18/6/10

«Σχιζοφρενική» η στάση της Ρωσίας στο Ιράν, λέει ο Ρ. Γκέιτς

«Σχιζοφρενική» χαρακτήρισε την Πέμπτη ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γκέιτς, τη στάση της Ρωσίας απέναντι στο Ιράν, μια χώρα που η Μόσχα θεωρεί ταυτόχρονα ως απειλή για την ασφάλειά της, αλλά και ως εμπορικό εταίρο της.

«Αναγνωρίζουν την απειλή για την ασφάλεια που αντιπροσωπεύει το Ιράν αλλά υπάρχουν επίσης οι εμπορικές δυνατότητες και, ειλικρινά, δεν είναι οι μόνοι στην Ευρώπη», σχολίασε ο Γκέιτς μιλώντας σε επιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας και καταγγέλλοντας τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ Ιράν και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ερωτώμενος για αυτήν την αντίφαση από ένα γερουσιαστή, ο Γκέιτς απάντησε: «Μόλις βάλατε το δάχτυλο σε ένα είδος σχιζοφρενικής προσέγγισης εκ μέρους της Ρωσίας». Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναμένεται την επόμενη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον που θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μπαράκ Ομπάμα. Στην ατζέντα της συνόδου περιλαμβάνεται και το ζήτημα του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.

Προειδοποιήσεις Γκέιτς για το Ιράν
Η αμερικανική αντικατασκοπεία έχει στοιχεία που δείχνουν ότι το Ιράν θα μπορούσε να επιτεθεί στην Ευρώπη «με πολλούς, ακόμα και με εκατοντάδες» πυραύλους, όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς.

Επικαλούμενη την εντεινόμενη ιρανική πυραυλική απειλή, η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο σχέδια για αναβάθμιση των αμυντικών αντιπυραυλικών συστημάτων στις θαλάσσιες και χερσαίες βάσεις της στην ευρύτερη περιφέρεια της Ευρώπης.

«Ένα από τα στοιχεία της αντικατασκοπίας, που συνέβαλε στην απόφαση αυτή ήταν η διαπίστωση ότι εάν το Ιράν εξαπέλυε επίθεση με πυραύλους στην Ευρώπη, δεν θα εκτόξευε απλά ένα ή δύο πυραύλους, ούτε μερικούς», ανέφερε ο Γκέιτς στη διάρκεια ακρόασης στο Κογκρέσο.

«Θα ήταν πιθανότερο μία επίθεση με ομοβροντία πυραύλων, όπου θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε πάρα πολλούς, ακόμα και εκατοντάδες πυραύλους», πρόσεσε ο Ρόμπερτ Γκέιτς.

Εξέφρασε μάλιστα τη βεβαιότητα ότι τα αναβαθμισμένα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας που αναπτύσσονται «θα μας δώσουν τη δυνατότητα να προστατεύσουμε τους στρατιώτες μας, τις βάσεις μας, τις εγκαταστάσεις μας και τους συμμάχους μας στην Ευρώπη».

Ο Γκέιτς ανέφερε ότι η αναβάθμιση των αντιπυραυλικών συστημάτων έως το 2020 είναι κρίσιμη όχι μόνο λόγω της απειλής από το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα, αλλά επίσης διότι -όπως είπε- «νομίζω ότι μέχρι το 2020 μπορεί να δούμε τέτοια απειλή και από άλλα κράτη, ιδιαιτέρως εάν δεν επιτύχουμε να σταματήσουμε το Ιράν από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα».
ant1online.gr/

10 σχόλια:

  1. kiko πρώην υτδδω (διευκρίνηση προς αποφυγήν παρεξηγήσεων)


    Μια ερώτηση προς τους υπόλοιπους φίλους του ιστολογίου,και τους διαχειριστές αν θέλουν:

    Για πόσο ακόμη πιστεύετε ότι μπορεί ο πλανήτης να αντέξει τόσες υπερδυνάμεις; Τουλάχιστον ΗΠΑ-Κίνα-Ρωσσία.Δεν είναι φυσικό ότι κάποια στιγμή θα υπάρξει σύγκρουση λόγω συμφερόντων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kiko καλώς ώρισες πάλι. Ευτυχώς που δεν το 'κανες Kike.
    Προς εσένα και όλους τους φίλους.
    Σχιζοφρενική η στάση της Ρωσίας; ή σχιζοφρενική η στάση του Ισραμέρικα;
    Ο Γκέϊτς αν δεν ήταν τόσο ερπετό των εβραίων ποτέ δεν θα τον έκαναν ΥΠΕΘΑ

    Μανώλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μανώλης

    Αν υπονοείς για εμένα οτιδήποτε το φιλοισραηλινό κάνεις τραγικό λάθος.



    Kiko καλώς ώρισες πάλι.

    Τι ενοείς;


    Ευτυχώς που δεν το 'κανες Kike.

    Η ειρωνία σου σε τι αποσκοπεί;


    Το κίκο είναι παρατσούκλι απο την καθημερινή μου ζωή,το οποίο προέκυψε απο το μικρό μου όνομα(Ελληνικό Ορθόδοξο) όταν άρχισα να μιλάω και δεν μπορούσα ακόμη να πώ καθαρά το όνομά μου όταν συγγενείς και φίλοι μου το ζητούσαν.

    Στην ερώτησή μου πάντως απάντησες σαν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κο Πεταλωτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχω γράψει και παλαιότερα πως οι Ισραηλινοί και μόνο με τη διάδοση της πληροφορίας περι Ισραηλινών οι οποίοι επιστρατεύτηκαν για να γράφουν φιλοισραηλινά σχόλια σε διάφορα ιστολόγια κατάφεραν σε χρόνο ρεκόρ και με μηδαμινό κόστος να σπείρουν την καχυποψία ανάμεσα στους φίλους του κάθε ιστολογίου.......

    Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ kiko

    Eνταξει.
    Μην φωνάζεις.
    Φαίνεται δεν ξέρεις ότι με τη λέξη "kike" στην Αμερική οι εβραίοι βγάζουνε σπυράκια.
    Είναι ότι χειρότερο μπορείς να τους αποκαλέσεις.
    Έχε και λίγο χιούμορ στο τιμόνι σου.


    Μανώλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μανώλης

    Με συγχωρείς αλλά ειλικρινά με έχει κουράσει πολύ αυτή η τακτική κάποιων να κολάνε ταμπέλες σε οποιονδήποτε εκφέρει μια γνώμη που απλά δεν τους αρέσει ή δεν τους βολεύει.

    Γράψε λάθος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ kiko

    Ποτέ δεν κατάλαβα εκείνο το "υτδδω". Σήμαινε τίποτε;

    @ Mανώλη

    Αμφιβάλλω αν κανείς Αμερικανός Εβραίος ξέρει η θυμάται πια τι πάει να πει kike.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εάν την πιάσει την Ρωσία η σχιζοφρένεια έστω και ελαφριά, οι Αμερικάνοι θα ψάχνονται!
    Ο κύριος υπουργός λέει σαχλαμαρίτσες.

    ΗΠΑ και ΕΣΣΔ είχαν συμφωνήσει αφενός την μοιρασιά του Κόσμου, αφετέρου να μην επιτεθεί ποτέ η μία εναντίον της άλλης.
    Και να παίξουν θέατρο ότι -και καλά- κινδυνεύει η μία από την άλλη. Για να φοβήσουν τους λαούς να κάτσουν φρόνιμα και να τους πιούν το αίμα με την άνεσή τους.
    Ο εν λόγω κακός ηθοποιός (Ρόμπερτ Γκέιτς) είπε να μας πει κι αυτός τώρα κάτι.
    Αφού η Ρωσία σήμερα -ως συνέχεια της ΕΣΣΔ- δεν έχει όρεξη να αμφισβητήσει την συμφωνία ...κυρίων που είχε γίνει.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν είναι και όλος ο κόσμος υποχρεωμένος να συμφωνεί με τις επιλογές της Αμερικής.
    Διότι πολλές μ@λ@κίες λένε και κάνουν!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ τζίμης
    18 Ιουνίου 2010 10:52 μ.μ.
    "Διότι πολλές μ@λ@κίες λένε και κάνουν!"

    Συμφωνώ απόλυτα Τζίμη ότι "πολλές μ@λ@κίες λένε και κάνουν" οι Αμερικάνοι.
    Αλλά δεν νομίζω ότι είναι οι Αμερικάνοι αυτοί που κάνουν και λένε τις μ@λ@κίες, αλλά οι εβραίοι.
    Γιατί οι εβραίοι κυβερνούν την Αμερική.

    Π.χ.
    1) Σε πρόσφατο ταξίδι μου στην Νέα Υόρκη πήγα με φίλους και ψωνίσαμε από μαγαζιά/αποθήκες με ονομασίες όπως Sam's Club, Costco κλπ. (εβραϊκής ιδιοκτησίας εννοείται). Αφού πληρώσαμε στο ταμείο και οδεύαμε προς την έξοδο κάποιος υπάλληλος του μαγαζιού (μάλλον συνταξιούχος κρίνοντας απ την ηλικία του) με ύφος δέκα στρατηγών απαίτησε να δει την απόδειξη μας.
    Στην άρνηση μου αλλά και επισήμανση μου αν μας θεωρεί κλέφτες ο τυπάκος επικαλέσθει τους κανονισμούς του μαγαζιού. Τον έστειλα στο διάολο και αυτόν και τους κανονισμούς του και προχωρήσαμε κανονικά προς την έξοδο ενώ ο "στρατηγάκος" ούρλιαζε πίσω μας.
    Από απόσταση του φώναξα ότι αν επιθυμούσε θα μπορούσα να καλέσω την αστυνομία, αλλά αν γινόταν αυτό θα επακολουθούσαν και νομικές επιπτώσεις εναντίον του και του κολωμάγαζου που δούλευε.
    Ο κοντοστούπης έβαλε τη ουρά στα σκέλια και το βούλωσε.
    2) Πάλι με φίλους στην τράπεζα αυτή τη φορά (είπα τίνος ιδιοκτησίας;) η ταμίας αλλά κι ο διευθυντής απαίτησαν (για λόγους ασφαλείας) εγώ και η φίλη μου να βγάλουμε καπέλο και γυαλιά ηλίου άλλως δεν θα εξαργύρωναν επιταγές.
    Τους στείλαμε εν χορώ στο διάολο ενώ η γνωστή μου την επόμενη μέρα έστειλε το δικηγόρο της να κλείσει τους λογαριασμούς της στην εν λόγω τράπεζα.
    Σε λιγότερο από μια βδομάδα φθάσανε από τα κεντρικά της τράπεζας στο γραφείο του δικηγόρου της έγγραφες συγνώμες για την «παρεξήγηση της υπόθεσης εκ μέρους των υπάλληλων» και δελεαστικές προτάσεις για ξανάνοιγμα των εν λόγω λογαριασμών στην τράπεζα τους.
    3) Μερικές μέρες πριν επιστρέψω στην πατρίδα πήγαμε σε κοσμηματοπωλείο (είπα τίνος ιδιοκτησίας;) να αγοράσω ένα δώρο για το άτομο που με φιλοξένησε στην ΝΥ. Αφού κοιτάξαμε μερικά κοσμήματα αποφασίσαμε να φύγουμε.
    Έλα που η πόρτα ήταν ηλεκτρομαγνητική και άνοιγε μόνο με το πάτημα κουμπιού από μέσα;
    Δηλαδή όλη την ώρα που κοιτάζαμε τα κοσμήματα (περίπου 20') ήμασταν εν αγνοία μας και όμηροι του «κοσμηματοπώλη».
    Στην παρατήρηση μας ότι αυτό ήταν παράνομο και στην απαίτηση μας να δούμε τον ιδιοκτήτη μας απάντησαν ότι δεν ήταν εκεί.
    Μεγαλοπρεπώς έριξα αυτό που τους άξιζε (δηλ. μια ροχάλα) στο έξω μέρος του τζαμιού της εισόδου.

    Αυτά από την γη της ελευθερίας της δημοκρατίας και άλλων ευτράπελων.



    Παντελής

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.