16/9/11

Βρήκα πως θα γλυτώσω την εισφορά για το σπίτι....





22 σχόλια:

  1. Και γιατί να ξοδέψουμε για την κατασκευή τρούλου; Ενας απλός σταυρός στην ταράτσα, θα έκανε την ίδια δουλειά και θα κόστιζε σίγουρα, πολύ λιγότερα.
    Είπαμε, εξαιρούνται ΟΛΟΙ οι λατρευτικοί χώροι, πάσης κατηγορίας, άρα;
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλος ο τρουλος, αλλα με μιναρε θα ησουν ποιο σιγουρος ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα ειδωλολατρικά παίζουν;

    Να στείλω ολόσωμο ή προτομή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχουμε περιθώρια για τέτοια αστεία, παραμονές ελληνοτουρκικής κρίσης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ήρεμα παιδιά - μη μου το χτυπάτε το τσόνι!

    Όποιος έχει πρόταση, σχόλιο ή οτιδήποτε άλλο που μπορεί να συνδράμει σε εθνικό επίπεδο, ας το στείλει για να βοηθήσει την προσπάθεια που κάνει η πατρίδα μας.

    Μια ανάρτηση έκανε ο δόλιος για να γελάσει το χειλάκι αυτών που έχουν ξενυχτήσει για να σκεφτούν μια λύση.

    Όντως, τα νεύρα όλων είναι τσατάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γνωρίζω ότι ο Κριστιάν το ανάρτησε χιουμοριστικά,απλά εγώ θεωρώ ότι τέτοιες εποχές με τέτοια πράγματα αστεία δεν γίνονται,γιατί υπάρχουν κάποιοι που ψάχνουν ευκαιρία να βγάλουν τη χολή τους,και μετά άστα να πάνε.

    Απλά το θεωρώ άτοπο και άστοχο.

    Κριστιάν,ούτε νεύρα έχω ούτε τίποτα άλλο,εκτιμώ πραγματικά το έργο σου στο ιστολόγιο αλλά την παρούσα ανάρτηση τη θεωρώ άτοπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Χρήστο
    Σεβαστή η άποψη σου.
    Διευκρινίζω πρώτα ότι ούτε η σύνθεση ούτε ο τίτλος είναι δικής μου έμπνευσης, τα πήρα από ιμαΊλ που κυκλοφορεί ευρύτατα, από «ελληνικά χέρια» δηλαδή.
    Μ’ άρεσε -πώς να σου το πώ;- γιατί αντικατοπτρίζει τη επικαιρότητα και πως τη ζω στην Αθήνα.
    - Από χθες που ανακοινώθηκε η εφαρμογή του νέου τέλους έχουν βουίζει τα αυτιά μου με τις λεκτικές –και μόνο- αντιδράσεις ανεξαίρετα όλων που συνάντησα, στο βαθμό που σε ορισμένες περιπτώσεις νευρίασα. Οι περισσότεροι ούτε καν δεν πήραν χαμπάρι τις απειλές των Τούρκων και τα συναφή.
    - Εδώ έχομε τη κυβέρνηση και τα ΜΜΕ που καθημερινά και συνεχώς μας τρομοκρατούν με τα λογιστικά τους που δεν βγαίνουν. Η κυβέρνηση επέλεξε τη στιγμή της επιβολής της εισφοράς, στη μέση μιας ακόμα ελληνοτουρκικής κρίσης. Φυσικό είναι να βγουν γελοιογραφίες σε αυτές τις καταστάσεις σε μια δημοκρατική χώρα και από έναν λαό που διαθέτει άφθονο χιούμορ –ακόμα και στις πολεμικές αφίσες του- , άσχετα αν αρέσει η όχι στον καθένα.
    Στο κάτω κάτω, άσχημη θα ήταν η Αθήνα με τέτοιες πολυκατοικίες, αντί των αντιαισθητικών κεραιών τηλεόρασης;
    Τέλος, αν ο ιδιοκτήτης του ιστολογίου κρίνει όντως ότι η ανάρτηση είναι άτοπη και άστοχη, είμαι σίγουρος ότι θα την ακυρώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κριστιάν

    Συμφωνώ με όλα όσα ανέφερες,και να σου πώ την αλήθεια το μετάνιωσα,δεν είναι δυνατόν να χάσουμε το χιούμορ μας επειδή κάποιοι ψάχνουν αφορμή να επιτεθούν στην εκλησία.

    Γράψε λάθος.

    Όσο για τα περί ακύρωσης της ανάρτησης θα το θεωρούσα απαράδεκτο αν έκανε κάτι τέτοιο ο Σάββας,που δεν το πιστεύω.

    ΥΓ
    Το επίχρυσο του τρούλου κοστίζει περισότερο απο την πολυκατοικία,δεν συμφέρει,ειδικά με τη σημερινή τιμή του χρυσού.

    ΥΓ2
    Μη σκιάζεσαι,δεν θα προλάβουν να τα εισπράξουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κριστιάν, όχι ρε φίλε και να την ακυρώσει. Προσωπικά καλύπτομαι από το σχόλιο τού Anaconda (5:04μμ). Και να στο πω και διαφορετικά; Πες ότι εμείς οι καθημερινοί και ασήμαντοι λέμε και καμμιά πλάκα, έστω και στο ανεύθυνο, έστω και σε δύσκολες στιγμές. Χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι. Θα σού θυμίσω όμως έναν ΠΟΛΥ πιο υπεύθυνο και ΑΠΕΙΡΩΣ πιο σημαντικό από όλους εμάς, που λίγες ώρες πριν πεθάνει (και το γνώριζε καλά) είχε πει στις Θερμοπύλες: "Κι αν τα βέλη τους σκεπάσουν όλο τον ουρανό, ακόμα καλύτερα, θα πολεμάμε υπό σκιάν"... Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ έκανε πλάκα με τον ίδιο του το θάνατο! Άρα μην ψάχνεσαι φίλε Κριστιάν, αφού είναι μέσα στο αίμα μας το "μικρόβιο" τής πλάκας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Χρήστο
    Χαίρομαι για μια ακόμη διπλωματική μου νίκη.
    Για το ΥΓ2, αυτό υποστηρίζω και εγώ, αλλά σίγουρα από άλλη αφετηρία. Πρώτα θα κοπεί το ρεύμα! να δούμε τότε πως θα εισπράξουν το τέλος... Πάντως φίλτατε, απαράδεκτα πράγματα δοκιμάζονται εδώ.

    @ Πιγκουίνο
    Ναι το έχω το μικρόβιο, πολύ έντονα μάλιστα γιατί έχει αντέξει σε όλες τις γνωστές αντιβιώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έτσι ακριβώς ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ, συμφωνώ πλήρως. Αυτή είναι η μαγεία του Έλληνα: διασκεδάζει (και με) τον θάνατό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. και για να σταματήσετε επιτέλους να την πέφτετε στον Κριστιάν, ορίστε, ανεβάζω κάτι αγχολυτικό για να αρχίσετε εμένα:

    http://www.youtube.com/watch?v=-oS5YWEz-qA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κριστιάν

    Να τη χαίρεσαι τη διπλωματική σου επιτυχία,σου εύχομαι και του χρόνου!

    θα ήθελα επείσης,αν γίνεται,να διευκρινήσεις λίγο αυτό το απαράδεκτα πράγματα δοκιμάζονται εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Χρήστο

    Εννοώ τα μέτρα και τον τρόπο που επιβάλλονται, τις τάσεις να ενοχοποιούνται και να στιγματιστούν οι απλοί πολίτες, τις καταφανείς επιθέσεις στη μεσαία τάξη. Δοκιμάζονται και καταγράφονται ανοχές και αντιδράσεις της ελληνικής κοινωνίας, μιας χώρας πλήρους μέλους της ΕΕ και της Ευρωζώνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κριστιάν

    Παρ'όλα αυτά όμως,πρέπει να αναγνωρίσουμε στον Ελληνικό λαό ότι έχει επιδείξει ικανοποιητικότατη ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση.

    Όσο για την ΕΕ που ανέφερες,άστο καλύτερα,ακριβώς επειδή είμαστε κράτος μέλος μας έχουν αλάξει τον αδόξαστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Anaconda (8:17μμ), συνέχεια στα εξελιγμένα οπλικά συστήματα μάς παραπέμπεις απόψε. Πάντως, με την περιγραφή σου συμφωνούν και οι σχολιαστές στο βιντεάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κριστιάν, ΤΕΛΕΙΑ Η ΙΔΕΑ, και η εικόνα !

    Έχω όμως απορίες : είναι ανάλογη με τις ώρες των γονυκλισιών η μείωση ή κατάργηση του τέλους, επιπλέον μια ολονυχτία μετράει διπλά στην κατάργηση ; Θα εκδοθεί σχετικό διάταγμα και πότε ; Μπορούν οι τρούλοι να είναι φω, ή πρέπει οπωσδήποτε gold ; Κι άλλες πολλές έχω, είναι σοβαρό το θέμα, θα τις υποβάλλω εγγράφως στο πρωτόκολλο.

    ΥΓ. 1 - Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν είμαι άθεη, απλά μου την δίνει η υποκρισία του ιερατείου της Εκκλησίας ΕΠΕ, όταν καλούνται να πληρώσουν άνθρωποι που είναι πραγματικά σε κίνδυνο, δεν μπορεί να επικαλούμαστε την ιδιότητα χώρων ως «λατρευτικών», με στόχο την εξαίρεση από την πληρωμή. Ο κίνδυνος του Ισλάμ είναι άλλο θέμα. Έτερον εκάτερον. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο.

    ΥΓ. 2 - Ο Ιερός Ναός του Αγίου Παντελεήμονα θεωρείται χώρος λατρευτικός ή «πολιτιστικό κέντρο», χώρος συναυλιών, κλπ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. <>

    Αρχίζει να μοιάζει η ΓερμανοΔΝΤοκρατούμενη Ελλάδα του 21ου αιώνα με την Οθωμανοκρατούμενη Ελλάδα του 18ου αιώνα. Το τσιφλίκι τώρα λέγεται Ελλάδα. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν επανάσταση από την καταπιεζόμενη μικροαστική τάξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλή ιδέα.

    Μήπως εάν ντυθούμε και παπάδες (ή ιμάμηδες για τους σβέλτους) γλιτώνουμε τίποτα φόρους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. to kormi mou einai enas naos kai ws xwros latreias arnoumai forologithw!!! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο/Η r+w είπε...
    Καλή ιδέα.


    Οι παπάδες πλήρώνουν φόρους η κρατική μυθολογία δεν πληρώνει ούτε κοστίζει τίποτε, βέβαια υπάρχουν ευτάρπελα αλλά είναι και αυτοί από το ίδιο ποιοτικό υλικό που είναι το κοινωνικό σύνολο οπότε εκφράζουν την κοινωνία. Αν οι λειτουργοί της είναι τέτοιοι είναι επειδή είναι και αυτή έτσι. Αλλήθεια οι πολιτικοί πληρώνουν φόρους; Καλύτερα να ντυθούμε αντιπρόεδροι δεν ενέχει κανέναν κίνδυνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.