28/12/13

Απέτυχε το κινεζικό παγοθραυστικό να προσεγγίσει το αποκλεισμένο ρωσικό πλοίο στην Ανταρκτική

Απέτυχε το κινεζικό παγοθραυστικό να προσεγγίσει το αποκλεισμένο
ρωσικό πλοίο στην Ανταρκτική
Αποστολή του κινεζικού παγοθραυστικού Snow Dragon ήταν να ανοίξει δρόμο μέσω του πάγου για να βοηθήσει το ρωσικό πλοίο να φθάσει στην ανοικτή θάλασσα
Μετά το ρωσικό πλοίο επιστημονικής αποστολής το οποίο έχει παγιδευτεί μέσα στους πάγους και τη σφοδρή χιονοθύελλα ανοιχτά της ανατολικής Ανταρκτικής και το Κινεζικό παγοθραυστικό που αναμενόταν να προσφέρει βοήθεια στο ρωσικό πλοίο αποκλείστηκε από το πυκνό χιόνι και αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω, στην ανοικτή θάλασσα, ανακοίνωσαν σήμερα οι αυστραλιανές ναυτιλιακές αρχές.

Αποστολή του κινεζικού παγοθραυστικού Snow Dragon ήταν να ανοίξει δρόμο μέσω του πάγου για να βοηθήσει το ρωσικό πλοίο να φθάσει στην ανοικτή θάλασσα.

Το Snow Dragon θα προσέγγιζε χθες βράδυ το MV Akademik Shokalskiy που έχει αποκλειστεί από την Τρίτη εκατό ναυτικά μίλια ανατολικά της γαλλικής βάσης Ντιμόν ντ' Ουρβίλ.

Στο ρωσικό πλοίο που χρησιμοποιείται από την αυστραλιανή-ασιατική αποστολή στην Ανταρκτική, επιβαίνουν 74 άτομα, επιστήμονες και τουρίστες που ακολουθούν τη διαδρομή του αυστραλού εξερευνητή Σερ Ντάγκλας Μάουσον πριν από έναν αιώνα (1911-1914).

Το Snow Dragon προσέγγισε 6,5 ναυτικά μίλια το ρωσικό πλοίο αλλά δεν συνέχισε την πορεία του, καθώς συνάντησε μεγάλο παγετώνα που δεν μπόρεσε να σπάσει και επέστρεψε στην ανοικτή θάλασσα, ανακοίνωσε η Αυστραλιανή Αρχή Ναυτικής Ασφάλειας (AMSA) που συντονίζει τις επιχειρήσεις διάσωσης.

"Δυστυχώς η επιχείρηση διάσωσης απέτυχε", δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας, προσθέτοντας ότι εξετάζονται και άλλες επιλογές για να παρασχεθεί βοήθεια στο ρωσικό πλοίο, σύμφωνα με το αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Από τότε που αποκλείστηκε το ρωσικό πλοίο, τρία παγοθραυστικά: το κινεζικό Snow Dragon, το γαλλικό L' Astrolabe και το αυστραλιανό Aurora Australis κατευθύνθηκαν στην περιοχή για να τού προσφέρουν βοήθεια.

Ωστόσο δεν είναι βέβαιο ότι το Aurora Australis, που είναι ισχυρότερα εξοπλισμένο για το σπάσιμο των πάγων σε σχέση με τα άλλα δύο παγοθραυστικά και αναμένεται στην περιοχή το νωρίτερο το βράδυ της Κυριακής, θα μπορέσει να προσεγγίσει το ρωσικό πλοίο.

ΑΜΠΕ 
http://www.epikaira.gr/article/den-katafere-to-kineziko-pagothraystiko-na-proseggisei-toapokleismeno-rosiko-ploio-stin-antarktiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.