18/6/10

Σε περιοχή της Δημοκρατίας οι ασκήσεις των Τούρκων;

..Επαίρονται οι Τούρκοι ότι οι ασκήσεις έρευνας-διάσωσης που πραγματοποίησαν, πρόσφατα, διεξήχθησαν σε περιοχές "που η ελληνοκυπριακή πλευρά ισχυρίζεται ότι ανήκουν στην κυριαρχία της".

Η άσκηση με την επωνυμία «Caner Gonyeli 2010» ξεκίνησε στις 14 και θα διαρκέσει έως τις 18 Ιουνίου. Σύμφωνα με το σενάριο η άσκηση καλύπτει τα «εθνικά ύδατα» των τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο. Το σενάριο της άσκησης προβλέπει την συνεργασία των δυνάμεων της «ακτοφυλακής» του ψςευδοκράτους με στρατιωτικές μονάδες.

Επαίρονται οι Τούρκοι ότι οι ασκήσεις έρευνας-διάσωσης που πραγματοποίησαν, πρόσφατα, διεξήχθησαν σε περιοχές "που η ελληνοκυπριακή πλευρά ισχυρίζεται ότι ανήκουν στην κυριαρχία της".

Σε ρεπορτάζ της η τουρκική εφημερίδα "Ακσάμ" γράφει ότι, στη διάρκεια της άσκησης, εκτελέστηκαν δύο διαφορετικά σενάρια. Το πρώτο πρόβλεπε κατάσβεση πυρκαγιάς σε πλοίο, το οποίο βρισκόταν οκτώ μίλια ανοικτά της Αμμοχώστου και το δεύτερο, τη διεξαγωγή νυκτερινής άσκησης έρευνας-διάσωσης εντός των "χωρικών υδάτων" του ψευδοκράτους.

Εξάλλου, η εφημερίδα "Τουρκίγιε", υπό τον τίτλο "Στη Μεσόγειο άσκηση που κόβει την ανάσα", γράφει ότι την άσκηση παρακολούθησαν ο διοικητής των ναυτικών δυνάμεων της Ζαμβίας και στρατιωτικοί εκπρόσωποι από το Πακιστάν, το Αζερμπαϊτζάν, το Τουρκμενιστάν, το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν και το Ιράν.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ,defencepoint.gr

2 σχόλια:

  1. Η ΖΑΜΠΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΞΟΔΟ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑΥΤΙΚΟ

    ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ {ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ)

    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%96%CE%AC%CE%BC%CF%80%CE%B9%CE%B1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά, από όλες τις αηδίες στο διαδίκτυο το δικό μου ιστολόγιο έκανε κακό και μου το έκλεισαν; Έλεος.
    Σιδηρούντιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.