30/12/13

Επίθεση στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη - Τέσσερις δράστες, έξι προσαγωγές

Του Γιάννη Σουλιώτη
Εξη άτομα έχουν προσαχθεί στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά την επίθεση με Καλάσνικοφ στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη, τα ξημερώματα στο Χαλάνδρι. Τέσσερις οι άγνωστοι δράστες, σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ζημιές.

Περισσότερες απο 20 ριπές με Καλάσνικοφ έριξαν άγνωστοι δράστες στην καγκελόπορτα της κατοικίας του Γερμανού πρέσβη, επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι. Η επίθεση έγινε γύρω στις 03:30 τα ξημερώματα και δεν προκάλεσε τραυματισμούς ή ζημιές.Σύμφωνα με τη μαρτυρία του φρουρού της κατοικίας, οι δράστες ήταν τέσσερις και πυροβόλησαν με Καλάσνικοφ τουλάχιστον είκοσι φορές την καγκελόπορτα, επι της οποίας βρέθηκαν καρφωμένες σφαίρες.

Μέχρι στιγμής, στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχουν προσαχθεί έξι άτομα, ενώ εξετάζεται το υλικό απο τις κάμερες της περιοχής.

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, επικοινώνησαν με τον Γερμανό πρέσβη, Βόλφγκανκ Ντόλτ . Δεν είναι η πρώτη φορά που η κατοικία του Γερμανού πρέσβη γίνεται στόχος τρομοκρατικής επίθεσης.
Τον Μάιο του 1999 το σπίτι του πρέσβη της Γερμανίας είχε βληθεί με ρουκέτα απο την «17 Νοέμβρη».

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_30/12/2013_534066







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.