28/12/13

Γιατί μια συμφωνία Ιράν-ΗΠΑ για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα;

Ρομπέρ Μπιμπώ (Κεμπέκ, Καναδάς)      (μτφ. Κριστιάν)
Ο Ρομπέρ Μπιμπώ (Robert Bibeau) στην εφημερίδα Πατριωτική Αλγερία (Algerie patriotique): «την ώρα που η συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα καταλήγει στη Γενεύη, παρά τις διαμαρτυρίες του Νετανιάχου, ο μικρός Γάλλος Πρόεδρος κόβει βόλτες στο Ισραήλ για να προσφέρει τις καλές του υπηρεσίες στους πανικόβλητους  Σιωνιστές, σκεπτόμενος να επανακτήσει τον έλεγχο του ιμπεριαλιστικού σιωνιστικού κράτους, όπως πριν από τον Πόλεμο των Έξι Ημερών».

Πατριωτική Αλγερία (ΠΑ): Η επικαιρότητα κυριαρχείται από τη συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, τι νομίζετε; Ποιον βολεύει περισσότερα αυτή η συμφωνία;
Ρομπέρ Μπιμπώ: Η συμφωνία Ιράν-ΗΠΑ για την πυρηνική βιομηχανία του Ιράν έχει γίνει αποδεκτή από τους εκπροσώπους του Ιράν, σε συνέχεια, είναι αλήθεια, ενός εμπάργκο και αμερικανοευρωπαϊκών παράνομων κυρώσεων (βάσει του διεθνούς δικαίου) .

Παρόλα αυτά, είναι η επιλογή της νόμιμης ιρανικής κυβέρνησης να υπογράψει μια τέτοια συμφωνία. Η ανεξαρτησία του ιρανικού έθνους του δίνει το δικαίωμα να υπογράφει συμφωνίες που του ταιριάζουν. Κάθε άλλος λαός ή έθνος δεν μπορεί να υποκλιθεί στη βούληση της κυβέρνησης του Ιράν όσον αφορα τις διεθνείς σχέσεις της με τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό.
Ωστόσο, είναι εύλογο να αναρωτηθεί κανείς γιατί δεν υπάρχει αμοιβαιότητα; Πού είναι η συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν για τα αμερικανικά πυρηνικά; Τελικά, το Ιράν δεν εκτόξευσε ποτέ πυρηνική βόμβα στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

Ελπίζω όμως ότι με αυτή τη συμφωνία το Ιράν δεν θα εγκαταλείψει το πυρηνικό του πρόγραμμα για τον εμπλουτισμό του ουρανίου και την ανάπτυξη της βιομηχανίας της πυρηνικής ενέργειας. 
Ελπίζω ότι το Ιράν δεν θα εγκαταλείψει τα νόμιμα και των θεμελιώδη δικαιώματα του, διότι το Ιράν αντιπροσωπεύει το σύμβολο ενός κράτους που αντιστέκεται σε μία από τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές συμμαχίες αρπαγής [ 1 ] .

Σε γεωστρατηγικούς όρους, η συμφωνία αυτή αποκαλύπτει ότι συντελείται μια μεγάλη επανευθυγράμμιση των παγκόσμιων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Επιτρέψτε μου να εξηγήσω:

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, εξαιρετικά αποδυναμωμένες οικονομικά, βιομηχανικά και οικονομικά, διαθέτουν όλο και λιγότερα τα στρατιωτικά μέσα για τις ηγεμονικές φιλοδοξίες τους. Μετά από τις επανειλημμένες στρατιωτικές αποτυχίες στο Αφγανιστάν -όπου διώχνονται από τους Ταλιμπάν, ένοπλοί ζητιάνοι με δυναμίτη και τουφέκια-  και στο Ιράκ, όπου μετά την καταστροφή της χώρας την εγκατέλειψαν με ένα προχωρημένο εμφύλιο πόλεμο που αύριο θα μπορούσε να μειώσει τις εξαγωγές πετρελαίου της χώρας.
Επί του παρόντος, μόνο η ιμπεριαλιστική επέμβαση του Ιράν στις εσωτερικές υποθέσεις στο Ιράκ μέσω σιτικών πολιτοφυλακών, επιτρέπει στο ιρακινό πετρέλαιο να βγει έξω από τη χώρα για τον εφοδιασμό της Ευρώπης και της Ιαπωνίας.

Η αποτυχία στη Λιβύη, όπου ο εμφύλιος πόλεμος θα μπορούσε επίσης, από τη μια μέρα στην άλλη, να διαταράσσει τις εξαγωγές πετρελαίου προς τον Ευρωπαίο σύμμαχο.

Η αποτυχία της στρατιωτικής επίθεσης στη Συρία την οποία κρατούν ζωντανή οι μοναρχίες του Κόλπου μέσω ενόπλων συμμοριών μισθοφόρων (ψευδο-τζιχαντιστές), που θα εξολοθρευτούν σταδιακά από τον Αραβικό Συριακό Στρατό και τις πολιτοφύλακες του. 

Εν ολίγοις, οι Ηνωμένες Πολιτείες, με την εμμονή τους για το μεγάλο εχθρό τους, την Κίνα, αποφάσισαν να προβούν σε παραχωρήσεις στο ιρανικό μέτωπο και να επικεντρώσουν τις στρατιωτικές τους δραστηριότητες στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, όπου θα παιχτεί ο επόμενος μεγάλος ιμπεριαλιστικός κύκλος.

Για την ώρα, η ΕΕ παίζει τα χαρτιά της και ακολουθεί την παρέλαση σε αυτό το χάος, με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Ολλανδίας ο οποίος κατανοεί καλά την κονταρομαχία σε εξέλιξη, αλλά δεν ξέρει ποια θέση να αναλάβει για λογαριασμό της χώρας του σε ερείπια (οικονομικά μιλώντας).

Η Γαλλία, όπως ο βάτραχος αισθάνεται σε θέση να πάρει τη θέση του αμερικανικού βοδιού στη σκηνή της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Η επόμενη αφρικανική άνοιξη θα πρέπει να την κάνει να συνειδητοποιήσει τη ματαιότητα των ηγεμονικών βλέψεων της. 

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον την ώρα που η συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα καταλήγει στη Γενεύη, παρά τις διαμαρτυρίες του Νετανιάχου, ο μικρός Γάλλος Πρόεδρος κόβει βόλτες στο Ισραήλ για να προσφέρει τις καλές του υπηρεσίες στους πανικόβλητους  Σιωνιστές, σκεπτόμενος να επανακτήσει τον έλεγχο του ιμπεριαλιστικού σιωνιστικού κράτους, όπως πριν από τον Πόλεμο των Έξι Ημερών».

Αλλά ο κόσμος άλλαξε από την εποχή της επίθεσης του Γιομ Κιπούρ και η Γαλλία δεν έχει παρά να μετρήσει τα αεροπλανοφόρα της, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της, τα stealth βομβαρδιστικά της, τις μάχιμες μεραρχίες της, για να καταλάβει ότι δεν διαθέτει το απαιτούμενο βάρος.
Μόλις μπορεί να διατηρηθεί στο Μάλι και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, και η παρτίδα δεν έχει ακόμη τελείωσει. 

Εκεί που η αμερικανική στρατιωτική δύναμη αποσύρεται (Συρία-Λίβανος-Ιράκ-Ιράν-Λιβύη), πιστεύει η Γαλλία ότι μπορεί να αναλάβει το λάβαρο και να συνεχίσει την επίθεση ενάντια σε αυτούς τους αντικατοχικούς αντάρτες; Το να θέσεις την ερώτηση είναι και η απάντηση.

Το Ισραήλ είναι προφανώς ο μεγάλος ηττημένος σε αυτή την ενδο-ιμπεριαλιστική συμφωνία. 
Εδώ και τρία χρόνια επαναλαμβάνουμε ότι ο Σιωνισμός και οι υποστηρικτές της εβραϊκής θρησκείας δεν κυβερνούν τον κόσμο. Ότι δεν κυβερνούν ούτε την πολιτική του Πενταγώνου και του Λευκού Οίκου, ότι η δύναμη του AIPAC στην Ουάσιγκτον είναι ευθέως ανάλογη προς τη σύγκλιση των συμφερόντων της μεγάλης ιμπεριαλιστικής αμερικανικής δύναμης και της μικρής ισραηλινής ιμπεριαλιστικής δύναμης, ότι την ημέρα που τα οικονομικά, τραπεζοπιστωτικά , πολιτικά και στρατιωτικά συμφέροντα της υπερδύναμης του ετήσιου ΑΕΠ των 15.000 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα αποκλίνουν από τα συμφέροντα της μικρής ιμπεριαλιστικής χώρας του ετησίου ΑΕΠ των 240 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα δείτε το σκυλί να επανακτήσει τον έλεγχο της ουράς του και να σκουπίσει το μικρό γενοκτόνο Κράτος. 

Το Ισραήλ ενώ προσποιείται ότι πιστεύει το αντίθετο δέχεται αυτά τα γεγονότα.
Το μικρό περιβαλλόμενο κράτος ταράσσεται απειλώντας να επιτεθεί στο Ιράν με την υποστήριξη από ορισμένες υποδιαιρέσεις μοναρχίες του Περσικού Κόλπου. 
Όλα αυτά δεν είναι παρά κωμωδίες. 
Χωρίς αμερικανικούς δορυφόρους να κατευθύνουν τα μαχητικά αεροσκάφη -χωρίς τη συγκατάθεση του Αμερικάνου αφέντη και της πυραυλικής ομπρέλας του και των ανταλλακτικών για τον στρατιωτικό εξοπλισμό, το Κράτος παρία είναι ανήμπορο.

Πώς ο αστικοποιημένος πλέον ισραηλινός στρατός (IDF), που ξυλοκοπήθηκε δύο φορές από την πολιτοφυλακή της Χεζμπολάχ -που σήμερα είναι απασχολημένη με την εκπαίδευση της και  την εξάλειψη των εγκληματιών πολέμου που διέφυγαν στη Συρία- μπορεί να πιστέψει ότι θα μπορούσε να επιτεθεί στο άγριο ιρανικό στρατό ; Οι δυτικοί ψευδο-εμπειρογνώμονες στρατιωτικοί αναλυτές θα πρέπει να σταματήσουν να παραφράσουν τις ειδήσεις του NSA και της CIA  [ 2 ].

Τέλος, η συμφωνία μεταξύ του Ιράν και των Ηνωμένων Πολιτειών είναι μια θριαμβευτική νίκη για τις ρωσική και κινεζική διπλωματίες που δραστηριοποιούνται πίσω από τη σκηνή. 
Η ρωσοσινική νίκη ξεκίνησε μετά το βρώμικο κόλπο του ψηφίσματος 1973 των Ηνωμένων Εθνών κατά της Λιβύης που άφησαν να περάσει η Κίνα και η Ρωσία στο Συμβούλιο Ασφαλείας με την υπόσχεση ότι η Συρία θα γλίτωνε. Μόλις πίστεψαν οι δυτικές δυνάμεις ότι τελείωσαν με τη φατρία Καντάφι και τη Λιβύη, η Συρία δέχθηκε επίθεση από τις δυτικές δυνάμεις, μεταμφιεσμένες σε ένοπλες συμμορίες. 

ΟΙ ρωσική και κινεζική ιμπεριαλιστικές δυνάμεις αποφάσισαν να μη παραχωρήσουν πια τίποτα και να αντιμετωπίσουν τη δυτική συμμαχία (ΝΑΤΟ) στη Συρία μέχρι τον τελευταίο Σύρο, αν απαιτηθεί. 
Έχοντας κερδίσει τον πόλεμο στη Συρία, έκλεισε ο στρατιωτικός δρόμος προς την Τεχεράνη για τις δυτικές δυνάμεις. Η ιρανική κυβέρνηση δεν έκανε λάθος που υποστήριξε σθεναρά την κυβέρνηση της Συρίας ενάντια στις επιθέσεις των δολοφονικών παρανόμων μισθοφόρων  [ 3 ] .

Πατριωτική Αλγερία (ΠΑ): Εκτιμάτε ότι η στρατιωτική επίθεση εναντίον της Συρίας για την ανατροπή του προέδρου της Μπασάρ αλ-Άσσαντ, έχει αποτύχει πλήρως. Πώς βλέπετε την έξοδο από αυτή τη σύγκρουση;
Ρομπέρ Μπιμπώ: Η δυτική στρατιωτική επίθεση (με παρεμβαλλόμενες συμμορίες) στόχευε σε δεύτερη προτεραιότητα να σκοτώσει τον Πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσσαντ. 
Στόχευε πρώτα να επιβάλει μια άλλη στρατιωτική ήττα στη ρωσοσινική συμμαχία –ήτοι να ανοίξει τον στρατιωτικό δρόμο προς το Ιράν για να απειλήσουν αυτή τη χώρα έτσι ώστε να σπάσει η συμμαχία της με τη Ρωσία και την Κίνα και να ξανα-υιοθετήσει το αμερικανικό δολάριο στις εξαγωγές πετρελαίου του. 
Το ζήτημα της ιρανικής πυρηνικής ενέργειας δεν είναι παρά μόνο το πρόσχημα για να δικαιολογήσουν αυτές τις πιέσεις. Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ιδιοκτήτες 3.500 θερμοπυρηνικών φορέων, δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από μια πιθανή μελλοντική ιρανική πυρηνική βόμβα. Γεγονός που ήδη αναφέραμε από το 2010  [ 4 ] .

Το προσωπείο του Μπασάρ Αλ-Άσσαντ δεν έχει παρά μικρή σημασία σε αυτό το ιμπεριαλιστικό μπρα-ντε-φερ. 
Η ιμπεριαλιστική συμμαχία Ρωσία-Κίνα-Ιράν-Συρία έχοντας κερδίσει προσωρινά τη παρτίδα, η μόνη δυνατή έξοδο από τη σύγκρουση δεν μπορεί να είναι άλλη από τη σφαγή (σε εξέλιξη) των περικυκλωμένων μισθοφόρων σε λίγους θύλακες αντίστασης μέσα στη Συρία. 
Αυτά πουλάκια θα θυσιαστούν από τους αποκλεισμένους χορηγούς τους. 
Οι συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Γενεύη τον Ιανουάριο 2014 προορίζονται μόνο για να διαπραγματευτεί η διαφυγή αυτών των δολοφόνων –αν υπάρχουν ακόμα ζωντανοί – από το συριακό έδαφος.

Θα είναι ο αφοπλισμός του Συνασπισμού για την Απελευθέρωση της Συρίας που θα παραμείνει σε λήθαργο, προκειμένου να διατηρήσει την πίεση στην συριακή κυβέρνηση –ένα νόμισμα συναλλαγής- για τη συνέχεια της ιστορίας. 
Ίσως να δούμε, στις επόμενες προεδρικές εκλογές, τον Σύρο Πρόεδρο Μπασάρ να πάρει τη σύνταξη του, αλλά δεν είμαι πεπεισμένος ότι το ρωσοσινικό στρατόπεδο θα δώσει τέτοιο βραβείο παρηγοριάς στους νικημένους Ευρωπαίους, Μοναρχίες του Κόλπου και Αμερικανούς. 

Είμαστε πολύ μακριά από τη Μεγάλη Ανάπλαση της Μεγάλης Μέσης Ανατολής την οποία αναγγέλλουν από καιρό οι δυτικοί ψευδο-εμπειρογνώμονες  [ 5 ] .

Robert Bibeau  [ 6 ], συνέντευξη στους Kamel Moulfi και Mohamed El-Γκάζι της ηλεκτρονικής εφημερίδας  Πατριωτική Αλγερία στις 3 Δεκεμβρίου 2013 .

[3] La guerre contre l’Iran n’aura pas lieu sur Agoravox.fr et Oulala.info


Γενική σημείωση (NB): Δεν διαθέτουμε διορθωτή(-τρια) και οι αναρτημένες δημοσιεύσεις (πάντα βιαστικές) περιέχουν λάθη, ορθογραφικά και συντακτικά. Προτιμάμε πάντα την ουσία παρά τη μορφή. Ευχαριστούμε για τη κατανόηση σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.