31/12/13

Ανησυχεί ο Λευκός Οίκος για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι

Την ανησυχία του για την ασφαλή διεξαγωγή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι εξέφρασε χθες ο Λευκός Οίκος και προσέφερε στενότερη συνεργασία στη Ρωσία σε θέματα ασφαλείας, μπροστά στο ενδεχόμενο να ετοιμάζουν νέες τρομοκρατικές επιθέσεις οι ισλαμιστές εξτρεμιστές.
Οι δύο πολύνεκρες επιθέσεις στο Βόλγογκραντ μέσα σε δύο ημέρες, στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης και σε τρόλεϊ, από βομβιστές αυτοκτονίας που προκάλεσαν το θάνατο 34 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων, αναζωπύρωσαν τους φόβους για την ασφάλεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.
Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι αμερικανικές και οι ρωσικές αρχές είχαν εκτεταμένες επαφές στην διάρκεια της προετοιμασίας των Αγώνων όσον αφορά ζητήματα ασφάλειας. Οι ΗΠΑ μοιράζονται με τη Ρωσία πληροφορίες για πιθανές απειλές εναντίον των Αγώνων.
Η εκπρόσωπος Τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Κέιτλιν Χέιντεν καταδίκασε τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Βόλγογκραντ και πρόσθεσε πως η αμερικανική κυβέρνηση έχει «προσφέρει την πλήρη στήριξή της στην ρωσική κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τις προετοιμασίες για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι, και θα υποδεχόμασταν θερμά την ευκαιρία για στενότερη συνεργασία με στόχο την ασφάλεια των αθλητών, των θεατών και άλλων συμμετεχόντων».
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναμένεται να εκδώσει μια οδηγία προς τους Αμερικανούς ταξιδιώτες με τις οποίες θα τους προειδοποιεί για το ενδεχόμενο βομβιστικών επιθέσεων και απαγωγών ή ομηριών στη Ρωσία, ιδιαίτερα στην περιοχή του Βορείου Καυκάσου, σε απόσταση μικρότερη από 160 χλμ. από το Σότσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.