28/12/13

Φυλακισμένοι «Πυρήνες» πίσω από το σαμποτάζ σε Coca-Cola Light και Nestea

Τα φυλακισμένα μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» είναι οι εμπνευστές του σχεδίου «Πράσινη Νέμεσις».
Του Γιάννη Σουλιώτη
Αυτό επισημαίνουν με δηλώσεις τους στην «Κ» αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν την ευθύνη της έρευνας για την υπόθεση. Παραλληλίζουν μάλιστα το σχέδιο «Πράσινη Νέμεσις» με το επονομαζόμενο σχέδιο «Φοίνικας» που είχε τεθεί σε εφαρμογή στις αρχές Ιουνίου με την ανατίναξη του Ι.Χ. της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού, Μαρίας Στέφη.
Εξάλλου, την ευθύνη για το σαμποτάζ σε προϊόντα της Coca-Cola και της Nestlé ανέλαβε η Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία - FAI, η οποία υπέγραφε (μαζί με τη «Συνωμοσία») και τις προκηρύξεις ανάληψης ευθύνης των ενεργειών του σχεδίου «Φοίνικας».
Αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν ότι η εντολή για την ενεργοποίηση του σχεδίου «Πράσινη Νέμεσις» δόθηκε μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατούνται τα μέλη του σκληρού πυρήνα (σύμφωνα με τη φρασεολογία της ΕΛ.ΑΣ.) της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Το ίδιο είχαν επισημάνει και στην περίπτωση του σχεδίου «Φοίνικας», αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι ο ένας από τους συλληφθέντες για την απόπειρα επίθεσης στον τέως διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Δ. Χωριανόπουλο, ο 30χρονος Σπ. Μ., είχε συναντηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού με τον έγκλειστο για συμμετοχή στη «Συνωμοσία» Χρ. Τσάκαλο, λίγες ημέρες πριν από την αποστολή του δέματος-βόμβας. Οι αστυνομικοί εντάσσουν στο νέο τρομοκρατικό εγχείρημα την ανάρτηση στο Διαδίκτυο ενός βίντεο αλλά και τη δημιουργία νέας ιστοσελίδας, που (και τα δύο) προπαγανδίζουν τις ενέργειες του σχεδίου «Φοίνικας» και της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Αξίζει να σημειωθεί ότι το σπικάζ στο εν λόγω βίντεο έχει κάνει ο Χρ. Τσάκαλος!

Σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα το σαμποτάζ σε αναψυκτικά, η προκήρυξη που ταχυδρομήθηκε τη Δευτέρα στο zougla.gr και την εφημερίδα Espresso (μαζί με ένα δείγμα αναψυκτικού νοθευμένου με υδροχλωρικό οξύ) αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η ενέργεια σηματοδοτεί την έναρξη του επόμενου project συντονισμού άτυπων ομάδων και πυρήνων της FAI». Επίσης, κάνει ονομαστική αναφορά σε οργανώσεις οικοτρομοκρατίας όπως η ΕLF (Earth Liberation Front) και ΑLF (Animal Liberation Front) λέγοντας συγκεκριμένα ότι «η FAI ανοίγει μια προοπτική προσκαλώντας τους συντρόφους της αντιπολιτισμικής τάσης και τους πυρήνες άμεσης δράσης ELF και ALF σε μια γενικευμένη διεθνή εκδίκηση και επίθεση ενάντια στους δολοφόνους της ζωής μας». Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιούνιο ο προφυλακισμένος για συμμετοχή στη «Συνωμοσία» και τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης Γιάννης Μιχαηλίδης είχε αναρτήσει επιστολή στην οποία καλούσε σε «σαμποτάζ στις τεχνοεπιστημονικές υποδομές του πολιτισμού», στέλνοντας ταυτόχρονα αγωνιστικούς χαιρετισμούς «στους πυρήνες διεθνών δικτύων των ALF και ELF» καθώς και τη FAI.

Στη Μ. Βρετανία

Παρόμοιο περιστατικό (σαμποτάζ σε καταναλωτικά προϊόντα) έχει καταγραφεί τον Σεπτέμβριο του 2011 στη Μ. Βρετανία. Στόχος της επίθεσης ήταν τότε η φαρμακοβιομηχανία Reckitt Benckiser, καθώς άγνωστοι είχαν νοθεύσει σκευάσματα του παυσίπονου φαρμάκου Nurofen με αντιψυχωτικά χάπια Seroquel XL. Tότε, η φαρμακοβιομηχανία είχε υποχρεωθεί να αποσύρει προϊόντα, όπως εξάλλου έκανε και η Coca-Cola (η οποία σημειωτέον εμφιαλώνει για λογαριασμό της Nestlé και το προϊόν Nestea). Ηδη από την Τρίτη η εταιρεία ανακοίνωσε ότι απομακρύνει από τα ράφια τις πλαστικές συσκευασίες CocaCola Light 500 ml και Nestea όλων των γεύσεων για προληπτικούς λόγους. Σύμφωνα με νεότερη πληροφόρηση της «Κ», η απόσυρση βρισκόταν και χθες σε εξέλιξη καθώς λόγω της αργίας των Χριστουγέννων η απομάκρυνση των προϊόντων δεν είχε ολοκληρωθεί.
Καθημερινή

5 σχόλια:

  1. "Αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν ότι η εντολή για την ενεργοποίηση του σχεδίου «Πράσινη Νέμεσις» δόθηκε μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατούνται τα μέλη του σκληρού πυρήνα (σύμφωνα με τη φρασεολογία της ΕΛ.ΑΣ.) της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς»"


    ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ. Δεν είναι μόνο τα συγκεκριμένα μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων. Υπάρχουν μαφιόζοι που είναι κινούμενες μηχανές κοινωνικού κινδύνου. Δίνουν εντολές για δολοφονίες, εμπόριο ναρκωτικών, παροχή "προστασίας" κ.α. Όλος ο ποινικός κώδικας σε έναν άνθρωποι.Αδίστακτοι.
    Φαντάζεστε τέτοια δηλητηριασμένα αναψυκτικά των "επανασταστών" να τα πιουν παιδάκια πχ σε παιδικό πάρτι από μια μητέρα που θα τα αγοράσει χαρούμενη και ανυποψίαστη από ένα ράφι σουπερ μάρκετ?! Μπορεί να θρηνήσουμε και 40 νεκρά παιδιά σε ένα απόγευμα.
    Τέτοιοι άνθρωποι με τόσο διεστραμμένο εγκέφαλο είναι αμετανόητοι και άκρως επικίνδυνοι για το κοινωνικό σύνολο.
    Ακόμα και έτσι δεν έχουμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε ζωή. Δεν είμαστε θεοί. Η οργή μας δεν πρέπει να μας καθοδηγεί. Σε έναν τέτοιο αμετανόητο κακοποιό όμως του αξίζει η πιο σκληρή φυλακή με τα πιο σκληρά μέτρα επιτήρησης ώστε να μην μπορεί να καθοδηγεί εγκληματικές πράξεις. Η κοινή λογική! Η ανοχή της κοινωνίας(μέσω των δικαστών) πρέπει να σταματά εκεί που κινδυνεύει και ο πιο ανυποψίαστος πολίτης από τέτοια καθάρματα. Πρέπει η κοινωνία να προστατευτεί επιτέλους. Οι 300 πιο επικίνδυνοι και αμετανόητοι κακοποιοί της χώρας με μεγάλες ποινές(οι κεφαλές εγκληματικών οργανώσεων και τα μέλη όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων..πυρήνες φωτιάς, 17Ν κτλ) σε μια τέτοια φυλακή.
    Εδώ και τώρα. Όχι μέσα σε πόλη. Είναι επικίνδυνο σε περίπτωση απόπειρας απόδρασης.
    Μια φυλακή πραγματικά υψίστης ασφαλείας. Χρειάζεται πολιτική τόλμη και ταχύτητα εκτέλεσης των αποφάσεων.

    Η κοινωνία δεν μπορεί να προστατευθεί με ημίμετρα.
    Θα χρειαστεί πάλι να θρηνήσουμε θύματα για να παρθούν κάποιες αποφάσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή...
    Ενώ ποτέ δεν προειδοποιούν ότι θαααααα χτυπήσουν με βόμβες όλων των ειδών(μολότοφ, εκρηκτικές κλπ) διάφορες ελληνικές επειχειρήσεις, ελληνικά μαγαζιά του απλού ελληνα πολίτη, σταθμευμένα αμάξια κλπ...
    σε κάποιες συγκεκριμένες πολυεθνικές συγκεκριμένων συμφερόντων προειδοποιούν.Εντελώς συμπτωματικά όλα αυτά και καμία σχέση το ένα με το άλλο βεβαίως βεβαίως.

    Απλά σκεφτείτε την πιθανότητα όντως να το έκαναν απροειδοποίητα και να έβρισκαν το θάνατο κάποιοι έλληνες ή και ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ αγοραστές αναψυκτικών.(το τι αναψυκτικό των εταιρειών αυτών πίνουν οι κάθε λογής αλλοδαποί δε λέγεται ρε παιδιά, αρκεί να τους δείτε στα παγκάκια και τις πλατείες όταν κάθονται και δεν κλέβουν) Τι κακός χαμός θα είχε γίνει, και τι κακούς ρατσιστές θα τους αποκαλούσαν(ενώ αν πέθαιναν έλληνες δεν θα ήταν αυτό ρατσιστικό έγκλημα βεβαίως βεβαίως)
    Άσε που για να ξανακερδίσουν την χαμένη εμπιστοσύνη των καταναλωτών οι εταιρείες αυτές θα ήταν το ίδιο δύσκολο με το να βάλεις φτερά και να πας στον πλανήτη κρόνο.

    Μήπως γιατί ο κόσμος όλος έχει καταλάβει ότι οι ακροαριστεροί όλων των ονομάτων, τάσεων και συνιστωσών δε νοιάζονται στο ελάχιστο για τους φτωχούς έλληνες και δεν έχουν δώσει(και ούτε θα δώσουν ποτέ) ούτε ένα ευρώ για αλληλοβοήθεια, άρα τους έχει όλους γραμμένους;
    Μήπως γιατί βλέπουν ότι όχι μόνο δεν έχουν καινούργια άτομα, νεολαία στις τάξεις τους αλλά τους εγκαταλειπουν αφυπνισμένοι ελληνες σωρηδόν;

    Αυτοί που δολοφόνησαν από το 1974 και μετά 70 με 80 ανθρώπους και τραυματισαν βαρύτατα και άφησαν σακατεμένους για μια ζωή πάνω απο 500 ανθρώπους τώρα προειδοποιούν;

    Κάτι δε μου κάθεται καλά.Μα καθόλου καλά λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν χρειαζονται ουτε φυλακες υψηλης ασφαλειας ουτε τιποτε.
    Απλα δωστε τους να πιουν τις κοκα κολες που δημιουργησαν. Μιας που καθονται στην φυλακη χωρις ασκηση και κινδυνευουν να παχυνουν μια κοκα κολα λαιτ θα τους ερθει κουτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρατηρήσεις.

    1.Δεν έχει βρεθεί δηλητηριασμένο αναψυκτικό εκτός των απεσταλμένων στο site και στην εφημερίδα.Και ούτε θα βρεθεί κατά την γνώμη μου.Κανείς τρομοκράτης δεν θέλει την κοινωνία εναντίον του.

    2.Με παραξενεύει η άμεση εύρεση των υπαίτιων από την αστυνομία.Πολύ γρήγορη και δεν το συνηθίζει.Αλλά λόγω έλλειψης στοιχείων δεν μπορώ να σχολιάσω περαιτέρω.

    3.Ίσως κάποια στιγμή να πρέπει να σταματήσουμε τις εξυπνάδες του τύπου "Να τα δώσουμε να τα πιούνε οι ίδιοι" κλπ.Η τρομοκρατία θέλει σοβαρή αντιμετώπιση.Είναι ασύμμετρη απειλή και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζετε.

    Καλή χρονιά σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητε MitrosMitsos,

    συμφωνω απολυτα μαζι σου παρ'ολο που προσπαθησα να κανω χιουμορ (κακης ποιοτητας κατα τα φαινομενα).
    Ειναι ασσυμετρη απειλη και ως τετοια πρεπει να αντιμετωπισθει.
    Ομως μην ελθεις μετα και μου πεις οτι δεν εννοουσα και λευκα κελια η' επιθεσεις με drones (σε οποιες χωρες μπορει να γινει) η' εκτελεσεις τρομοκρατων η' η'...
    Απο οτι καταλαβαινω στον Κορυδαλλο τους απευθυνουν τον λογο στον πληθυντικο και τους ζητανε συγγνωμη πριν τους ανακρινουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.