31/12/13

ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ, ΛΕΥΚΗ ΣΑΝ ΠΡΕΖΑ

1236795_692597877435110_967053936_n11
Τι καλύτερο για να βασανίσεις χαμηλόμισθους εργαζόμενους από το να παρατείνεις το μαρτύριό τους, βάζοντάς τους να δουλέψουν Σάββατο βράδυ; Και μάλιστα μέχρι της 11, ώστε να έχει την δυνατότητα ο κάθε αργόσχολος πριν πάει στα μπουζούκια να τους βασανίσει κάνοντας βόλτα χωρίς να ψωνίσει τίποτα;

Μιλάμε για την “λευκή νύχτα” που οι φωστήρες του Δήμου Αθηναίων σκέφτηκαν να θεσπίσουν φέτος που το χρήμα ρέει άφθονο, με την δικαιολογία ότι έτσι θα κινηθεί περισσότερο το εμπόριο, αφού παράλληλα λάμβαναν χώρα διάφορες εκδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος.

Είναι μεγάλο ηθικό ζήτημα το να αναγκάζεις εργαζόμενους που έχουν υποστεί μειώσεις μισθών (αν πληρώνονται στην ώρα τους) και που έχουν κάνει τα ωράριο λάστιχο, να δουλεύουν κοντά στα μεσάνυχτα, στερούμενοι τον χρόνο που δικαιούνται.

Η άλλη παράμετρος που αποκαλύπτει την σάπια συνείδηση, είναι το πόσοι κάνοντας την βόλτα τους στα πέριξ της Ερμού, σταμάτησαν έστω και έξω από μια βιτρίνα, πολλώ δε μάλλον αν μπήκαν και μέσα στο οποιοδήποτε κατάστημα. Προφανώς, τα κνώδαλα που στήριξαν την “λευκή νύχτα” δεν είναι παρά το αφάν γκατέ της σήψης, οι αντίστοιχοι αριβίστες ψηφοφόροι που όλοι τους χαιδεύουν γιατί δεν θέλουν να τους χάσουν από πελατεία.

Είναι μεγάλη ειρωνία σε εποχές φτώχειας, οι καταναλωτικές φιέστες να θεωρούνται τρόποι “αναζωογόνησης” μιας πόλης που σβήνει, με λευκές νύχτες που παραπέμπουν στην ηρωίνη στα στέκια τοξικομανών και στα λευκά κελιά των έμμισθων σκλάβων.

Πόσες φορές θα πρέπει να καταλάβουν πως ο τζίρος πέφτει λόγω λιτότητας και όχι λόγω έλλειψης χρόνου; Που αποσκοπούν, παρά στο να ενισχύσουν τις μεγάλες επιχειρήσεις και στο να θεσμοθετήσουν την εκμετάλλευση με τέτοιο τρόπο ώστε να εξωραίζεται ως “γιορτινή ατμόσφαιρα”;

Και από δίπλα να βρίσκουν πρόθυμους ηλίθιους τύπου Ατενίστας να “στηρίζουν την επιχειρηματικότητα” και να κάνουν γελοίες “παρεμβάσεις” τύπου “πουλοβεράκια για τα καημένα τα δεντράκια που κρυώνουν”. Στην πόλη των αστέγων, των ανέργων και των συσσιτίων, η συντήρηση του Αθηναικού ψέματος που στηρίζουν τα media είναι απαραίτητη για την συνέχιση του…success story. Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά.

http://strangejournal.wordpress.com/2013/12/30/%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%BA%CE%B7-%CE%BD%CF%85%CF%87%CF%84%CE%B1-%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%BA%CE%B7-%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%B5%CE%B6%CE%B1/

2 σχόλια:

  1. Απο τα 21 δις ευρω πριν το 2008 ο τζιρος των καταστηματων, θα φτάσει-αν φτάσει τα 6,5 δις ευρω φετος και δεν σχολιάζουν αυτό που ο κόσμος το έχει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι:Για τα πάμπολλα δις ευρω κάθε χρόνο εμπορευμάτων που διακινούνται απο λαθρομετανάστες, χωρίς άδειες, χωρίς νομιμα χαρτιά, χωρίς να πληρώνουν εισφορές ή ενοίκια.

    Από τη μια δηλαδή ο κόσμος δεν έχει λεφτά και δεν θα ψωνίσει και 24ωρες ανοιχτά να είναι τα μαγαζιά-απλώς θα κάνει τις βόλτες του-...από την άλλη κατηγορείτε τους εμπόρους ότι κάνουν φοροδιαφυγή...ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΜΑΣ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΧΑΖΟΥΣ όταν κανείς εφοριακός ή σδοε ή αστυνομία δεν έχει πάει να ελέγξει τα παράνομα μαγαζιά των λαθρομεταναστών.

    Οι χαζοί όμως ξύπνησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τους σοσιαλιστές όταν η πραγματικότητα δε συμφωνεί με τα "πιστεύω" τους τόσο κακό για την πραγματικότητα! Αποτυχημένοι ακροαριστεροί σοσιαλιστές της Ελλάδος, ο ελληνικός υπαρκτός σοσιαλισμός πέθανε! Άει σικτίρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.