2/9/11

Ρουμανία: Θα αναγνωρίσει το Κόσοβο, αν καταλήξουν σε συμφωνία το Βελιγράδι και η Πρίστινα

Η Ρουμανία δεν θα αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου, αν δεν καταλήξουν σε συμφωνία το Βελιγράδι και η Πρίστινα, τόνισε ο πρόεδρος της Ρουμανίας Τράιαν Μπασέσκου.

«Είμαστε μία χώρα που δεν αναγνωρίζει το Κόσοβο. Η θέση μας παραμένει αμετάβλητη και βασίζεται στην ίδια λογική με την περίπτωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή», ανέφερε ο κ. Μπασέσκου.
«Η Ρουμανία δεν θα αναγνωρίσει το Κόσοβο, εκτός αν το Βελιγράδι και η Πρίστινα καταλήξουν σε συμφωνία. Δεν έχουμε λόγο να εφαρμόζουμε την πολιτική των δύο μέτρων και των δύο σταθμών στη βαλκανική διένεξη και στην κατάσταση στη Μέση Ανατολή», υπογράμμισε ο κ. Μπασέσκου, μιλώντας στην Ετήσια Συνάντηση των Ρουμάνων πρέσβεων, στο Βουκουρέστι.

Ο κ. Μπασέσκου είπε ακόμη ότι η Ρουμανία σκοπεύει να μειώσει τη στρατιωτική της παρουσία στο βόρειο Κόσοβο, επειδή «δεν έχει πρόθεση να συντηρεί αυτή τη σύγκρουση που διαρκεί».

Τόνισε ότι «η ρουμανική συμμετοχή στην αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κόσοβο (Eulex) δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως στήριξη στην οικοδόμηση θεσμών στο Κόσοβο, καθώς αφορά ρητά την προστασία των πολιτών στην περιοχή της Μιτρόβιτσα».

Ο κ. Μπασέσκου τόνισε ότι η Ρουμανία σκοπεύει να ζητήσει από τα κράτη-μέλη της ΕΕ να «εξισορροπήσουν» την παρουσία τους στο Κόσοβο, δηλαδή τη συμμετοχή τους στην Eulex.http://www.imerisia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.