος εχει ...προοδευσει πολυ και η μαχη αυτη εγινε δολοφονια εκ του μακρωθεν και 100% ασφαλης για τον ηρωικο φωνια,καρηκατουρα του αρχεγονου κυνηγου-τροφοσυλλεκτη.Αντε 99% ασφαλης γιατι ο ιδιος μπορει να σκοτωθει απο αλλον και πιο ηληθιο "κυνηγο" κατα λαθος.Η εξεληξη εχει φτασει στο σημειο να πληρωνεις για να δολοφονησεις μεσα σε περιφραγμενους χωρους οπου ριχνονται τα υποψηφια θυματα.Τι αντρισμος και τι γεναιοτητα η μαλλον τι καταντια στο βωμο της εκτονωσης της αρσενικης ορμονης χωρις κοστος και κακουργιοδικεια με τελικα θυματα τα ζως.Εμενα με αρεσουν τα οπλα και εξασκουμε αλλα για αλλους λογους αμυντικους και οχι επανω σε ζωα.Οχι οτι δεν σκοτωνεις αν χρειαστει και απο την πεινα ξαναγινεις ...τροφοσυλλεκτης.Αλλα ποτε εν ψυχρω.Ποτε εν ψυχρω ουτε μυρμυγκι.Νομος "Συμπαντικης οικονομιας ".,Ποτε χωρις σοβαρωτατο λογο και ...οχι δικαιολογιες στον ανωρημο εαυτο περι σοβαροτητας γεγονοτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Με άρεσε αυτό το νοητικό παιχνίδι κυνηγού-θηράματος που έκανες Sterg. Επειδή είπες και "Οχι οτι δεν σκοτωνεις αν χρειαστει", ας πω και 'γω από την εμπειρία μου ως anaconda, που συχνάζει στο νερό και όχι στο βουνό, ότι "στο βυθό δεν έχει μοναξιά".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΕΡΓΗ,ΕΙΜΑΙ ΚΥΝΗΓΟΣ ΚΑΙ ΗΜΟΥΝ ΠΑΡΩΝ.Η ΚΥΡΙΑ ΤΟΥ "ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΥ" ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ "ΦΙΛΟΖΩΟΙ" ΚΑΙ "ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ" ΠΟΛΛΑ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠ' ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ.ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΠΟΝΕΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ.ΔΑΚΡΥΣΑΜΕ!ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΕΝ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΟΠΩΣ ΒΙΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΜΠΗΚΑΝ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ Η ΠΡΩΤΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΟ.Η ΠΛΕΥΡΑ ΑΠ' ΟΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ 25.000 ΣΤΡ. ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΘΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΦΥΓΟΥΝ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΑΠ' ΟΠΟΥ ΗΡΘΑΝ.ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΠΗΚΑΝ ΒΡΑΔΥ,ΑΦΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΓΙΑ ΒΟΣΚΗ,ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ,ΔΙΑΣΧΙΖΟΥΝ ΠΟΤΑΜΙΑ,ΛΙΜΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ.ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΩΘΗΚΑΝ 20 ΜΕ 25 ΠΕΡΙΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ (ΚΥΝΗΓΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ) ΟΠΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΕΣ ΡΑΜΠΕΣ,ΚΛΟΥΒΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΙΝΙΑ ΤΑ ΒΓΑΛΑΜΕ ΕΞΩ.ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗΣ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗΣ.ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΚΑΝΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΑΠ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΛΕΓΑΜΕ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΧΩΜΑ ΜΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝΕ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ,ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΦΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΠΟΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΙΔΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ,ΠΗΡΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ,ΡΙΞΑΜΕ ΧΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ.ΟΣΟΙ ΕΙΔΑΝ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΕΙΔΑΝ ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ.ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΑΔΙΚΑ, ΠΝΙΓΗΚΑΝ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΠΟΓΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠ' ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ (ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΙΦΩΝΙ) ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 200 ΜΕΤΡΑ, ΟΣΑ ΜΠΗΚΑΝ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΠΝΙΓΗΚΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πατριωτη την χρωστουσε σε ολους μας αυτη την εξηγηση η Βεργη και ειναι σεβαστη.Εγω απορουσα γιατι δεν δοθηκε αυτη η εξηγηση αμεσα με το που σας την ...πεσαμε και δικαιολογημενα,διοτι δεν υπηρξε αντιλογος που θα αποκαθιστουσε την αληθεια.Μετραει επισης πολυ για εμας η ευαισθησια της απαντησης σου πιο πολυ και απο τα...γουρουνια.Να εισαι καλα.
    Αποκατασταθηκε και η ...τιμη του φιλου μας εδω κατω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.